C.Cartas a lipsit cu Neptun datorita operatiei de menisc dar a fost inlocuita cu succes de Toth!

Cetate Deva – Neptun Constanta 35-29 (17-11) in restanta la etapa 20 din LN Handbal feminin. Final interesant al LNHF la retrogradare!

Deva si-a asigurat un avantaj care poate devenii important in acest final de sezon: cel al meciurilor directe cu dobrogencele dupa 24-21 in tur. In caz de egalitate de puncte in finalul campionatului Deva va merge la barajul de mentinere in Liga 1. Neptun Constanta mai are de disputat 3 jocuri: cu Oltchim (2 – una este restanta din turul campionatului) si Jolidon (a); iar Cetate mai are de disputat partidele cu CSM Bucuresti (d) si Corona Brasov (a).

Gazdele risca o amenda mare datorita faptului ca salvarea a intarziat prezenta la sala peste 15 minute! Oficialii constanteni acuza tratamentul iesit din comun al managerului echipei gazda – Marian Muntean si faptul ca desfasurarea partidei s-a facut in conditii neregulamentare, astfel ca vor depune aproape sigur memoriu la Federatie!

Deva a condus aseara, in Sala Sporturilor, in totalitate ostilitatile partidei, jucatoarele dobrogence – mult mai titrate, fiind de nerecunoscut, asta probabil si datorita problemelor financiare de la echipa, salariile fiind restante de mai mult timp. Melinda Toth a jucat ca in vremurile in care atingea Finala Challenge cu Remin Deva si a reusit nu mai putin de 13 goluri pentru trupa condusa de Alexandru Weber. Diferenta a crescut constant impulsionată de paradele portarului Semechenko, ajungand la valoarea maxima de 9g diferenta in minutul 27, scor 17-8! Oana Chitacu a facut si ea o partida reusita cu 9 goluri inscrise ajutand astfel Deva sa mai spere la un loc la barajul de mentinere in Liga 1. Totul va depinde insa de meciul dobrogencelor din ultima etapa de campionat cu Jolidon Cluj, care are asigurat titlul de vicecampioana nationala, iar motivatia ei este aproape egala cu 0!

EVENIMENT NEPLACUT LA O ASTFEL DE PARTIDA IMPORTANTA!

Gruparea constănţeană se pare ca va înainta o contestaţie cu privire la absenţa ambulanţei de la sală in startul partidei, precum şi un protest oficial cu privire la incidentele survenite după meci. Conform Regulamentului disciplinar al FRH (Art.27),“nerespectarea prevederilor regulamentare privind asistenţa medicală (medic si ambulanţă cu toate dotările la Liga naţională, la turneele de baraj si turneele finale de juniori, asistent de specialitate la celelalte jocuri, prezent în sală sau la teren pe toată durata jocului) se sancţionează cu: a) penalitate între 300 – 500 RON; şi b) pierderea jocului cu 10 – 0 si scaderea unui punct in clasament”. Mai mult, în articolul respectiv se precizează clar faptul că “sancţiunile se cumulează în mod obligatoiu”. Mai trebuie menţionat că gruparea hunedoreană nu se află la prima “ispravă” de acest gen, Cetate Deva pierzând la masa verde, în ianuarie 2010, un meci cu HCM Roman, deoarece ambulanţa a întârziat la meci mai mult de zece minute!

Totusi insa, partida s-a disputat astfel ca e greu de crezut ca formatia locala va mai putea pierde acest joc la masa verde, nefiind acelasi caz la la Cluj cu CSM Bucuresti din acest sezon, cand partida nici macar nu a inceput! Această cerinţă obligatorie nu a fost respectată la Deva (doar in startul partidei), ambulanţa lipsind de la sală timp de 22 de minute, fapt semnalat observatorului FRH de către preşedintele grupării constănţene, Marius Puşcaşi. “I-am semnalat acest lucru domnului observator, Ion Mihăilă, care a spus că va consemna acest lucru în raport”, a declarat oficialul constănţean.

“Am vrut să înaintez contestaţia oficialilor acestui joc, însă domnul Muntean a avut o comportare suburbană, violentă, înjurându-mă şi ameninţându-mă, doar intervenţia antrenorului Florentin Pera impiedicându-l să nu mă lovească. Menţionez că nu am reacţionat în niciun fel la jignirile acestui personaj, întreaga scenă petrecându-se sub privirile observatorului şi a arbitrului Alin Cîrligeanu. Ulterior, am fost forţat să părăsesc incita sălii din Deva, de un tratament ostil beneficiind atât jucătoarele noastre, cât şi ceilalţi oficiali. Este inadmisibil ca astfel de lucruri să se petreacă într-o sală de sport din România şi sper ca federaţia să ia măsurile ce se impun”, a povestit Marius Puşcaşi conform site-ului oficial al gruparii constantene.

CETATE DEVA – UNIVERSITATEA NEPTUN CONSTANŢA  35-29 (17-11)

Cetate: Delia Ghila, Laura Poenaru, Olesya Semenchenko – portari; Toth -12 goluri, Chitacu – 9 (2 din 7m), Munteanu – 6 (1 din 7 m), Bardac -3, Şovar – 3, Ghidoarcă – 2. Antrenor: Alexandru Weber

U. Neptun Constanţa: Yana Sitenko, Diana Petrescu – portari; Cârstea -11 (4 din 7m), Sheiko 10 (4 din 7m), Iovănescu -3, Ghionea – 2, Ionescu -1, Dancu – 1, Toma – 1. Antrenor: Florentin Pera

Arbitrii: Alin Cârligeanu (Bucureşti) – Diana Florescu (Piteşti), Obs. Mihaila (Ag)