De aici au inceput urcarea in elita handbalului feminin jucatoarele de la Caracal!

HANDBALUL FEMININ ARE VIITOR! PERFORMANTA LA NIVELUL JUVENIL OBTINUTA DE FETELE DE LA CARACAL IN ULTIMII 3 ANI S-A TRANSFORMAT IN PERFORMANTA MAJORA IN LIGA A DOUA! FETELE DE LA CARACAL AU AJUNS SA FIE CELE MAI CAUTATE HANDBALISTE JUNIOARE DIN TARA DE CATRE CLUBURILE FEMININE DIN LIGA I, CHIAR MAI MULT DE CAT JUCATOARELE DE LA CENTRUL DE EXCELENTA DE LA VALCEA – ACOLO UNDE PARTICIPA ACTIV SI O PARTE DINTRE ELE!

Dupa ce au castigat medaliile de AUR pe tara la categoria de varsta de 16-17 ani (jun II) si 17-18 ani (jun I), nemaiavand adversar, dar in primul rand si pentru a avea jocuri multe in picoare, oficialii din Caracal impreuna cu Primaria au decis inscrierea formatiei in Liga II. Acolo parcursul a fost EXTRAORDINAR pentru echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Scolar din Caracal! Junioarele I încheie sezonul în Divizia A – seria Vest pe primul loc cu doar 4 infrangeri in 22 partide jucate si un plus de peste 100 goluri la golaveraj, devansând echipe care au în componenţă handbaliste senioare cu experienţă ca: Timisoara, Targu Jiu, Tg. Mures, Sebes, Slatina, etc. Deşi ocupă poziţia de lider, CSS Caracal nu va putea participa la barajul de accedere în Liga Naţională! In primul rand NU sunt bani pentru acest lucru, iar in al doilea rand regulamentul Nu permite acest lucru!   

Oficialii echipei din Caracal au fost anunţaţi de Federaţia Română de Handbal că nu au dreptul să participe la baraj, pentru că CSS Caracal este formată exclusiv din juniori şi nu poate evolua în primul eşalon handbalistic românesc.

„Nu avem voie să mergem la baraj, nu ne dă voie FRH pentru că echipa este formată din junioare. Fetele mai au încă un an de juniorat şi vom rămâne tot în Divizia A. Dacă vom mai găsi sponsori, care să vină alături de domnul Doldurea, poate din sezonul următor ne vom gândi la promovare. În etapa de la sfârşitul săptămânii trecute am făcut egal cu Chimia, scor 26-26. Mai avem un ultim meci cu Reşiţa şi vom termina probabil pe primul loc”, a spus pentru gazetanoua.ro directoarea de la CSS Caracal, Larisa Olteanu.

Caracaul insa, îşi doreste o medalie si la junioare I, dupa ce acum doi ani au fost campioane la nationale la junioare II!
Junioarele I de la CSS Caracal s-au calificat la turneul final, care va avea loc în perioada 12-16 mai, la Bucureşti. CSS Caracal a fost distribuită în grupa a II-a, alături de echipele CSS nr. 6 Bucureşti, CSS nr. 2 Bucureşti şi LPS Iaşi.

Foto Gazetanoua.ro

CSS Caracal s-a calificat de pe primul loc la turneul final, reuşind să câştige toate partidele din cadrul turneului semifinal ce s-a desfăşurat în Sala Polivalentă din Caracal, impunându-se în faţa echipelor LPS Bistriţa, cu scorul 38-24, şi LPS Brăila, 31-18, în timp ce duelul cu formaţia din Piatra-Neamţ a fost câştigat la o diferenţă de 10 goluri. Handbalistele profesoarei Larisa Olteanu au ca obiectiv câştigarea unei medalii la turneul final.

„Obiectivul nostru este să câştigăm o medalie. Fetele merită, pentru că au muncit şi au avut un an dificil. Avem o grupă foarte grea, mai ales că jucăm la Bucureşti. O să încerc să le menajez săptămâna aceasta”, a spus Olteanu pentru aceeasi sursa.  

Lot junioare I CSS Caracal: Loriana Brâncoveanu, Andreea Sincu, Raluca Costea, Gabriela Gârju, Nicoleta Cilianu, Cristina Mircescu, Claudia Constantinescu, Mariana Peleaşă, Elena Gărăcel, Marina Cicic, Anca Stoica, Carmen Nicolescu, Teodor Neagoe, Adriana Rădoi.