Oltchim - campioana Romaniei 2011-12 (foto surse externe)

Dupa un weekend “prelungit” handbalul feminin o da din nou campioana pe Oltchim Rm.Valcea, care vine si cu un anunt bomba, reusind transferul uneia dintre cele mai constante si bune jucatoare din ultimele 2 sezoane din Liga Campionilor. Alexandrina Barbosa revine in Romania pentru a indeplinii visul sponsorilor de la Valcea – castigarea trofeului LC! Iar transferurile pentru atingerea acestui obiectiv se pare ca nu se vor oprii aici! INTREBAREA care se pune in acest moment este: “Cine va conduce aceasta superformatie de pe banca tehnica in viitorul sezon?”, deoarece Voina pare tentat sa renunte la activitate dupa Barajul pentru accederea la JO Londra ce se vor desfasura in 25-27 mai la Lyon!

„U” Jolidon şi-a asigurat, matematic, poziţia secundă în Liga Naţională feminină de handbal. HC Zalau si Dunarea Braila lupta pentru ultima pozitie pe podium, iar partida directa din ultima etapa va da si bronzul LN Handbal feminin, insa Tadici si co. are un program infernal, avand programata in acest sfarsit de saptamana, prima partida din Finala Cupei EHF. Vedeti mai jos cine ne oficiaza in cele doua manse ale ultimului act din aceasta competitie europeana.

Fetele lui Gheorghe Covaciu au învins pe Cetate Deva cu scorul de 27-20 în deplasare şi au asigurată poziţia a doua la finalul acestei ediţii de campionat. „Studentele” au obţinut pentru a treia oară consecutiv această performanţă, iar în sezonul viitor vor evolua în preliminariile Ligii Campionilor. Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea au pierdut un singur meci în acest sezon, chiar la Cluj cu „U” Jolidon.

Turul finalei lui HC Zalau cu Lada este pe 5 mai în Rusia, returul pe 12 mai la Oradea! Partida tur va fi arbitrată de o brigadă de arbitri din Muntenegru, în timp ce returul va fi oficiat de un cuplul de arbitri din Israel.

Chiar dacă oficialii echipei zălăuane mai aveau speranţe mici ca Sala Sporturilor să fie cât de cât finalizată pentru returul cu Lada, în cele din urmă acestea au fost în zadar. Returul finalei cu Lada va avea loc la Oradea în Sala “Antonio Alexe” pe data de 12 mai de la ora 17.00. Turul este programat o săptămână mai devreme în Rusia, pe data de 5 mai de la ora 17.00 – ora României. Forul european a anunţat şi brigăzile de arbitri care vor conduce cele două meciuri din finală. Astfel, la primul joc a fost delegat un cuplu de arbitri din Muntenegru, format din Ivan Pavicevic şi Milos Raznatovi, observator din partea forului european fiind delegat Janka Stasova din Slovacia. Meciul retur de la Oradea va fi condus de un cuplu de arbitri din Israel format din Shlomo Cohen şi Yoram Peretz, iar observator din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost delegat Jerzy Eliasz, din Polonia.

La retrogradare CETATE DEVA si NEPTUN CONSTANTA disputa o partida capitala pentru evitarea retrogradarii directe si mentinerea sanselor de ramanere in Liga I prin Barajul organizat de FRH, disputand o partida restanta din etapa 20 – miercuri de la ora 19,00, pe terenul primei formatii.