FOTO ehfcl.com

Buducnost castiga Liga Campionilor in fata celor de la Gyor. Formatia maghiara rateaza o noua sansa de cucerire a trofeului!!!

E bine pentru Romania? Popovic Bojana – “Vom sarbatorii doua zile si doua nopti acest trofeu!”

ZRK Buducnost-Györi Audi ETO 27-25(13-12) in partida din Moraca Hall, Podgorica, Montenegro – dupa 27-29 in tur! Reactii dupa partida ale lui Popovic si Böhn – mai jos!

Dupa Cupa EHF cucerita in 1987 si Cupa Cupelor castigata in 1985, 2006 si 2010, fetele din formatia muntenegreana cu care si tricolorele se vor duela in Franta pentru calificarea la Olimpiada, au reusit in fata unui public admirabil sa castige pentru prima data in istorie si singurul trofeu care ii mai lipsea din palmares la nivel de competitie europeana intercluburi, dar totodata cel mai important – devenind duminica seara castigatoarea meritata a Ligii Campionilor la handbal feminin in sezonul 2011/2012!

Katarina Bulatović a fost omul cheie al gazdelor, exact asa cum a prezis antrenorul Adzic la Conferinta de presa de dinaintea jocului, realizand o seara magica pentru o tara ca Muntenegru si suporterii ei – inscriind 9 goluri superbe in poarta aparata de unele dintre cele mai bune din lume, asa cum sunt portarii lui Gyor – Haraldsen si Palinger!

BUDUCNOST: Woltering, Barjaktarovics, Vukcsevics (portari), Bozsovics, A. Bulatovic, K. Bulatovic 9 (1 din 7m), Cvijic 1, Djokic, Georgijevszkaja, Jovetic, Knezevic 2, Lazovic, Markovic, Mehmedovic, Miljanic 6, Popovic 2 (1), Radovic 1, Savic 2. Antrenor: Dragan Adzic.

ETO AUDI GYŐR: Lunde-Haraldsen, Pálinger (portari), Amorim 5, Görbicz 8 (4), Gros, Hornyák, Kovacsics 3, Kurucz, Lekics 3, Löke 3, Orbán, Planéta, Radicsevic 2, Tóth. Antrenor: Karl Erik Böhn.Press Conference

Aruncari de la 7m: 1g/3a respectiv 4g/4a

Bojana POPOVIC, Buducnost:

“Toate cele 6 trofee ale LC castigate inainte au fost diferite, insa acesta este extraordinar! Sa castigi acasa cu echipa ta! Am fost foarte hotarate sa castigam partida de azi, insa Gyor a fost o forta de acelasi nivel! De aceea cred ca vom sarbatorii 2 zile!”

Karl ERIK BÖHN, Győri Audi ETO KC coach:

“Cele mai bune doua echipe s-au intalnit in aceasta finala, iar Buducnost a meritat pe deplin victoria si trofeul! Nu am folosit sansa avuta in momentele decisive iar norocul nu a fost de partea noastra, astfel ca intr-o batalie grea adversarul a castigat meritat titlul. Vom incerca sa castigam la anul trofeul!

Savić – Buducnost, castigatoare de 2 ori a trofeului cu Slagelse (DAN) a spus la conferinta de presa dinaintea partidei: “Echipa lui Buducnost de acum imi reaminteste de Slagelse. Am fost cu adevarat unite! Am aratat de nenumarate ori si inainte ca suntem o forta si ca obtinem rezultate daca dam 100%, daca jucam si suferim una pentru cealalta!”

Popovic a castigat duelul cu conationala Radicevicin Finala LC 11/12 - foto kezi.hu