HC Zalau – Lada Togliatti, Finala Cupei EHF la handbal feminin e sambata ora 17:00 Direct pe Digi Sport si COMENTAM – LIVE TEXT in timp real pe CHAT la eurohandbal.ro! Se anunta spectacol intre cei doi mari antrenori ai handbalului mondial Tadici si Trefilov!

Arbitrii Shlomo Cohen (ISR)  ISR  Yoram Peretz (ISR) vor oficia Finala EHF din Romania

TOTUL DESPRE FINALA EHF CUP MAI JOS!

Zalaul pleaca cu sansa a doua dupa 24-30 in tur, dar mai ales datorita faptului ca Tadici nu are jucatoare experimentate decat pe Bese, Sucs si Ciuciulete fata de 6 jucatoare care evolueaza in nationala Rusiei de la Togliatti! Lipsa unui inter stanga de aceeasi valoare, ca rezerva la Bese – ajunsa la o varsta, este iar una dintre problemele mari din formatia noastra dupa chemarea lui Babeanu inapoi la Valcea! Totusi insa Finala nu este jucata! Sase meciuri oficiale, cu adversarii extrem de dificili, patru zboruri, două drumuri cu autocarul de 1400 şi 450 km– Toate acestea au suportat jucătoarele de la “Lada”, în ultimele 11 de zile! Pe 12 mai “Lada”, joaca al treilea meci in patru zile, si asta înainte de a acoperii distanţa de 3000 km pana la Oradea, pentru returul EHF Cup cu formatia noastra.

TOGLIATTI A VENIT CU TROFEUL SI MEDALIILE DE BRONZ ALE RUSIEI, CASTIGATE MIERCURI SEARA DRAMATIC LA ZVENIGOROD, DUPA ARUNCARI DE LA 7M IN FATA GAZDELOR!

In plus, interesul este enorm in jurul partidei retur, chiar daca nu se disputa in Salaj! Peste 2000 de spectatori vor crea azi la Oradea o atmosfera fantastica impotriva lui Trefilov si compania! Acest atuu deloc nu este de neglijat, mai ales ca Togliatii vine la Zalau dupa un tur de forta care lasa urme pana si la cele mai bine pregatite sportive – asa cum sunt performerele din Rusia! Dupa ce a disputat doua partide importante pentru campionat si cupa inainte de prima mansa a finalei, fetele lui Trefilov au avut duel decisiv de jucat – miercuri dupa amiaza, pentru bronzul in sezonul intern din Rusia la Zvenigorod. De acolo echipa oaspete a “zburat” direct la Budapesta  si a ajuns ieri dupa amiaza la Oradea, dupa un nou drum cu autocarulde peste 5 ore! Lada a sustinut aseara dupa un lung si obositor parcurs, antrenamentul oficial, la Sala “Antonio Alexe”. Togliatti insa a venit cu jucatoare “zambind” in Romania dupa ce au reusit sa castige dramatic Finala pentru bronz la Zvenigorod cu scorul de 30:29 (14:14, 25:25, 05:04 dupa aruncari de la 7m)

Togliatti bronzul Rusiei de miercuri seara!

MARCATOARE LADA IN MECIUL DE MIERCURI SI ECHIPA FOLOSITA DE TREFILOV:

“LADA TOGLIATTI”: Erokhina, Sidorova, Kolokoltsev, Gorshkova – 1, Bliznova – 8/5, Klimov – 1, Smirnov, Nikitin – 3/1, Garanina – 3 Shipilova – 1 (2 min.) Davydenko – 1 (2 min), V. Zhilinskayte -., 6/2 Marennikova – 4/1, Chernoivanenko – 2, Gorshenin (2 min), Muravyev (2 min.).. Antrenor Trefilov (2 min + galben.).

Evolutia scor (la fiecare min 5.): 2:2, 3:6, 6:9, 10:9, 12:13, 14:14, 16:15, 17:16, 19:19, 21:20, 23:22, 25:25.

Puncte forte ale adversarei LADA: Portarul Maria Sidorova, a fost ingerul pazitor de care avea nevoie Trefilov în a doua jumătate din prima partida, deja o obişnuita să salveze uimitor in situatii dificile ale echipei ruse. Iar în atac o aruncatoare de temut – Irina Bliznova. Poate că datorita faptul că in sezonul recent nu a jucat la inceput, iar acum este in forma optimă, este un punct pe care apararea destul de buna a Zalaului in primele 30 minute la Togliatti, trebuie neaparat sa o opreasca din jocul ei fulminant. Jucatoarea lui Trefilov a reusit opt goluri, plus unul din 7m.

In doar 3 ani de munca antrenorul Gheorghe Tadici a reuşit să se califice cu echipa sa de club, HC Zalău, într-o finală de cupă europeană!

„Am început reconstrucţia totală a echipei în vara anului 2008, iar acum jucăm finala Cupei EHF. În ciuda pesimismului general faţă de sport, iată că handbalul feminin mai are încă rezerve. Această finală constituie un eveniment important în sportul românesc actual. Evenimentul number one este participarea reprezentativei feminine de handbal la turneul preolimpic, unde sperăm să obţină calificarea la Olimpiada de la Londra”, a declarat miercur antrenorul HC Zalău, Gheorghe Tadici, în cadrul unei conferinţe de presă organizata la Oradea. Tehnicianul a subliniat că a ales Oradea pentru manşa retur, deşi au existat oferte de la Cluj-Napoca şi Baia Mare. „Sunt bucuros că ne revedem din nou la Oradea. Când eram antrenorul naţionalei feminine, am început pregătirea ciclului olimpic anterior la Oradea. A fost o perioadă fastă, România ajungând atunci până în finala Campionatului Mondial”, a spus Gheorghe Tadici.

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu – prezent si el in vestul tarii, speră că diferenţa de şase goluri va putea fi recuperată de HC Zalău. „Din păcate, cele de la Lada au prins puţină viteză în meciul tur, dar eu cred că putem remonta handicapul. Nu ar fi pentru prima dată când Gheorghe Tadici ar recupera astfel de diferenţe”, a declarat Cristian Gaţu.

Chiar dacă meciul nu se joacă la Zalău, fanii ai formaţiei conduse de Tiberiu Marc vor fi în tribunele Sălii “Antonio Alexe”. Unul dintre liderii galeriei – Gicu, a declarat că fanii au pregătit o coregrafie importantă. “Vom susţine echipa într-un număr mare. Pentru acest eveniment, am pregătit o coregrafie inedită, pe banii noştri. Suntem încrezători că putem întoarce rezultatul de la Togliatti”, a declarat liderul galeriei Ultras Boys. Conducerea clubului va asigura deplasarea fanilor la Oradea doar celor care îşi achiziţionează biletul pentru meci. Autocarele vor porni sâmbătă la ora 12.00, din parcarea Primăriei – informeaza colaboratorul sportusalajean.ro.

TADICI VS TREFILOV este 1-3 pana in acest moment:

Trefilov este cel mai mare antrenor al handbalului actual din lume! A cucerit patru titluri de campioană mondială şi unul de campioană europeană cu reprezentativa Rusiei, respectiv câte unul de vicecampioană olimpică şi europeană. A câştigat Cupa Cupelor cu Lada Togliati. „La ora actuală, are ca obiectiv calificarea la Olimpiadă şi câştigarea titlului olimpic cu naţionala Rusiei. Eu zic că are şanse certe”, a afirmat Gheorghe Tadici. Antrenorul HC Zalău s-a întâlnit până acum de patru ori cu prietenul şi adversarul său, Evgheni Trefilov. Rusul a câştigat de trei ori, de două ori cu naţionala Rusiei (în finala CM 2005 şi la CM 2007, când Rusia a devenit de fiecare dată campioană mondială), respectiv o dată cu Lada Togliati, în prima manşă a actualei finale a Cupei EHF. Tadici l-a învins în schimb pe Trefilov când erau antrenori ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, respectiv Zvezda Zvenigorod, în Supercupa Europei, câştigată de vâlcence.

BUGETE FATA IN FATA: HC Zalău dispune anual de 425.000 de euro, asiguraţi în proporţie de 96% de CJ Sălaj, 2,5 % de CL Zalău şi 0-5 % de un sponsor. De cealaltă parte, Lada Togliati are un buget anual de 2,5 milioane de euro.

Observator din partea forului european pentru cei doi arbitrii din Israel este delegatul Jerzy Eliasz din Polonia. Forul de specialitate a trimis si un reprezentat din partea EHF, in persoana lui Laszlo Sinka, tinand cont ca dupa meci va avea loc festivitatea de premiere.

Lada Togliatti – HC Zalau 30-24 (15-14) scor final dupa prima mansa in FINALA CUPEI EHF! Pivotul Ciuciulete a facut un joc extraordinar in urma cu o saptamana si a reusit 9 goluri, urmata de Beşe 5, Szucs 3. Czeczi  Şomoi, Rob, Ţurcaş, Ailincăi, Bădiţă şi Molfea au marcat câte un gol.


Finala EHF Cup - foto bihon.ro

Castigatoarele EHF Cup de la infiintarea ei: 1994, 1999 si 2004 – Viborg HK (Danemarca); 1995 si 1996 – VSC Debrecen (Ungaria); 1997 – Robit Olimpija Ljubljana (Slovacia); 1998 – Dunaferr (Ungaria); 2000 – El Ferrobus Mislata (Spania); 2001 – MKSMontex Lublin (Polonia); 2002 – Ikast Bording EH (Danemarca); 2003 – Slagelse FH (Danemarca), 2005 – Cornexi Alcoa (Ungaria); 2006 – FTC Budapesta (Ungaria); 2007 – SC Zvezda Zvenigorod (Rusia); 2008 – HC Dinamo Volgograd (Rusia); 2009 – SD Itxaco (Spania); 2010 – Randers HK (Danemarca); 2011 – FC Midtjilland Handball (Danemarca).Prima editie a Cupei EHF a avut loc in 1994.