JO Londra 2012 - Turneu final Handbal

INCEPEM CU GALERIE FOTO SI PREZENTARE LYON – SUPERBA ASEZARE CULTURALA SI ISTORICA A FRANTEI! LOCUL IN CARE “VOM DUCE BATALII CRUNTE” PENTRU JO LONDRA!

SURPRIZA EUROHANDBAL! NE PREGATIM CUM SE CUVINE PENTRU ACEST EVENIMENT! LOCUL CARE VA DEVENII INTRE 25-27 MAI, UN IMPORTANT PUNCT DE INTERES IN HANDBALUL MONDIAL SI IN ACELASI TIMP UNUL EXTREM DE IMPORTANT IN ISTORIA ACESTEI GENERATII DEOSEBITE A NATIONALEI FEMININE A ROMANIEI, VA ESTE PREZENTAT DE CATRE CORESPONDENTELE EUROHANDBAL.RO DE LA TURNEUL DE CALIFICARE DIN FRANTA, PENTRU ACCEDEREA LA JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012!

Tot azi, eurohandbal.ro va participa la Conferinta de presa organizata de nationala gazda, Franta – incepand cu ora 14, in cadrul locatiei Hôtel Mercure Saxe Lafayette! Stati aproape de noi si pe CHAT! Vom incerca sa va aducem cat mai multe info utile din Franta!

LYON – Situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, Lyon este capitala departamentului Rhône și a regiunii Rhône-Alpes. Orașul conservă un important patrimoniu cultural, de la vestigii din epoca romană până la construcții din secolul XX. Partea cea mai valoroasă a orașului, cartierul Vieux Lyon, cu colinele Fourvière ṣi Croix-Rousse, face parte din Patrimoniul Cultural al Umanităţii al UNESCO. Nume mari poartă renumele orașului în toată lumea: Antoine de St. Exupery, autorul « Micului Prinț », Frații Lumière – inventatorii cinematografului, Rabelais – autorul lui « Gargantua și Pantagruel », Laurent Morguet – creatorul personajelor de  marionete Guignol, cunoscutul arhitect Tony Garnier.  Urbea medievală și bijuteriile sale arhitecturale (Muzeul Gadagne, Turnul Rozelor, Les Murs Peints), insolitele « traboules » – pasaje secrete din timpul Rezistenței, Catedrala de pe Colina Fourvière, Catedrala St. Jean sunt o atractie turistica deosebita.

Unul dintre cele mai importante evenimente din Lyon este « La fête des Lumières », care are loc la fiecare inceput de decembrie in onoarea Sfintei Fecioare Maria. Lyonul  mai este cunoscut si drept capitală a gastronomiei si locul de nastere al industriei matasii.  Pasionatii de sport  – de fotbal in special –  asociaza acest oras cu Olympique Lyon, echipa ce detine un palmares impresionant de premii  obtinute la competitiile interne si internationale.

Corespondenta de la Lyon: POPESCU A.Elena si TEIOSANU M.Lavinia

GALERIE FOTO:

Poza1 – Le Jardin des curiosités; Poza2 – La place devant l’Université Lumière Lyon 2
Poza3 – Le Pont Gallieni; Poza4 – Les Ponts sur le Rhone
Poza5 – Rue de la République; Poza6 – La Place Bellecour; Poza7 – Le Pont de l’Université