Zvonko Sundovski selectionerul Macedoniei – noul antrenor al lui HCM care vrea sa o readuca prin munca multa, acolo unde a fost pe vremea lui Z. Kurtes!

Pentru a se ridica la nivelul unui spectacol fabulos în duelurile cu THW Kiel şi Atletico Madrid, dobrogenii transferă de la două forţe a celor mai puternice campionate din Europa! Pe filiera fostului mare internaţional Alexandru Buligan – ce a fost mulţi ani antrenor în Spania, campioana reuşeşte în premieră pentru ţara noastră la handbal masculin, transferul spectaculos a doi jucători iberici de la semifinalista EHF Cup 2011-12, totodată şi locul 5 în Liga Asobal sezonul trecut, ce asigura participarea în Europa din cel de-al doilea campionat al continentului ca valoare după Bundesliga şi în acest an.

Ca totul să fie complet, din Germania – de la campioana THW Kiel care este şi a Europei, conducerea constănţeană la readus pe Milutin Dragicevic înapoi pe Litoral, iar speranţele în obţinerea de noi performanţe în competiţiile continentale încep să se aprindă, alături şi de noul antrenor al echipei, nimeni altul decât locul 5 la ultimul CE Serbia cu Macedonia, adică selecţionerul acestei ţări – Zvonko Sundovski.

VIDEO de la prezentarea lotului şi noile achiziţii a lui HCM Constanţa – mai jos!

Pe lângă valoarea ridicată a achiziţiilor, campioana noastră căştigă mult şi la capitolul înălţime, mai ales cu cei 2 spanioli aduşi:

1) Javier Humet Gaminde – inter dreapta, are 196 cm!, 87kg, şi doar 22 ani. El a reusit 69g in sezonul trecut din Liga Asobal cu Caja3 BM Aragón, având 30 partide disputate în tricoul acestei grupări şi un procentaj de reuşită . La o vârstă fragedă, acesta pare un jucător de certă valoare şi viitor în ciuda faptului că a jucat în umbra golgeterului formaţiei iberice din sezonul trecut, ce evolua chiar pe acelaşi post – Jorge Maqueda Peño, acesta performând cu 128 g înscrise pentru formaţia din Zaragoza.  Astfel punctul nevralgic din sezonul trecut de pe inter dreapta acoperit slab atunci de grecul Riganas, pare acoperit în acest moment humet alegând campioana nostră pentru a evolua ca titular în Liga Campionilor. Sadoveac îşi poate relua astfel locul din extrema dreapta – după plecarea lui Ghionea, alături de veteranul şi căpitanul Laurenţiu Toma.

„Sunt fericit că sunt aici şi sper să evoluez cât mai multe partide pentru noua echipă. Am ales să vin aici pentru că este o formaţie cu prezenţe constante în Liga Campionilor, sunt un jucător tânăr şi pentru mine este o foarte bună oportunitate“, a declarat interul dreapta Javier Humet.

PROCENTAJ DE REUŞITĂ IN SEZONUL TRECUT 50% (69g din 137 aruncări).

2) Alberto Val Sancho – pivot venit tot de la Caja3 BM. Aragón, are o statură impresionantă la 208 cm!!!, 96 kg, având 26 ani. El este un jucător specific de apărare, acoperind astfel extrem de bine o parte a porţii apărate de Stănescu şi Popescu, dar a reuşit totuşi 44 goluri/ 29 partide in Liga Asobal sezonul trecut. Este noul transfer al campioanei HCM Constanta care să ajute în general compartimentul defensiv şi a fi o soluţie viabilă în atac şi pentru celalat pivot transferat la malul Mării Negre, sârbul Milutin Dragicevic, în special în jocurile din Liga Campionilor..

„Am ales HCM pentru că este o echipă importantă, cunoscută în Europa şi care îşi propune performanţe în fiecare an. Cred că avem şanse mari de a merge în Liga Campionilor, însă acolo ne aşteaptă formaţii foarte mari. Vom încerca însă să furnizăm cât mai multe surprize şi să realizăm astfel lucruri importante“, a declarat impozantul pivot Alberto Val.

PROCENTAJ DE REUŞITĂ IN SEZONUL TRECUT 61% (44 g din 72 aruncări, nici el NU a executat vreo aruncare de la 7m pentru iberici în campionat)

3. M.Dragicevic – pivot de la THW Kiel, 96 goluri în 83 de partide in ultimele 2 sezoane. A jucat extrem de putin in 2012 la campioana Europei (doar 14 partide, 5 în campionat si 9 in LC) revine dupa 7 ani la Constanta. A facut în schimb furori in Danemarca la Bjerringbro-Silkeborg, unde in 3 sezoane a avut o medie de aproximativ 6g/meci disputand peste 76 partide în competitia interna.

VIDEO – Prezentarea lotului lui HCM Constanţa pentru sezonul 2012-13 şi declaraţii ale Preşedintelui formaţiei de pe Litoral, Nicuşor Constantinescu

[media id=210 width=480 height=210]

Lotul are la ora de faţă 17 componenţi (Stamate – se pare că e accidentat), dar sunt premise să mai fie adus un jucător în zilele următore:

Popescu, Stănescu, Vasiliu (nou transfer de la Vaslui) – portari; Buricea, Sabou – extreme stânga; Toma, Sadoveac – extreme dreapta; Criciotoiu, Halcă (nou – cel mai bun de la juniorii HCM), Humet – interi dreapta; Csepreghi, Şimicu, Angelovski, Adzic – interi stânga; Stavrositu – centru; Val, Dragicevic – pivoţi.

Obiectivele pe 2012/13: Sunt  aceleaşi trofee importante care au făcut cinste oraşului în ultimii zece ani. Cupa României şi un nou titlu de campioană, dar şi o participare cât mai lungă în Liga Campionilor, sunt dorinţele conducerii şi ale jucătorilor pentru sezonul 2012-2013, ceea ce înseamnă ieşirea din grupele competiţiei.

Este bine că vom evolua în grupele Ligii Campionilor cu THW Kiel, Atletico Madrid, Veszprem, Celje Pivovarna şi IK Savehof. Doar când joci împotriva unor astfel de nume mari poţi să spui că faci parte din elita handbalului mondial“, a declarat preşedintele clubului constănţean.

Handbaliştii de la HCM Constanţa vor avea parte de un prim cantonament de pregătire de 10-12 zile, în Serbia, la Zlatibor, şi apoi vor urma o serie de meciuri de verificare ce vor culmina în august cu o participare la un turneu de meciuri amicale în Germania, în compania unor adversari puternici. Pe de altă parte, campioana României este conştientă că pentru a putea ajunge din nou în grupele Ligii Campionilor trebuie să câştige turneul preliminar, ce va avea loc pe 8 şi 9 septembrie la Constanţa. Primul obstacol la acest turneu este formaţia italiană Bozen, însă toate previziunile duc spre o finală cu Tatran Presov, campioana Slovaciei.

Pivotul-S.Val (nr.6)-in-partida-cu-Barcelona-un-aparator-de-meserie-in-campionatul-trecut

Javier Humet – in saritura la partida cu Naturhouse Rioja in Liga Asobal sez.2011-12

HCM CONSTANTA JOACA TURNEUL DE CALIFICARE IN LIGA CAMPIONILOR CHIAR LA MALUL MĂRII NEGRE. INSĂ SUPORTERII AR PUTEA PRIMII O VESTE BUNA DE LA EHF!

Datorită faptului că sala nouă de 10.000 locuri este încă la stadiul de proiect, Preşedintele N.Constantinescu a adus în discuţia oficialilor de la Viena cu ocazia tragerii la sorţi a Grupelor CL şi aspectul cu disputarea jocurilor pe teren propriu în acest sezon. S-au primit informaţii pozitive în acest sens din partea conducerii EHF, iar astfel Buzaul ar putea devenii doar o amintire

Sala Polivalentă se speră a fi realizată în următorii 2 ani competiţionali, astfel încât la Constanţa cele 3 echipe campioane la handbal şi volei să ofere spectacol în week-end-uri pentru fanii dobrogeni.