HC Odorheiu Secuiesc (tur 1) si Stiinta Municipal Dedeman Bacau (tur 2) – ambele in Cupa EHF la masculin, HC Dunarea Braila (tur 2) si HC Zalau (tur 3) – ambele in Cupa EHF la feminin, dar si HC Otelul Galati (tur 3) in Cupa Cupelor feminin, si-au aflat adversarele din cupele continentale in startul de sezon european. Jolidon Cluj si-a aflat posibilele adversare din Cupa Cupelor daca NU se califica in Liga Campionilor, in urma turneului de la Cluj.

Vicecampioana tarii la masculin a avut ghinion la tragerea la sorti!

Echipele oponente ale formatiilor romanesti in aceste faze ale competitiilor organizate de Federatia Europeana de Handbal, le aveti mai jos cu detalii, dar si pe CHAT-ul www.eurohandbal.ro!

FEMININ

HC Otelul Galati va juca in turul 3 din Cupa Cupelor cu o formatie venita de pe locul 3 din Grupele de calificare ale Ligii Campionilor! Grupa de calificare e formata din: Viborg (Dan), Balomano Bera Bera (Spa), Vistal Laczpol Gdynia (Pol) si LC Brühl Handball (Elv). Formatia noastra va juca returul pe teren propriu conform tragerii la sorti efectuate la Viena in data de 17 sau 18 noiembrie, prima mansa o saptamana mai devreme.

HC Dunarea Braila – WHC Biseri (MNE) in turul 2 al EHF Cup feminin (13-14 octombrie prima mansa, o saptamana mai tarziu returul fiind deplasare). Invingatoarea va disputa turul 3 in fata lui HC Kuban Krasnodar (prima mansa in deplasare) in 10-11 noiembrie.

HC ZALAU – finalista sezonului trecut, va juca direct in Turul 3 al EHF Cup feminin, cu invingatoarea partidei din turul 2, dintre Valencia Aicequip (Spa) /Valur (Isl). Returul se va disputa in Salaj in 17-18 noiembrie.

Daca NU se califica in Liga campionilor in urma turneului pe care il organizeaza, vicecampioana Jolidon Cluj va evolua in Cupa Cupelor cu una din formatiile:

– croatele Lokomotiva Zagreb (tur 2 – prima mansa acasa) daca termina pe locul 4 QT de la Cluj;

– sarboaicele ZORK Jagodina (tur 3 – prima mansa deplasare) daca termina pe locul 3;

– invingatoarea duelului dintre Michalovce (Slo)/ FTC Hungaria (Ung) si Britterm Veseli nad Moravou (Cze), in tur 3 – prima mansa deplasare, daca termina pe locul 2;

Va reamintim ca JOLIDON organizeaza Turneul de calificare in Liga Campionilor la care mai participa: Rostov-Don, RK Zajecar, Muratpasa Belediyesi SK Antalya. Formatia noastra disputa in 22.09.12 partida cu formatia turca, iar apoi in 23.09 partida decisiva cu invingatoarea dintre celelalte 2 formatii care vin la Cluj.

MASCULIN

European University Cyprus – HC Odorheiu Secuiesc in turul 1 al EHF Cup (noua competitie europeana). Pierzatoarea duelului dintre Besiktas JK/HC Dinamo Minsk, joc de calificare in Liga Campionilor, va fi adversara lui HC Odorheiu Secuiesc in Turul 2 al EHF Cup (a doua mansa in deplasare in 20-21 octombrie, turul la Odorhei o saptamana mai devreme)

Stiinta Municipal Dedeman Bacau are cea mai grea misiune in turul 2 al EHF Cup, deoarece va juca cu invingatoarea din turul 1 dintre Sporting CP (Por)/Ystads IF (Sue), prima mansa pe teren propriu in 13-14 octombrie.