"JOACA HANDBAL!" - cu Divizia B de la anul!

Începand cu sezonul 2012-2013, Federaţia Română de Handbal înfiinţează Campionatul Diviziei B (a treia divizie a tarii). Faza preliminară se va desfăşura sub forma a opt serii, câte o serie în fiecare Euroregiune, urmând ca la Turneul Final să participe cele opt câştigătoare ale seriilor.

Sistemul competiţional pentru faza preliminară va fi stability de fiecare Asociaţie Judeţeană de Handbal în parte. Dacă într-un judeţ sunt mai multe echipe care doresc să participe, acestea se pot înscrie direct în faza preliminară sau pot organiza în prealabil un Campionat judeţean.

În Divizia B vor avea drept de participare echipe de juniori sau seniori aparţinând asociaţiilor sau cluburilor sportive afiliate federaţiei sau asociaţiilor judeţene şi trebuie să se înscrie minimul o echipă din fiecare judeţ. Vor avea drept de joc sportivi juniori sau seniori legitimaţi sau juniori cu dublă legitimare, fără cerinţe de vârstă sau talie.

Turneul Final al Diviziei B va fi organizat de către FRH. Cele opt echipe calificate vor fi repartizate în două serii (prin tragere la sorţi), jucându-se în sistem turneu, fiecare cu fiecare. Câştigătoarele celor două serii vor promova în Divizia  A.