UPDATE 2: Romania – NORVEGIA 23-24 intr-un final de cosmar pentru tricolore a fost LIVE TEXT pe CHAT-ul eurohandbal.ro! Au pierdut un culoar favorabil la acest CM U20, din cauza unei aruncari naprasnice de la 12m a interului stang norvegian care a venit in invaluire pana pe interul nostru drept! Apararea noastra a fost iar punctul forte insa atacul este previzibil si lasa de dorit, desi gabaritul echipei este unul mult mai bun decat al adversarului! Meciul cu Olanda de maine devine unul decisiv pentru calificarea in optimile CM Cehia! Daca mergem mai departe vom intalni Rusia sau Franta!

UPDATE: ROMANIA – Croatia 23-19 FINAL! Galeria noastra saluta aceasta victorie deosebit de importanta la CM U20 din Cehia, la fel cum o fac si cei de acasa! Dedu Denisa – Corona Brasov a fost imperiala in poarta noastra! Tricolorele mici lupta in continuare cu sanse reale pentru a urca spre medalii la acest turneu final mondial!

Romania pierde surprinzator in a doua partida la Campionatul Mondial de handbal feminin U20 – Cehia 2012 in fata Braziliei! Marti intalnim Croatia de la ora 18:15, formatie care a pierdut greu cu Norvegia (21-22) si a zdrobit Tunisia (33-20). Din Grupa D de la Brno (Cehia) mai face parte si selectionata Olandei, care a remizat ieri intr-o noua surpriza cu Norvegia. Programul competitiei califica primele 4 nationale din fiecare grupa in optimile competitiei, faza in care Romania va intalnii mai mult ca sigur, in functie de locul ocupat in clasament, pe una din formatiile: Franta, Rusia, Austria sau Polonia (clasate in aceasta ordine in acest moment in clasament in Gr.C. Locul 1 din D intalneste locul 4 din C, iar locul 2 din D pe 3 din C si viceversa, iar castigatoarele vor merge in sferturile CM Cehia rezervat jucatoarelor sub 20 ani). Toate partidele nationalei noastre de la acest turneu final pot fi urmarite LIVE VIDEO pe site-ul TVCOM.CZ.

LOTUL DE JUCATOARE AL ROMANIEI SI PROGRAMUL LA CM CEHIA U20: CLICK AICI!

Romania – Croatia, ce poate fi decisiva pentru clasamentul grupei D (loc 3 sau 4 pentru tricolore), poate fi urmarita LIVE VIDEO pe site-ul TVCOM.CZ: CLICK AICI! 

Dupa ce nationala de tineret a Romaniei a debutat cu victorie impotriva Tunisiei in Cehia, la Campionatul Mondial, in ziua de luni handbalistele antrenate de profesorii Dumitru Musi si Costica Buceschi, alaturi de vechiul coordonator al loturilor de junioare Remus Draganescu (apropiat a lui Gatu Cristian – Presedinte FRH, de peste 20 ani in aceasta functie, retrogradat in acest sezon de la nationala mare din aceasta functie, in care a fost inlocuit temporar de Petru Ghervan), au pierdut cu 22-24 confruntarea cu Brazilia, dupa ce la pauza romancele erau in avantaj: 13-10. Intr-un final de joc in care nationala noastra a facut numeroase greseli in atac la scorul de 20-20, si bazandu-se doar pe un joc exceptional personal al capitanului Buceschi (nu in general de echipa), tricolorele nu si-au revenit nici dupa doua Time Out-uri de echipa solicitate de Dumitru Musi in mai putin de 3 minute! (regulamentul prevede acest lucru la aceasta competitie – cu 3 TO de echipa pe partida). Astfel, finalul de joc a adus o imensa bucurie in tabara sud – americana, care se instaleaza momentan pe locul 1 in Grupa D, in fata mult mai titratelor formatii ale Croatiei, Norvegiei si Romaniei. Nimic nu este insa pierdut deocamdata, chiar si pentru galagioasa noastra galerie formata din parinti si prieteni, desi meciul cu Croatia poate fi unul hotarator, la fel ca si cel cu Norvegia pentru a evita granzii Grupei C: Franta si Rusia in optimile competitiei. Urmatoarele partide sunt si cele mai dificile, cu selectionata Croatiei, Norvegiei si Olandei (cu pauza de 1 zi intre jocul cu Croatia si cel cu Norvegia).

Baimareanca Eliza Buceschi a inscris 12 goluri pentru echipa tricolora si a fost declarata MVP-ul nationalei noastre (cea mai buna jucatoare a Romaniei in acest meci). Viitoarea stea a handbalului baimarean se afla in acest moment pe locul 2 in clasamentul golgeterelor la turneul final, cu 16 reusite in 2 jocuri disputate.

Pentru Romania au evoluat cu Brazilia: Dedu (10 interventii), Arghir, Muresan – portari; Buceschi (12), Pricopi (5), Apipiei (2), Barbos (1), Safta (1), Perianu (1), Varga, Florea, Ianasi, Ciunt, Ivan, Florica. 

Romania – Tunisia    37-28 (17-15)
Romania: Ianasi Maria Andreea (4), Ciunt Alexandra Loredana (1), Perianu Gabriela (4), Florea Stefania (2), Buceschi Eliza (4), Pricopi Dana Andreea (6), Ivan Irina (2), Arghir Andreea Maria, Safta Nicoleta Filofteia, Predoi Cristina (3), Dedu Denisa Stefania, Florica Elena Cristina (5), Barbos Andreea Mariana, Muresean Adina Maria, Varga Roxana Daniela (1), Apipiei Ana Maria (5).

Dumitru Musi isi cearta jucatoarele care sunt de certa valoare insa nu dau randamentul solicitat si scontat la acest CM Cehia! (foto www.wchjunior2012.cz)