Cristian Gatu aici la Supercupa Romaniei 2011 – Cluj Napoca, “sta cu mainile incrucisate la conducerea FRH” de mult timp!

SCRISOARE DESCHISĂ CATRE FRH!

În atenţia stimabilului fost jucător de renume mondial – Cristian Gaţu,

PASIUNEA PENTRU HANDBAL, REZULTATE ACTUALE (cauzele), OBIECTIVE PROPUSE (stadiul lor), PRECUM ŞI SOLUŢII REALE (culegere de date de la voi – iubitorii si participanţii la acest joc),  PENTRU ÎNDEPLINIREA OBIECTIVULUI PRINCIPAL – DE REVIGORARE A HANDBALULUI!

Vă invităm să participaţi activ pe CHAT-ul eurohandbal.ro la iniţiativa noastră! Fiecare idee scrisă devine automat un punct important din proiectul nostru de creştere a promovării şi implicit – a reabilitării jocului preferat! Dar şi în transmiterea centralizată a opiniilor dumneavoastră către mentorii FRH!   

Suntem în ton cu ce se întamplă în bătalia cu preşedintele politic din ţară şi scriem acest articol de „solidaritate”, deoarece vrem să ştiţi dle Gatu şi conducători ai FRH, cât de mult suntem atenţi la fenomen şi ce înseamnă în inima noastră şi a fanilor, acest joc minunat de care ne-am apropiat pentru toată viaţa, adică HANDBALUL.

Şi cine poate înţelege mai bine decât dumneavoastră! Poate chiar mai mult decât ne închipuim noi aştia mici şi pitici, care nu v-am prins „dansând” în cel mai pur şi spectaculos stil latino pe suprafaţa de 40 X 20 m! Suntem siguri că înţelegeţi mai ales atunci când vă aduceți aminte ce minunăţii făceaţi pe teren, împreună cu colegii de breaslă (cei de atunci dar şi de acum aflaţi la conducerea FRH). Era un show total la care nemţii se uitau cu jind şi nu le venea să creadă că pot pierde trofeul mondial chiar la ei acasă, chiar şi cu oamenii în negru „arzându-ne” de fiecare dată când aveau ocazia în timpul marii finale! Creaţi emotii halucinante şi primeaţi apreciere fantastică din partea românilor atunci când mingea vă asculta mai ceva ca un cartuş tras cu greutate direct în centrul ţintei, de militarii acelei vremi. În plus am auzit că „graţiile” Bucureştiului erau înnebunite dupa handbalişti, deoarece eraţi eroi prin performanţa adusă Romaniei. Tot la fel de bine se aude că munceaţi enorm pentru acele performanţe istorice. Suntem siguri că vă aduceţi aminte, de parcă ar fi acum! Deoarece făceaţi totul cu multa PASIUNE!

„Pasiunea este mărturia entuziasmului pe care îl trezeşte un anumit ţel, precum şi revolta împotriva împrejurărilor vitrege exterioare care împresoară acest ţel.” (Dostoievski – “Crimă şi pedeapsă”).

RESPECT pentru maestru! Trăim însă în prezent, iar timpul este cel mai de preţ cadou pe care cineva îl poate face cuiva drag! Astăzi nu mai trăim momentele de glorie de altădată, ci a unei nonperformanţe handbalistice în creştere ingrijorătoare! Iar actualul selecţioner Tadici a atras atenţia de multă vreme, deşi aproape nimeni nu îl asculta! Am ajuns în această situaţie nedorită şi cu naţionala feminină şi totuşi i-aţi stabilit obiective foarte îndrăzneţe antrenorului „nedorit” pentru ciclul olimpic următor, asta după ce reprezentativa masculină –se zbate de multă vreme ca peştele pe uscat şi nu găsiţi soluţii cu tot sprijinul oferit tricolorului de campioanele României de la feminin şi masculin.

Faptul că dumneavoastră şi “Partidul Handbalului” pe care îl conduceţi de atata amar de vreme într-un monopol îngrijorător, se ocupă de organizarea şi coordonarea într-o direcţie nespecifică, în cadrul Guvernului FRH, vă strică teribil – invers proporţional, tocmai imaginea de galactic pe care o aminteam! Asta, în primul rând, pentru că vă doriţi să îl reprezentaţi în orice condiţii, bazându-vă pe prieteni (nespecializaţi) şi pe o menţinere a voluntariatului oamenilor din Bucureşti care sunt încă lângă handbal. Capitala handbalului insă nu mai este demult la dumneavoastră, ea este la Vâlcea ori Constanţa, dar ar putea fi la fel de bine situată în orice localitate care trăieşte reprezentativ în Romania şi prin handbal (Zalau, Baia Mare, Bacău, Suceava, Reşiţa, etc). Pentru că acolo se trăieşte intens pentru handbal, iar oamenii se preocupă continuu şi caută soluţii pentru progres şi dezvoltare în acest sport. Noi (nişte pici) habar nu avem despre ce vorbim acum. STIM! Asta ar urma părintesc – să ne spuneţi.

De aceea urmează să spunem lucrile pe nume, într-o serie de articole, pentru ca implicarea noastră ne dă dreptul moral să facem asta! Deoarece am fost alături de jocul cu mingea la semicerc, DOAR cu implicare voluntară şi multa PASIUNE, în ultimii 5 ani, prin eurohandbal.ro: prin LIVE VIDEO şi LIVE TEXT chiar de la sediul FRH, de la meciurile din campionat şi performanţele cluburilor din Cupa Challenge, EHF şi Liga Campionilor, de la turneele finale ale tricolorelor din Danemarca, Franţa, Brazilia, etc dar şi ale băieţilor din Croaţia şi Suedia! Am reusit PREMIERE absolute pentru România cu foto publicate pe site de la mişcările de încâlzire a formaţiilor noastre, publish dat chiar înainte de la startul jocurilor. Dar i-am fost alături chiar şi în ultimii 12-15 ani, personal, prin fiecare dintre noi (corespondenti şi colaboratori actuali ai portalului), practicand acest joc minunat. Ceea ce nu este deloc putin! Deoarece am cheltuit în total pentru asta, un buget destul de mare (peste 13.000 E), ca să promovăm împreună cu nişte oameni/ instituţii (colaboratori) de minune, un sector sportiv de care dumneavoastră sunteţi responsabil prin funcţia deţinută. Si de aceea noi nu mai vrem să pierdem timp. Dar cel mai important este că nu înţelegem…

PASIUNEA dv. nu mai are aceeaşi cotă de multă vreme, iar ceea ce se intamplă cu handbalul romanesc în acest moment, tot sub conducerea dumneavoastră şi a colegilor de breaslă, este inacceptabil! Chiar şi pentru Presedintele Gatu în persoană – suntem siguri! În ciuda dorinţelor enorme, managementul este – culmea, antagonic, tot mai greoi şi nonperformant! Una este să vorbeşti despre ceea ce îţi doreşti, şi alta este să realizezi aceste obiective prin capabilităţile proprii. Pentru asta trebuie pregătire şi planificare nu doar vorbe aruncate în faţa mulţimii fără suport sau, fără perseverenţa de a-l căuta.  Dacă la CERTITUDINILE ACTUALE FOARTE TRISTE (A) nu aveti cum să ne contraziceţi prea mult, apar însă tot felul de informaţii care par a fi adevarate şi care până la urmă – prin multitudinea lor, au tras handbalul tot mai în jos. Pe acestea noi le-am denumit vorbe spuse din interiorul lumii handbalului – INCERTITUDINI TRISTE (B). Unele dintre ele sunt destul de grave, astfel încât trebuiau evitate şi luate măsuri imediate de reducere drastică a lor. De aceea le prezentăm în această Premieră exclusivă a eurohandbal.ro – pe care o considerăm, numai şi numai în favoarea handbalului! Sper să ne întelegeţi de ce facem asta şi să schimbaţi macazul ori să acceptaţi că este nevoie de ceva nou în conducerea handbalului românesc!

Datorită complexităţii elementelor ce cuprind acest articol il vom publica, începând de azi, în 4 (patru) părţi, pentru a prezenta întreaga paletă menţionată succint în subtitlu. 

SFÂRŞIT PARTEA 1

Scris de Ciprian George, Simion Pop

……………………………………..

PARTEA 2 DIN “RUSINE! E DE AJUNS! DEMISIAAA!” (duminică pe eurohandbal.ro) – denumită INCERTITUDINILE TRISTE (B)

Ioan Baban (foto hcmbaiamare.ro) – aici alaturi de Geiger si Balint jucatoare, langa miss Elena Udrea si N.Bud – Presedintele de la fosta echipa HCM Baia Mare. Profesorul actual de la Dunarea, principalul the black side in sezonul trecut sustinut de Gatu, duminica doar pe eurohandbal.ro in INCERTITUDINILE TRISTE!

Avem pregătite pentru iubitorii de handbal informaţii cu privire la  INCERTITUDINILE TRISTE (B), care au dus – prin multitudinea lor, în locul nedorit şi climatul nefericit actual, pe care noi l-am denumit CERTITUDINILE ACTUALE FOARTE TRISTE (A), ce vor reprezenta Partea 3 – „the real black side”, din articol. Finalul articolului va aduce ceva la fel de interesant inclusiv solutii de reabilitare a handbalului.

Lucruri incredibile (incertitudini triste) s-au petrecut sezonul trecut, spun surse din interiorul forului român dar şi din cadrul oficial handbalistic actual, iar FRH trebuia să ia măsuri drastice, lucru care din păcate nu s-a întamplat. O enumerare a câtorva din informaţiile pe care le deţinem dar şi o detaliere a celor mai grave – stati aproape doar de eurohandbal.ro. Lucrurile trebuie spuse pe bune şi de dumneavoastră, de aceea vă aşteptăm să discutăm liber pe CHAT, să facem un “brainstorming” in următoarele 15 zile pentru a găsii soluţii reale în favoarea handbalului, plecând cu soluţii chiar de la aceste greşeli actuale, care persistă şi trebuie eliminate!

CERTITUDINI ŞI MAI TRISTE (A) – partea 3, din articol luni pe eurohandbal.ro