UCM RESITA ESTE FOARTE APROAPE DE A TRANSFERA HANDBALISTUL ANULUI 2008, INAPOI IN ROMANIA!

De la Pick Szeged, Valentin Ghionea a venit la UCM Reşiţa! Banatenii nu renunta la lupta pentru titlu si pregatesc o buna lovitura pe piata transferurilor, dar si una de imagine.

Colaboratorul nostru www.arenabanateana.ro va transmite ultimele informatii despre venirea lui Ghionea in Romania.

La antrenamentul de marţi-dimineaţă al echipei masculine de handbal UCM Reşiţa a participat şi internaţionalul Valentin Ghionea, aflat în prezent sub contract cu Pick Szeged, din Ungaria.

Clubul nostru face eforturi mari pentru a-l transfera cât mai repede. Eu mi l-aş fi dorit chiar la Bacău, dar încercăm din toate puterile să-l avem măcar de-acum încolo, de la meciul cu Tg. Jiu. Ne va fi foarte util, pentru că Vali joacă foarte bine, atât pe extremă cât şi pe post de inter dreapta, unde noi avem mici carenţe. Nu vreau să subestimez valoarea unui Tucanu, care este un băiat extraordinar şi un sufletist care şi-a făcut datoria până acum. Dar, poate, UCMR-ul are nevoie de mai mult şi Vali Ghionea este omul potrivit pentru acest post. Pick Szeged tot tergiversează, deoarece Vali este sub contract cu clubul maghiar, dar sunt sigur că ai noştri vor găsi soluţia de a-l aduce cât mai repede.spune Aihan Omer, antrenorul vicecampioanei României.

Handbalistul Valentin Ghionea spune că şi-ar dori să joace chiar din această săptămână pentru UCM Reşiţa. „Sper să joc în meciul de la Târgu Jiu, a spus Ghionea. Deocamdată fac antrenamente, pentru că încă nu s-a rezolvat transferul. Am înţeles că e vorba de o sumă modică de plătit la Szeged. Acum eu aştept, în speranţa că se va rezolva, eu fiind cumva prins la mijloc. La echipa din Ungaria au fost ceva probleme financiare şi asta s-a simţit nu numai la mine, ci şi la ceilalţi jucători. În vară, mai multor jucători de la Pick Szeged li se încheie contractele şi vor pleca. Acum am revenit în ţară să mă mai liniştesc un pic. Au fost cam tulburate ultimele şase luni la Szeged. Aş vrea să ajut echipa din Reşiţa. Sunt prieten cu majoritatea jucătorilor de aici, ne cunoaştem de la echipa naţională şi poate că şi acesta este un motiv pentru care am venit la Reşiţa. Şanse de a lua titlul sunt până în ultima etapă, doar că HCM Constanţa nu are unde să se mai împiedice. Mai are un meci la Steaua, unde poate greşi, în schimb Reşiţa are meciuri foarte tari la început de retur. Încă se joacă, nu e totul terminat, abia a fost prima etapă.

Vali Ghionea (194 cm/ 89 kg) a câştigat meritat titlul de jucatorul anului 2008 in Romania, după un sezon în care a devenit vicecampion al Ungariei cu Pick Szeged şi a fost omul meciului retur din barajul cu Muntenegru, pentru calificarea cu naţionala noastră masculină la CM Croaţia 2009, acesta reusind sa marcheze atunci, 11 goluri. S-a afirmat pe scena handbalistică romanească, pentru prima dată la Minaur Baia Mare, s-a maturizat apoi la Dinamo Bucureşti şi s-a împlinit la formaţia maghiara, unde a fost coechipier cu un alt român de naţională, Adrian Petrea – in prezent si el la clubul banatean.

Valentin Ghionea a recunoscut că singura ofertă concretă pentru el a venit de la UCM Reşiţa. „Puteam să merg în Germania, sub formă de împrumut, dar am decis dacă tot plec de la Szeged, să plec definitiv. Am venit la Reşiţa, pentru că domnul Aihan Omer m-a dorit încă din vară şi am lucrat cu dânsul şi la echipa naţională.

Odată cu transferul lui Valentin Ghionea, este posibil ca la Reşiţa, la prim-divizionara feminină Universitatea, să ajungă şi soţia acestuia, Renata Tătăran, în prezent componentă a formaţiei maghiare ASA Consolis.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.roSursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat – si sectia de handbal a clubului UCM Resita