Portarul LEYNAUD se va afla fata in fata cu majoritatea viitoarelor coechipiere de la Oltchim! (foto surse externe)

LA SOLICITAREA SITE-ULUI NOSTRU SI CU O DESCHIDERE DEOSEBITA CATRE PRESA ARATATA DE FEDERATIA FRANCEZA DE HANDBAL, EUROHANDBAL A REUSIT PENTRU DUMNEAVOASTRA UN INTERVIU IN EXCLUSIVITATE CU VIITORUL PORTAR AL VALCEI, LA CONFERINTA DE PRESA OFICIALA ORGANIZATA LA HÔTEL MERCURE SAXE LAFAYETTE, INAINTEA PRIMEI PARTIDE CRUCIALE – CONTRA GAZDELOR, DIN TURNEUL PREOLIMPIC LYON 25-27 MAI (CE SE VA DESFASURA SAMBATA ORA 20:00)! VIDEO – CURAND PE YOUTUBE! PREZENTAREA LUI AMANDINE LEYNAUD FACUTA EXCEPTIONAL DE FEDERATIA FRANCEZA – VEDETI MAI JOS!

VIDEO – UPDATE! Interviul realizat de Popescu A.Elena cu Leynaud, il aveti mai jos!

Corespondentele noastre vor fi prezente la Palais des Sports de Gerland à Lyon la toate meciurile din cele trei zile ale competitiei si vor incerca sa va aduca cat mai multe informatii din jurul tricolorelor si adversarelor noastre!

Popescu A. Elena : Care sunt echipele susceptibile de a se califica in urma acestui turneu,  dupa parerea ta ?

Amandine LEYNAUD : Sunt trei : Romania, Muntenegru si Franta, chiar daca si Japonia poate sa ne surprinda oricand. Dar dupa noi, Franta, urmeaza Romania si Muntenegru, trei mari echipe ale Europei, apoi inca una care nu e « de la noi », Japonia.

PA : Antrenorul vostru, Olivier KRUMBHOLZ, considera totusi ca dupa Muntenegru, Japonia este un real pericol pentru echipa Frantei.

AL : (rade) Nu stiu, dar eu, personal, am teama de Muntenegru si de Romania, pentru ca pana la urma primul meci, cel cu Romania, va fi decisiv pentru noi , pentru tot ceea ce va urma, pentru calificari. In acest context, daca Romania nu castiga primul meci, ne ramane  lupta cu Japonia si poate ca o sa ne calificam la finalul primelor doua zile…sau poate ca nu. Daca pierdem meciul cu Romania, trebuie sa il castigam pe cel cu Muntenegru si situatia se va complica.

PA : Vei avea in fata ta, vineri seara, majoritatea viitoarelor tale colege de la echipa de club Oltchim. Va fi acesta un avantaj pentru tine in timpul meciului cu echipa nationala a Romaniei sau mai curand o provocare ?

AL : Un avantaj, nu cred, pentru ca nu le cunosc inca. E drept, ne-am intalnit mult, am jucat mult impreuna dar intotdeauna in echipe adverse. Va fi, astfel, o placere mai mult decat un avantaj, probabil vor incerca, dimpotriva, sa demonstreze ca sunt mai puternice decat mine (rade). Voilà, e o mica provocare, dar pentru mine asta nu schimba nimic, calificarea la JO este cea mai importanta.

PA : Sperantele Romaniei de a se califica la Olimpiada sunt legate, din cauza programului dificil din acest turneu, de meciurile cu Franta si Muntenegru, dar si de partida directa dintre Franta si Muntenegru – programata in ultima etapa. Daca echipa ta va obtine calificarea inainte de ultima etapa, vei fi motivata pentru a juca la victorie si in aceasta ultima partida ?

AL : Da, bineinteles ca voi fi motivata, ceea ce vrem sa demonstram tuturor e ca am fost vice-campioni ai lumii si asta nu a fost din intamplare. Asadar, chiar daca Alison nu va fi acolo in timpul meciului, echipa noastra ramane omogena.

PA : Din ceea ce am inteles, sunt doua jucatoare care nu vor juca aceste meciuri.

AL: Da, una dintre ele este Alison Pineau, care este accidentata, aflandu-se acum la recuperare.

PA : Dupa tine, care sunt punctele forte ale echipei Frantei si unde crezi ca se va decide meciul cu Romania : in atac sau in aparare ?

AL : Cred ca punctul nostru forte a fost intotdeauna apararea si incercam sa lucram pe aceasta latura. Scopul nostru este sa marcam, iar ideal pentru mine e sa nu avem niciodata mai mult de 1-2 puncte in minus fata de adversar, asadar vom incerca sa facem o aparare puternica  si apoi…vom ataca, daca e posibil ! (rade)

PA : Exista jucatoare romance pe care le cunosti si de care ti-e teama ?

AL : Hmm, nu as spune chiar teama, dar sunt precauta cu toate. Sincer, cred ca e vorba despre o echipa buna, altfel nu as fi semnat contractul cu Oltchim la Valcea, consider ca e o echipa buna cu calitati mari, diferite pe fiecare post. Trebuie sa fim atente la toate, pentru ca sunt toate niste jucatoare de buna calitate.

PA : Ai semnat, impreuna cu Pineau, transferul la echipa de handbal Oltchim Ramnicu-Valcea. Domnul Olivier KRUMBHOLZ, antrenorul vostru, v-a sfatuit in acest sens ?

AL : L-am tinut tot timpul la curent cu dorinta noastra de a pleca pentru a juca in strainatate. Este, in final, o alegere personala, un demers personal ; fiind aici, am avut tot timpul tentatia de a juca in strainatate.

PA: Cum gasiti, astazi, echipa nationala de handbal a Romaniei?

AL : Simpatica (rade). Sper ca la anul va fi chiar si mai buna.

PA : Pentru ca vei fi si tu acolo.

AL : Da, sper. (rade)

PA : Crezi ca echipa nationala a Romaniei a evoluat dupa Campionatul Mondial din Brazilia din decembrie 2011 sau nu ?

AL : E adevarat, am vazut cateva meciuri dupa, sunt cateva jucatoare care ne sunt cunoscute, jucatoare tinere si jucatoare mai vechi , care sunt in echipa de cativa ani. Da, cred ca fac un grup bun si ca jucatoarele vechi vor fi implicate, normal, in aceasta « cursa ».

PA : Iti multumesc pentru raspunsurile tale si iti urez bafta (razand : nu multa) !

AL : (rade) Vom castiga pe zile, o echipa poate fi mai puternica decat alta intr-o zi si mai slaba in alta.

PA : Vei veni in Romania anul viitor, asadar ?

AL: Da, sper, la finalul lui august. Am semnat contractul 1+1, vom vedea daca ei ma vor lasa sa plec sau daca va fi din nou alegerea mea. Nu e nimic definitiv : voi fi in strainatate si nu stiu deocamdata daca voi reusi sau nu sa ma adaptez. Eu, frantuzoiaca, aproape de echipa nationala a Romaniei…nu stim niciodata ce se poate intampla.

PA : Care este parerea colegei tale, Alison Pineau, despre echipa Romaniei ?

AL : Cred ca si ea gandeste acelasi lucru, am semnat amandoua contractul si vrem amandoua sa plecam in strainatate pentru a cunoaste alte lucruri. Am jucat in Franta, am castigat in Champions League si cred ca si in Romania putem avea aceleasi performante.

Nr.12 – LEYNAUD Amandine, Metz HB (Vine la Oltchim), nascuta in 02/05/86, 178 cm/64 kg, 116 selectii in nationala Frantei!

14 Nov. 2005 contra Germaniei (Tournoi de Paris Ile de France) – debut in nationala Frantei.

Palmarès international :
2004 : 4ème au championnat d’Europe France junior
2007 : 5ème au Mondial en France
2008 : 5ème aux JO de Pékin
2008 : 14ème place à l’Euro en Macédoine
2009 : Vice-championne du Monde en Chine
2010 : 5ème au Championnat d’Europe en Norvège / Danemark
2011 : Vice-campioana Mondiala in Brazilia

INTERVIUL VIDEO:

[media id=203 width=480 height=210]

Prezentare exceptionala facuta de Federatia Franceza de Handbal pentru fiecare jucatoare in cadrul conferintei oficiale de presa de miercuri de la Lyon:

Prezentare facuta lui LEYNAUD

Prezentare portar Amandine LEYNAUD - facuta exceptional de Federatia Franceza de Handbal