Tadici reuseste inca o performanta notabila pentru Romania – finala EHF Cup in acest sezon! (foto eurohandbal.ro)

Antrenorul lui HC Zalău este noul selecţioner al României, după plecarea lui Radu Voina de pe banca tehnică, in ciuda opozitiei mai multor membrii din cadrul FRH – inclusiv a Presedintelul Gatu, care a rabufnit la adresa lui imediat dupa CM Brazilia 2011 in direct la Dolce Sport, spunand ca nu se mai poate cu un “lider de sindicat” la nationala! Intre timp chiar si piedicile puse cu reguli ca selectionerul sa nu mai activeze la o echipa de club au cazut! Felicitari transmite si eurohandbal pentru aceasta numire a unuia dintre cei mai buni antrenori romani, in speranta ca munca va readuce handbalul feminin in topul lumii!

UPDATE: Revenim cu cerintele exacte stabilite de FRH si Presedintele Gatu ca sarcini trasate noului selectioner!

“Este o nouă provocare pentru mine şi, într-o perioadă scurtă de timp, trebuie să construim echipa naţională de fete”, a spus Tadici dupa investire.

Acum câteva săptămâni, Radu Voina a plecat de la naţională, iar de atunci se tot specula cine va ajunge pe banca tehnică. Ei bine, luni s-a decis, antrenorul Gheorghe Tadici a fost ales de către Consiliul de Administraţie al FRH să conducă echipa naţională.

Antrenorul echipei HC Zalău s-a luptat cu Mariana Târcă, însă în final, Gheorghe Tadici a ieşit învingător. România va participa în luna decembrie la Campionatul European şi sperăm ca până atunci antrenorul să îşi facă treabă şi fetele să fie pregătite pentru a face o figură frumoasă. Cu siguranţă va fi greu să facă faţă la atât naţionalei cât şi echipei Zalăului. Sperăm ca lucrurile să meargă bine şi să vedem ambele formaţii sus, acolo unde le este locul. Cu siguranţă, noul selecţioner va face treabă bună având în vedere că ştie cu ce se “mănâncă” handbalul şi mai ales că este pentru a treia oară selecţionerul României.

Gheorghe Tadici a mai condus echipa naţională în perioada 1994 – 1995 şi 2005 – 2008. În ultimul mandat, managerul lui HC Zalău a câştigat cu echipa naţională, medalia de argint la Campionatul Mondial din anul 2005, locul patru la Campionatul Mondial din 2007, iar un an mai târziu a calificat România la Jocurile Olimpice, unde tricolorele s-au clasat pe locul şapte.