Szabo Levente, portar Potaissa - a aparat fantastic cu CSM!

CUM SA PIERZI IN ULTIMELE 6 MINUTE O PARTIDA PE CARE AI CONDUS-O SI CU 6 GOLURI AVANS, BENEFICIIND IN PLUS DE INTERVENTIILE EXTRAORDINARE ALE PROPRIULUI PORTAR – LEVENTE SZABO, DAR SI DE ACCIDENTAREA GOALKEEPERULUI TITULAR ADVERS – IONUT IRIMUS? RASPUNSUL IL POT OFERII DOAR OFICIALII SI JUCATORII ECHIPEI POTAISSA TURDA, DUPA JOCUL PIERDUT CU CSM BUCURESTI IN ETAPA 23 DIN LN HANDBAL MASCULIN, SCOR 30-31! LA PARTIDA AU FOST TRIMISI DE FRH CA SI “CAL DE BATAIE” DOI ARBITRII TINERI – BADUCU SI VOICU (BZ)! 

Asa cum anuntam inca din urma cu 2 etape, se incinge lupta la retrogrdare, si fiecare formatie din subsolul clasamentului arunca armele pe care le are la dispozitie si in afara terenului. Lupta dintre “portocalii” si “rosi-galbenii” din tara – in aceste momente, au dus la un meci pe viata si pe moarte acum doua etape intre concitadinele Potaissa si Univ. Transilvania (Ioan Rus fost sustinator al sepciilor a fost nominalizat intre timp Ministru de Interne de catre Ponta), duel castigat atunci fara probleme de turdeni. Lucru care nu s-a mai intamplat in etapa 23, atunci cand principala formatie adversa a studentilor in evitarea barajului de mentinere in Liga I, au primit o “mana de ajutor” directa datorita lipsei de vlaga a gazdelor in finalul jocului si nu a mai avut o partida asa de “furtunoasa” in fata celor de la Potaissa, decat in dreptul rezultatului pentru cei care nu au vazut partida.

Clujenii insa, au sarit cu SURPRIZA! Ei au primit de la FRH inapoi, punctul penalizare primit in urma jocului cu CSM Bucuresti pierdut cu 0-10 la masa verde, datorita lipsei ambulantei si medicului, astfel ca tot ardelenii raman pe loc de ramanere in esalonul intai!

“Acum am primit comunicatul din partea Federaţiei prin care ne-au anunţat că am reprimit punctul pierdut cu CSM Bucureşti. Dacă reuşim să batem Steaua, iar bucureştenii vor pierde la Turda, am fi şi noi mai liniştiţi. Documentele noastre au dovedit că vina nu ne-a aparţinut nouă. Acum suntem pe locul 10, cu 16 puncte”, a afirmat managerul lui U, Mihai Tritean pentru citynews.ro inaintea jocului cu Steaua.

„U” Transilvania a trecut SAMBATA, pe teren propriu, de Steaua cu scorul de 42-36, la finele unui meci spectaculos cu aproape 80 de goluri marcate. Insa cealalta partida de la Turda nu le-a adus linistea necesara, formatia gazda facand un joc excelent doar in primele 30 minute, dupa care parca “au uitat” sa joace handbal.

VEDETI AICI O EVALUARE COMPLETA IN LUPTA DE EVITARE A RETROGRADARII IN LN HANDBAL MASCULIN: CLICK AICI!

După un început echilibrat, urmat de dominarea turdenilor până în minutul 55 al partidei, dezastrul s-a produs în ultimele 5 minute de joc. 

Dupa 17-11 la PAUZA, care lejer putea fi 17-10, daca replierea ar fi fost mai rapida in ultimele secunde ale reprizei in care CSM a obtinut o aruncare de la 7m, in minutul 50, avantajul reprezentantei de handbal a Turzii avea să se reducă la 3 goluri, pentru ca mai apoi, în minutul 55, Mihăiţă Miroiu să marcheze pentru oaspeţi şi să restabilească egalitatea (28-28). Finalul a fost unul cât se poate de dramatic: Levente Szabo care a si aparat 2 aruncari de la 7m parand senzational cateva mingi de singur cu portarul fiind fantastic intre buturile gazdelor, însă lipsa de concentrare şi erorile repetate din atac ale handbaliştilor turdeni au făcut ca victoria să meargă la CSM Bucureşti, care au primit încă o lovitură de la 7 metri în ultimul minut de joc, marcând de această dată prin Mironescu Liviu. Partida se încheie aşadar 30-31 pentru oaspeţi, care adună până acum în clasament 17 puncte, Potaissa stagnând la 22.

BUCURESTENII S-AU BUCURAT LA FINAL DE PARCA AU CASTIGAT CAMPIONATUL MONDIAL :), O FI STIIND EI CEVA MAI MULT? AM ANUNTAT NOI IN EVALUAREA FACUTA PENTRU ACEST FINAL DE SEZON! INSA CHIAR DACA SE MERGE LA BARAJ, E GREU DE CREZUT CA ECHIPELE DIN “B” POT PUNE PROBLEME. POTAISSA SE MENTINE PE 7 IN CLASAMENT SI APROAPE CA NU MAI ARE NICI MACAR O IMPORTANTA DE 10% PENTRU EA ACEST FINAL DE SEZON, UNUL DE ALTFEL FOARTE REUSIT LA PRIMA PREZENTA IN LIGA I.

Dinamo a pierdut si ea la Satu Mare, astfel ca nu ar fi exclus sa intre in lupta pentru evitarea retrogradarii, daca mai pierd 2 jocuri din ultimele 3, formatia ardeleana avand si ea sanse de evitare directa a retrogradarii. Handbaliştii sătmăreni au câştigat meciul de vineri cu Dinamo Călăraşi, scor final 32-29, după ce la pauză era 17-15 pentru elevii lui Nicolae Istrate. În urma acestui succes CSM Satu Mare a urcat pe locul 12 în clasament, cel care asigură prezenţa la baraj.