Ìóâè 43 HD

Antrenorul franzcez a fost diferit in declaratii fata de portarul Leynaud, afirmand ca principalele adversare ale Frantei pentru calificarea la JO Londra 2012 sunt: Muntenegru si Japonia!

VIDEO EXCLUSIV cu declaratiile de la Conferinta de Presa: CLICK AICI!

Olivier KRUMBHOLZ: “Evident, e cel mai simplu, pragmatic si logic sa ne concentram pe primul meci. Trebuie sa avem o aparare puternica impotriva Romaniei, sa ne gandim si ca echipa din Muntenegru ii e superioara!” Selectionerul Frantei si-a imaginat trei scenarii: in cel de-al 3-lea Franta pierde in fata Romaniei! Vedeti mai jos tot ce gandeste selectionerul gazdelor!

Tensiunea isi spune cuvantul si in tabara gazdelor inaintea startului celui mai dificil turneu preolimpic dintre cele care se vor desfasura in acest week-end in Franta, Spania si Danemarca. Reprezentantii cocosului galic au organizat miercuri Conferinta de presa oficiala la care au fost prezente cele mai mari televiziuni din Franta si lume, de la Canal+ (ce va transmite meciurile pentru gazde) pana la Eurosport, sau ziare de sport celebre ca L’Equipe. Printre acestea a fost prezent si eurohandbal.ro chiar inainte de sosirea echipei Nationale a Romaniei in Franta. Aceasta pleiada de ziaristi au condus la o avalansa de intrebari catre unul dintre cei mai buni antrenori din lume, asa cum este selectionerul Olivier KRUMBHOLZ pentru 30 minute cel putin, la care antrenorul a raspuns foarte rezervat!

Un antrenor care este vehiculat in lumea handbalului autohton pentru ca ar putea prelua Oltchim din vara, mai ales ca la Valcea au poposit deja doua dintre vedetele lui Olivier (Pineau si Leynaud). De aceea am pregatit o intrebare si in acest sens, dar nu era momentul sa o punem! Vom incerca maine dupa partida cu Franta…sa auzim daca este ceva adevarat, chiar din cuvintele celui despre care se vorbeste!

EXCLUSIV EUROHANDBAL: OLIVIER KRUMBHOLZ  – CONFERINTA DE PRESA OFICIALA FRANTA LA HÔTEL MERCURE SAXE LAFAYETTE! Transmisa prin corespondenta de prietena voastra deja, de la Lyon pentru acest superturneu preolimpic, Popescu Adnana! Din pleiada de intrebari a selectat cateva care ne privesc direct si care au fost mai interesante….

Reporter : Considerati turneul acesta dificil ?

Olivier KUMBHOLZ : Da, cu siguranta, este de departe turneul cel mai dificil dintre toate trei deoarece sunt numai echipe bune, sunt trei mari echipe europene solide, puternice si Japonia, care evolueaza si  contesta suprematia Coreei pe continentul asiatic. In consecinta, este un turneu foarte dificil cu patru echipe grele ; chiar daca Londra ne considera favoriti dupa ceea ce s-a intamplat in Champions League, Muntenegru ramane echipa cel mai bine inarmata din acest turneu.

R : Ce parere aveti despre ordinea meciurilor ?

OK : Ordinea meciurilor este buna, ea ramane un detaliu intr-un turneu asa de mare in care diferentele intre echipe nu sunt evidente. Capcana in care nu trebuie sa cadem in acest turneu insa este aceea de a subestima echipa Japoniei, stim bine ca rezultatul pe care l-am avut  la Campionatul Mondial impotriva ei nu corespunde realitatii si nu reflecta raportul de forta intre Franta si Japonia.

R : Credeti ca echipa trebuie sa lucreze in special din punct de vedere fizic pentru a se dovedi omogena la final ?

OK : Trebuie, inainte de toate, sa lucram pe contact. Avem jucatoare pe care le sustinem pentru a se recupera, pentru a avea suficienta energie la finalul saptamanii, sunt jucatoare importante ;  trebuie, asadar, sa ne concentram si sa ne punem de acord pe plan tactic.

R : In ce termeni puteti caracteriza echipa Japoniei ?

OK : In termeni de valoare si de putere handbalistica. In continuare, stim ca jocul asiatic este un joc surprinzator, asadar e intotdeauna o provocare de a-i face fata, pentru ca ne vom confrunta cu o aparare diferita si cu un atac diferit. Jucatoarele japoneze sunt puternice, exista multa energie in aceasta echipa…energie pozitiva. In raport cu primul meci cu echipa Frantei, echipa Japoniei a evoluat.

R : Va popuneti sa va concentrati cel mai bine pe primul meci ?

OK : Evident, e cel mai simplu, pragmatic si logic sa ne concentram pe primul meci. Trebuie sa avem o aparare puternica impotriva Romaniei, sa ne gandim si ca echipa Muntenegru ii e superioara : incepand din acest moment, vizam calificarea, orice s-ar intampla. Dat fiind faptul ca echipa Romaniei este, actualmente, potential mai buna decat cea din Muntenegru, totul ne motiveaza sa ne concentram enorm pe acest meci. Trebuie sa ne imaginam acest turneu in 3 moduri : 1 – orice se intampla, indispensabil, trebuie sa luptam ; 2 –castigand meciul de debut, cel de-al doilea va deveni arhi-capital. Daca batem Romania in primul meci, exista o mare probabilitate de a ne califica ; 3 – in cel de-al treilea scenariu, pierdem in favoarea Romaniei. Vom  avea astfel 2 posibilitati de ne califica : fie cu doua victorii anterioare, fie cu o mare victorie impotriva echipei Muntenegru, dar asta ne complica enorm sarcina de a intra la Jocurile Olimpice.

R : Ce asteptari aveti in acest turneu, tinand cont de ierarhia din aceasta a doua grupa ? Credeti ca oricare dintre cele 4 echipe poate castiga ?

OK : Bineinteles, pentru ca astazi nimeni nu poate pretinde a avea un nivel inferior. Franta are cele mai bune rezultate in ultimii 2-3 ani la competitiile oficiale, dar acum ea este intr-o oarecare masura « handicapata » prin absenta a doua jucatoare puternice. Muntenegru se dovedeste a fi din ce in ce mai puternic si mai pasionant, dar, in mod contradictoriu, nu a stiut sa isi valorifice calitatile in competitiile de pe plan mondial. Japonia, cum am mai spus, este o echipa care joaca extrem de bine handbal si care (este un lucru important), in opinia mea, nu va avea absolut nimic de pierdut in urma acestei lupte. In mod sigur, in acest turneu, cea mai mare necunoscuta este Romania, pentru ca e o tara cu traditie in handbal, cu jucatoare bune, jucatoare cu o buna pregatire tehnica, cu posturi bine distribuite, astfel ca astazi incepem sa ne intrebam de ce in ultimii 2-3 ani echipa nu a avut mari victorii. Ea are inca abilitatea de a reusi esentialul la Olimpiada, de a se califica la Jocurile Olimpice, asadar de a depasi acest obstacol.

R : Considerati aceasta ierarhizare in turneu fixa?

Krumbholz - Foto inainte de Conferinta de presa oficiala

OK: Nu, trebuie sa ne asteptam la surprize pe planul performantei si, mai ales, in ceea ce le priveste pe jucatoare : poate exista un raport punctual interesant sau pot fi, din nefericire, contra-performante individuale care in final se dovedesc a fi dramatice. Din cauza absentei lui Alison Pineau, de exemplu, Franta nu isi permie sa aiba contra-performante.

R : Sa inteleg ca va asteptati la surprize din partea Romaniei.

OK : Da, Romania are jucatoare tinere, talentate, dar si alte 5-6 care au aproape acelasi nivel. Este necunoscuta distribuirea rolurilor si a responsabilitatilor in echipa Romaniei.

OLIVIER KRUMBHOLZ, VIDEO EXCLUSIV EUROHANDBAL – realizat Popescu Adnana:

[media id=205 width=482 height=210]