Florina Chintoan - a lipsit de la Jolidon la Constanta mergand la Nationala!

A cazut cortina si peste LN Handbal feminin! Cu titlul de vice-campioană naţională în buzunar, „U” Jolidon a evoluat “relaxată” în partida cu Neptun Constanţa din deplasare, pe care a pierdut-o lamentabil, aceasta fiind a cincea înfrîngere a clujencelor din acest sezon si doar a 8-a victorie a dobrogencelor, una fara rost dupa infrangerea Devei pe teren propriu cu Corona Brasov (care spera la Europa in cazul castigarii Cupei EHF de HC Zalau)! Ca orice competitie care se respecta in lume, penibilul romanesc a fost dat de faptul ca meciurile decisive trebuiau sa se desfasoare la aceeasi ora, in ultimele etape, insa acest lucru nu s-a intamplat in Liga 1 feminin! Trebuie sa specificam insa ca echipa guralivului patron Marian Munteanu – Cetate Deva a cazut meritat din esalonul intai, avand evolutii slabe, chiar catastrofale in deplasare in acest sezon avand un deficit de 110 goluri la finalul campionatului! 

În ultima etapă a campionatului, „U” Jolidon Cluj a fost învinsă de Neptun Constanţa cu 29-30, într-o partidă fără miză, care, altfel, a fost “foarte echilibrată”.

Evoluînd pe teren propriu şi mai ales în faţa vice-campioanei naţionale, gazdele au ţinut neapărat să încheie sezonul cu o victorie. Obiectiv îndeplinit. Cu Enescu în zi mare, autoare a nouă goluri, constănţencele s-au impus la un gol diferenţă, după ce au condus  şi cu 28-24 în minutul 53! Acest succes nu ajută gruparea de pe litoral, care oricum va juca barajul de menţinere în Liga Naţională (rezultate directe 0-4 puncte cu Ploiestiul), insa sansele de mentinere in Liga 1 sunt foarte mari!

Principalele marcatoare de la învinse au fost Dincă (7 g), Ivan (6 g), Tivadar (5 g) şi Tetean (5 g). Lupta pentru bronzul campionatului nu s-a încheiat. Deşi se află la trei puncte în urma Dunării Brăila, HC Zalău mai poate prinde ultimul loc pe podium, avînd în vedere că are două meciuri în minus. Vă reamintim că două jucătoare de la „U” Jolidon, respectiv Florina Chintoan şi Mihaela Ani-Senocico, au fost convocate de Radu Voina la naţională, pentru turneul preolimpic de la Lyon, unde România va întîlni Franţa (25 mai), Muntenegru (26 mai) şi Japonia (27 mai).

CSU Neptun Constanţa (antrenor: Florentin Pera): Mihaela Petrescu 16 intervenţii salvatoare, Yana Sitenko – portari; Andreea Enescu 9 goluri, Alla Sheiko 5, Alexandra Iovănescu 5, Oana Cîrstea 5, Andreea Mărginean 2, Oana Ionescu 1, Laura Roiban 1, Daniela Arfir 1, Andreea Dincu 1, Cristina Rusali, Simina neag, Ilke Sen, Cristina Strahan, Mădălina Toma.

“U” Jolidon Cluj (antrenor: Gheorghe Covaciu): Viktoria Petroczi 7 intervenţii salvatoare, Ionica Munteanu 6 – portari; Elena Dincă 7 goluri, Irina Ivan 6, Mihaela Tivadar 5, Andreea Tetean 5, Magdalena Paraschiv 3, Ştefania Florea 2, Clara Vădineanu 1, Adela Biliga, Alina Jula.

Au arbitrat: Constantin Din şi Sorin Dinu. Eliminări: Sheiko 28, Cîrstea 36, Roiban 57, Rusali 59 / Ivan 6, Tetean 22, 27. Aruncări de la 7m: 7/4 – 4/4.

Partida dintre HC Dunărea Brăila şi HC Zalău a fost reprogramată. Zălăuancele mai au de disputat şi restanţa SCM Craiova, contînd pentru etapa 25. Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici a fost angrenată în „dubla” cu Lada Togliati din finala Cupei EHF, pe care, din păcate, a pierdut-o insa are sanse la medaliile de bronz cu 2 victorii.