BRONZ EUROPEAN ASA CUM ESTE ECHIPA NOASTRA NATIONALA FEMININA DE HANDBAL ESTE BAGATA LA MIJLOC! SE VA DUELA CU VICECAMPIOANA MONDIALA – FRANTA SI CASTIGATOAREA LIGII CAMPIONILOR DIN ACEST SEZON AL HANDBALULUI FEMININ -BUDUCNOST, PENTRU UN LOC DIN DOUA POSIBILE CARE ACCED LA OLIMPIADA DE VARA, IN DOUA PARTIDE CAPITALE CE SE VOR DESFASURA IN MAI PUTIN DE 20 ORE! IN ZILELE DE 25 SI 26 MAI, IN CADRUL TURNEULUI DE CALIFICARE CARE SE VA DESFASURA LA LYON, ROMANIA PARE A AVEA IMPOSIBILUL IN FATA! DE LUNI 13 MAI, TRICOLORELE SE REUNESC PENTRU A INCERCA SA FIE CAT MAI BINE PREGATITE PENTRU ACEASTA GREA AVENTURA!

Eurohandbal va va tine la curent cu mai multe informatii chiar din Franta pe parcursul acestor 2 saptamani! Stati aproape de noi!

DA! Asa au hotarat organizatorii francezi in stabilirea programului competitiei de calificare din 25-27 mai de la Lyon! Avand dreptul ca organizatoare sa isi aleaga ora de start a propriilor partide, Franta a anuntat programul oficial, cu rezerva ca orele de start ar mai putea suferii modificari, conform cerintelor televiziunii nationale franceze, care a cumparat drepturile TV la acest turneu. Programul anuntat este urmatorul:

Palais des Sports de Gerland à Lyon (sous réserve de modifications dues aux contraintes TV) : VENDREDI 25 MAI – 16h45 – Monténégro / Japon – 19h00 – France / Roumanie; SAMEDI 26 MAI – 14h45 – Roumanie / Monténégro – 17h00 – Japon / France; DIMANCHE 27 MAI – 14h15 – Roumanie / Japon – 16h30 – France / Monténégro.

Tricolorele (majoritatea fetelor de la Oltchim), se reîntorc în sala de antrenament duminică, 13 mai, o dată cu reunirea Naţionalei!

După ultimul meci din Liga Naţională, handbalistele de la Oltchim au intrat în vacanţă. Majoritatea au beneficiat doar de o săptămână de pauză. Asta pentru că duminica a avut loc reunirea primei reprezentative a ţării noastre. Pe 13 mai, la Vâlcea, Radu Voina s-a întâlnit cu handbalistele selecţionate pentru a începe pregătirea de dinaintea turneului preolimpic. Între jucătoarele convocate se regăsesc şi zece chimiste, pe care selecţionerul mizează în atingerea obiectivului.

„Incepând de duminică ne aşteaptă altă corvoadă. Vom merge la echipa naţională, acolo unde avem un obiectiv foarte greu de realizat! Sperăm să urmeze o lună fericită pentru noi. Totul e posibil, dar va fi extrem-extrem de greu, mai ales că jucăm cu Franţa, vicecampioana mondială, la ea acasă, cu Muntenegru, care se confundă cu Buducnost, dar şi cu Japonia, care nu mai este Japonia. Va fi foarte greu, dar încercăm. Ne vom juca şansa şi vom vedea ce va ieşi”, a spus selecţionerul Radu Voina conform arenavalceana.ro, despre turneul de calificare la care România va participa în următoarea perioadă.

“Am stabilit un lot de 21 de jucătoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor rămâne 16. Am dorit să evităm orice suprize neplăcute la capitolul accidentări şi peste lista de 21, avem alte 3-4 jucătoare în vizot, cu posibilitatea de convocare. Prioritatea numărul 1 în handbalul românesc să fie echipa naţională feminină, pentru că luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice.Cristina Neagu nu va putea fi alături de noi, nici la turneul preolimpic şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra.” – a mai declarat Selectionerul Romaniei, Radu Voina inainte de reluarea pregatirilor.

LOTUL ROMANIEI pentru Turneul de la Lyon (25-27 mai):

Portari: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Mirela Nichita şi Denisa Dedu

Jucătoare de câmp: Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Diana Druţu, Adina Meiroşu, Daniela Băbeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu şi Alina Horjea.

Naţionala tricoloră s-a reunit în 13 mai, la Bucureşti şi, după vizita medicală, va pleca la Râmnicu Vâlcea. Pregătirea pentru turneul preolimpic va include şi antrenamente comunce şi meciurile amicale cu Coreea de Sud, între 14-21 mai. Partidele cu Coreea de Sud apar in Programul Digi Sport in zilele de 18,19 si 20 mai, prima partida incepand cu ora 20:00 pe programul 2.

Palatul de Sport Lyon se afla nu departe de Stade Gerland - locul de joaca al fotbalistilor.