Romania masculin (foto eurohandbal.ro)

ROMANIA INCEPE CU DOI ANI MAI REPEDE CALIFICARILE PENTRU EUROPENELE DIN 2014! DATORITA JOCURILOR SLABE DIN PRELIMINARII DIN ULTIMELE SEZOANE, DAR SI DATORITA FAPTULUI CA A PIERDUT BARAJUL DE ACCEDERE LA CM SPANIA 2013 IN FATA UNEI NATIONALE CONSIDERATE MAI SLABE – BELARUS, TRICOLORII – CU UN ANTRENOR INCA NELEGALIZAT COMPLET DE CONSILIUL DE ADMINISTRATIE, CI DOAR DE COMISIA TEHNICA A FRH SI DE PRESEDINTELE GATU, O IA INCET DE JOS…IN ISRAEL.

Din lotul naţionalei de handbal masculin, antrenată de Eliodor Voica, care va pleca în turneul din Israel, prima fază a calificărilor în vederea Campionatului European din 2014, absentează Alexandru Stamate şi Bogdan Mihai, ambii accidentaţi.

Lotul a ajuns astfel sa nu mai aiba vacanta nici vara, dupa ce – asa cum se stie, majoritatea barajelor si calificarilor, au loc in lunile decembrie – ianuarie (sarbatorile de iarna). Componenţa lotului este următoarea:

Portari: Mihai Popescu (HCM Constanţa), Ionuţ Ciobanu (HC Odorhei), Emilian Marocico (Dinamo Călăraşi)

Extreme stânga: Alexandru Sabou (HCM Constanţa), Florin Dospinescu (Ştiinţa Bacău)

Extreme dreapta: Valentin Ghionea (HCM Constanţa), Andrei Mihalcea (HC Odorhei)

Interi stânga: Alexandru Şimicu (HCM Constanţa), Andrei Păiuş (Ştiinţa Bacău), Alexandru Csepreghi (HCM Constanţa)

Coordinatori de joc: Cristian Fenici (Poli Timişoara), Ionuţ Rotaru (Ştiinţa Bacău)

Interi dreapta: Cristian Ghiţă (Ştiinţa Bacău), Florin Acatrinei (CSU Suceava)

Pivoţi: Marius Novanc (HCM Constanţa), Gheorghe Irimescu (HCM Constanţa), Huba Talas (HC Odorhei)

România face parte din grupa C de precalificare, alături de Israel, Belgia şi Irlanda. Turneul va avea loc în perioada 8-10 iunie, în Israel, iar prima clasată va intra in seria a doua de grupe de calificare!