Novanc il tine pe celebrul Marko Vujin in Serbia – Romania 24-25!

Noul pivot al Științei Municipal Dedeman Bacău, internaționalul Marius Novanc, a acordat partenerului nostru site-ul sport.bacaul.ro, primul interviu după transferul la echipa pregătită de selecţionerul Eliodor Voica. Născut pe 8 noiembrie 1980 în Arad, Novanc a jucat în ultimul sezon la campioana HCM Constanța, dar cea mai fructuoasă perioadă a carierei a petrecut-o la Steaua.

Rep.: Care dintre echipele la care ai evoluat până acum ți-a rămas cel mai mult la inimă ?

Marius Novanc: Steaua.

Rep.: Care a fost până acum meciul memorabil al carierei tale și de ce ?

M.N.: Finala Cupei Challenge din 2006. Pentru că a fost primul meu an la Steaua, pentru că a fost prima mea finală, și a fost una de cupă europeană, pentru că am avut o sală Polivalentă arhiplină, cu o galerie cum doar pe stadioane vezi și pentru că am făcut un meci foarte bun.

Rep.: Crezi în revirimentul echipei naționale, respectiv în obținerea calificării la Euro 2014 ?

M.N.: Da. Naționala a avut perioade bune în ultimii ani, dar și căderi inexplicabile. Eu din toată treaba asta înțeleg că avem material didactic, doar că trebuie lucrat foarte puțin undeva. Consider că domnul antrenor Voica știe și a înțeles exact unde.

Rep.: Ce te-a determinat să alegi Știința Bacău ?

M.N.: Forța grupului, atmosfera, mediul de a face performanță, și aici mă refer la domnul profesor care știu că pune accent pe pregătirea jucătorului, perfecționarea lui, dar și la domnul primar, care este un iubitor și un susținător al acestui sport.

Rep.: Consideri că obiectivul echipei băcăuane de a ataca titlul e unul realist ?

M.N.: Este greu, însă nu imposibil. Într-un campionat se pot întâmpla multe. E bine ca noi să fim concentrați asupra obiectivului pe toată durata campionatului.

Rep.: Ce crezi că ar trebui să-și propună Știința pentru Cupa EHF ?

M.N.: Aș spune o calificare în primele 8, însă putem da de o echipa germană, căci doar de ele mi-e frică, în primele tururi și să ieșim, adică să avem neșansă.

Rep.: Te rog să transmiți un mesaj suporterilor băcăuani – foarte pătimași și buni cunoscători de handbal.

M.N.: Să ne susțină la bine, la rău și, cel mai important, să nu-și piardă încrederea că putem realiza lucruri frumoase doar împreună. Hai Știința!