UPDATE: Lada Togliatti – HC Zalau 30-24 (15-14) scor final dupa prima mansa in FINALA CUPEI EHF! Georgiana Ciuciulete a facut un joc excelent pe pivot, iar apararea lui Tadici a fost foarte exacta in prima parte a jocului. Dupa pauza lipsa unui inter stanga de meserie care sa o poata inlocui cu succes pe Bese dupa chemarea inapoi a lui Babeanu de catre conducerea Oltchimului, au inclinat victoria in favoarea formatiei conduse de Trefilov. Tadici a gresit si el solicitand Time Out abia cand formatia gazda se desprinsese deja la 5 -6 goluri diferenta! Mirela Nechita a facut un joc extrem de slab in poarta formatiei noastre, astfel ca rusoaicele pornesc cu prima sansa la castigarea trofeului EHF Cup!

FINALA CUPEI EHF: Tadici si formatia sa va intalnii sambata in Turul acestei confruntari fantastice pentru handbalul romanesc, trupa condusa de Trefilov – Lada Togliatti, incepand de la ora 16.00, ora României! Partida o vom comenta impreuna pe CHAT-ul eurohandbal.ro. Partida va fi oficiata de arbitrii Ivan Pavicevic (MNE)  MNE  Milos Raznatovic (MNE), observator SVK  Janka Stasova  (SVK). Delegatia noastra cuprinde 16 persoane si a aterizat la Samara inca de joi seara! Cititi mai jos o intamplare foarte interesanta dupa finala Campionatului Mondial Rusia 2005, in care Tadici a fost sustinut de catre Guvernul de la aceea vreme sa puna bazele Oltchimului de azi!

OBIECTIVUL PRIMEI MANSE: Pastrarea sanselor reale pentru castigarea trofeului in mansa returde la Oradea!

Formatia noastra a calatorit spre acest joc din regiunea Samara, cu tranzit prin Moscova. Delegatia cuprinde 16 persoane (13 jucatoare, manager – antrenor George Tadic, un medic şi un reprezentant din partea sponsorilor).

Gruparea salajeana a aterizat la malul Volgai mijlocii in jurul orelor 20:00 joi seara si a ales ca si stabiliment Hotelul Sport – ce nu este unul de lux, si se afla situat departe de zona centrala a orasului, intr-o locatie mai linistita. Cu autocarul formatia noastra va face peste 30 minute pana la sala de joc! Tadici si co. au efectuat vineri de la ora 15:30 antrenamentul oficial in sala USAC “Olympus” din Togliatti. Vineri seara au ajuns si arbitrii si observatorul intalnirii din aceasta finala europeana intercluburi.

Duelul de gala intre formatiile conduse de celebrii antrenori Tadici si Trefilov se afla astazi la primul episod. O confruntare care poate aduce o buna propaganda handbalului nostru feminin in Europa. Profesorul emerit Tadici a reusit sa faca din nou o formatie puternica la Zalau in doar 3 sezoane, un team care poate sa se bata cu formatii puternice ale Europei. Formatia salajeana a reusit astfel sa atinga ultimul act al unei competitii continentale intercluburi dupa un parcurs excelent in care a trecut peste reprezentante ale Spaniei si Frantei, pana sa ajunga in fata trofeului.

Dupa castigarea City Cup in 1996 in fata lui Gjerpen Skien – Norvegia, formatia salajeana se afla din nou in fata unei mari performante europene. Bugetul echipei noastre si jucatoarele cu care Tadici a reusit sa atinga acest ultim act, plaseaza formatia noastra ca outsider in aceasta finala. Favorita clara este formatia lui Trefilov! Lada Toglijatti nu este o formatie oarecare in Europa. Ea este o formatie cu nu mai puţin de şase jucătoare din lotul formaţiei Rusiei, ce au în palmares titlul mondial obţinut cu echipa lor naţională. Jucătoare ca Natalia Sipilova, Maria Sidorova, Ekaterina Marennikova, Irina Bliznova, Nadezhda Muravyeva şi Viktoria Zhiliskayte nu au nevoie de nici o prezentare pentru cunoscatorii acestui joc. Confruntarea este si o reeditare a duelului dintre cei doi antrenor Trefilov si Tadici, din cadrul Finalei Campionatului Mondial 2005, confruntare castigata atunci de Rusia in fata Romaniei.

CURIOZITATE: Se spune ca la aceea finala s-au pus bazele Oltchimului modern de azi. Conducatorii statului la aceea vreme (Basescu si Tariceanu) l-au intrebat pe Tadici unde joaca fetele noastre si cati bani castiga? Raspunsul a venit prompt din partea emeritului: in Danemarca, Franta, Serbia, etc iar salariile se invart la 120.000/an la jucatoarele noastre printre cele mai importante! Din acel moment s-a dat ordin politic ca aceste valori sportive sa fie readuse acasa, avand cel putin aceleasi salarii ca in occident. Asa a aparut noua echipa nationala a Romaniei sub culorile ros-albastre de la Oltchim Rm.Valcea, avandu-l la aceea vreme tehnician chiar pe Gheorghe Tadici, cu care s-a si reusit castigarea Cupei Cupelor!

Lada vine in aceasta finala dupa ce a pierdut calificarea in Finala Campionatului din Rusia, pierzand dramatic ambele manse din semifinale in fata lui Dynamo Volgograd, cu scorul de 29-30 si 25-26. Pana la disputarea jocului cu formatia noastra, Trefilov si co. a mai disputat si prima mansa din finala campionatului pentru bronz: Lada – Zvezda Zvenigorod 35-29 (returul in 09/10.05.12). Echipa de handbal din Toglijatti joacă într-un complex sportiv denumit “Olymp” a cărui capacitate depăşeşte 2500 de locuri.

Portarul Sidorova - unul din punctele multe forte ale lui Trefilov aici in partida cu Kuban

Togliatti a reusit sa mai treaca intre timp de Kuban Krasnodar in Cupa Rusiei. Marcatoarele din partida cu Kuban Krasnodar, pe care au invins-o cu 39:27 (22:8), rezultat care duce formatia lui Trefilov in semifinalele competitiei interne:

PORTARI:Erokhina, Sidorova; JUCATOARE:Kolokoltsev – 2, Gorscov – 4 Bliznova – 2, Klimov – 4 (2 min.), Smirnov – 3, Nikitin – 2 Garanina – 2/1, Shipilova – 4 Davydenko – 3 , W. Zhilinskayte – 4 (2 min.) Chernoivanenko – 6/1, Gorshenin – 1 (4 min.), Muravyeva – 2.

Evolutie scor al ultimei partide oficiale a lui Lada (la fiecare 5 min.): 0:4, 4:6, 5:9, 6:13, 7:17, 8:22, 9:25, 14:26, 16:29, 19:32, 23:35, 27:39.

Punerea in valoare a ideilor lui Gheorghe Tadici in aceasta finala ar putea reprezenta pentru jucatoarele noastre principalul punct forte, impreuna cu inscrierea a cat mai multor goluri, cele inscrise usoar pe contre fiind cele mai importante.

GHEORGHE TADICI

Data nasterii :
27.03.1952
Locul nasterii :
Piatra-Neamt
Nationalitate :
Romana
Echipe :

AS Textila Zalau, Silcotub Zalau, HC Zalau, CS Oltchim Rm.Valcea

Palmares :

– 5 ori Campion al Romaniei
– 5 ori Vicecampion al Romaniei
– 2 Cupa Romaniei
– 1 SuperCupa Romaniei
– Vicecampion Mondial senioare 2005, Rusia
– Campion Mondial Universitar senioare 2002, Spania
– Vicecampion Mondial Universitar senioare 2000, Franta
– Locul 4 Campionatul Mondial 2007, Franta
– Calificare cu Echipa Nationala a Romaniei la Jocurile Olimpice
– 2000 – Sydney
– 2008 – Beijing
– 5 Semifinale Cupe Europene
– 2 Cupe Europene castigate
– 1996, City Coupe
– 2007, Cupa Cupelor
– SuperCupa Europei Cluburi, 2007
– 6 medalii de bronz in campionatul de senioare al Romaniei

Alaturi de HC Zalau din… 1979 ( sub denumirile de mai sus )
Sportul preferat in afara de handbal este… Atletism, Box
Echipa impotriva careia iti doresti sa joci…

Echipele de top din Romania si Europa, cu echipele nationale, impotriva echipelor din primele 4 la campionate europene si mondiale.