JO Londra 2012 - Turneu final Handbal, LOGO si Mascota

AM RAMAS CU UN GUST AMAR IN ULTIMELE ZILE! IL DESCRIEM CU O PALETA DE CUVINTE CARE CUPRIND APRECIERI OBIECTIVE DESPRE “VALOAREA SCAZUTA” A CAMPIONATULUI, DESPRE NEPROFESIONISMUL UNOR JUCATOARE SI “URLETELE” CU SCOP SAU FARA SCOP, ALE LUI TADICI – TOTUSI UN MARE PROFESIONIST IN OPINIA NOASTRA,  TOTUL PUS IN LUMINA TRICOLORELOR CARE POT SAU NU – VOM VEDEA!, SA DUCA ROMANIA LA OLIMPIADA! NE VOM PREGATII O SAPTAMANA CU ECHIPA CAMPIOANA A ASIEI – COREEA DE SUD, INAINTEA PREOLIMPICELOR ANUNTA FRH!

OLTCHIM A JUCAT IN 7 ZILE 4 PARTIDE DE CAMPIONAT, IAR IN TOATE ACESTEA JUCATOARELE CARE DAU GROSUL LA NATIONALA (MAI PUTIN OANA MANEA CARE S-A ACCIDENTAT SERIOS LA CLUJ), AU JUCAT MEDIOCRU SAU “NEPROFESIONIST”, ASA CUM S-A EXPRIMAT CHIAR SELECTIONERUL RADU VOINA, CE VA FI AJUTAT LA CALIFICARILE PENTRU JO LONDRA, DIN 25-27 DIN FRANTA, LA UNELE DIN ULTIMELE SALE APARITII SUB TRICOLOR – ASA CUM A DECLARAT, DE CATRE SECUNDUL DESEMNAT DE FRH – ION CRACIUN (FOST ANTRENOR AL CAMPIOANEI MASCULINE HCM CONSTANTA).

Am apreciat enorm o vctorie care nu sta la indemana oricui in handbalul feminin asa cum a fost repriza maiastra facuta de valcence asupra AUDI-ului “maghiar”! Insa Cristian Gatu – Presedintele FRH striga tare dupa victoria cu Gyor din semifinalele LC de la Valcea ca fetele noastre trebuie sa atinga varful de forma la sfarsitul lunii mai la calificarile de la Lyon, deoarece in opinia dansului o finala de LC nu se compara cu o participare la Olimpiada! Intre timp fetele noastre nu au reusit sa treaca de colosul maghiar in mare forma in acest sezon al LC – in mod normal am spune noi, insa anormal – au ajuns sa fie total nemotivate si lipsite de vlaga chiar in competitia interna – una pe care selectionerul Voina o deplange ca fiind lipsita de valoare! Si asta cu exact 1 LUNA pana la calificarile din Franta pentru Olimpiada!

NONvaloarea competitiei noastre interne a produs un soc in prima repriza din prima partida a valcencelor (cu Dunarea Braila), considerata de Voina ca fiind una dintre reprizele caracterizate foarte rar ca MEDIOCRA! „O repriză indolentă şi o alta puţin mai serioasă” a spus Radu Voina imediat dupa jucul cu Dunarea. Tot NONvaloarea campionatului nostru le-a readus cu picioarele pe pamant pe galacticele noastre la Cluj, dupa 3 ani 2 luni si 1 saptamana de “distractie” prin Romania! Vadineanu, Senocico, Chintoan, Paraschiv – care nu prea au loc prin nationala au prins in sfarsit Oltchimul intr-o pasa foarte proasta ar spune unii si au reusit sa o invinga demonstrand pentru factorii locali ca proiectul Cluj la feminin are ceva viitor, desi in Europa nu o demonstreaza de peste 3 ani! Tot NONvaloarea interna draga dle selectioner, trebuia in mod normal sa le mai provoace fetelor dumneavoastra, poate chiar a doua infrangere consecutiva – ramanem la aceasta parere tot NONprofesionista! Tadici urla intotdeauna ca il fura arbitrii cand pierde, pentru ca el este “handbalistul” invingator! Nu ii place sa piarda si face totul pentru a castiga! Ideea este sa vedem cand are dreptate si cand NU! De data aceasta chiar nu credem ca a strigat degeaba! Are dreptate cand spune ca a fost vanat!

Pai faceti si voi comparatia de la Cluj – din urma cu cateva zile, in care a intrat pe teren in finalul partidei si s-a “luptat” inclusiv cu stewarzii si a primit eliminare de 2 minute si felul in care a primit 2 minute si ROSU in partida – care este derby in campionat, cu Valcea. CE ERA daca campioana unei mari iubiri in handbalul feminin (si a noastra) ar fi pierdut si la Zalau? Echipa lui Tadici este totusi finalista EHF!

A patra partida a incheiat fericit periplul de 4 jocuri in 7 zile, insa cu un adversar – HCM Baia Mare, caruia i-a lipsit noua perla a handbalului feminin : Eliza Buceschi! O victorie a campioanei fara sa straluceasca din nou! La 7 goluri! Dar oare daca era si Eliza? Macar de ar introduce-o mai mult si Voina la Nationala sa vedem ce poate face fata asta si in oficiale, ca doar asa a aparut si Cristina Neagu, cu multe reusite la tineret si junioare, direct in Nationala mare!

Meirosu nu mai sare de 1 an jumate, Vizitiu e inca tanara si nechibzuita, Galca se joaca imediat cu copilul, de Hutupan am ajuns sa tragem iar, Nechita si Farcau sunt acolo, dar parca nu mai au stralucire, Elisei e departe de “cea mai buna din lume” in extrema stanga, Chirila parca nu a jucat Finala Ligii Campionilor cu Itxako – anul trecut, etc. CE-I DE FACUT? Mai ales ca vicecampioanele mondiale ne asteapta la ele acasa impreuna cu Finalistele Ligii Campionilor de la Buducnost, impreuna sa “ne arate” implacabilul: Ratarea calificarii la Olimpiada! CE-I DE FACUT? Poate ca era extrem de bine sa le vedem infrante si la Zalau! De ce? Pentru ca fetele de la Cluj si Zalau asta isi doresc de an de zile si pentru asta muncesc si in Europa! Poate ca este cazul sa le motivam altfel! Poate ca si dv. domnule antrenor aveati o parte din vina asa! Poate si poate…

Bradeanu si Manea par singurele care in acest moment dau randamentul scontat pentru obiectivul privind calificarea la JO Londra 12. Si Doamne, cat ne-am mai bucura sa auzim ca Neagu a inceput sa arunce la poarta, chiar de maine! Sa strigam: Neagu “a inviat”! Sa fie ea D-zeul nostru handbalistic la calificarile din Franta, insa stim ca acest lucru, NU ca este imposibil teoretic, ci ca practic si fizic, ar fi aproape imposibil de realizat! Conducerea Oltchimului s-a saturat sa tot tina si spatele echipei nationale pe banii Combinatului si a ales sa faca supertransferuri. Doua frantuzoaice sunt deja in tricoul ros-albastru si cine stie ce surprize placute ne rezerva viitorul odata cu reabilitarea Uzinei de la Valcea. O posibila mica speranta pentru calificarile noastre la Olimpiada ar fi si un supertransfer ca antrenor la Oltchim, deoarece Voina probabil ca va renunta de la vara: varsta si drumurile si mai ales noi cei din media NU il mai intorc din vorba spusa, nici macar de catre prietenul Gatu!

Un antrenor ca si Krumbholz la Valcea, ar fi un vis? Nu se stie niciodata, deoarece speranta moare ultima! Asa cum este si dorinta noastra de a ne califica la Olimpiada. Trebuie ca inainte de toate sa le multumim acestor fete minunate! O generatie care sub Tadici a obtinut Argint Mondial si un loc 4, iar cu Voina nu a putut-o depasii pe a guralivului Tadici, este spre final de cariera, fara Neagu in teren. Si totul va depinde de dorinta lor si priceperea antrenorilor de a incheia “en fanfare”. Oficiali printre care se numara implacabil pentru Romania handbalistica si Krumbholz! 

PREGATIRE COMUNA: ROMANIA SI COREEA DE SUD – nationala calificata la JO (perioada 14-21.05.2012).

Lotul României in ultimele partide oficiale cu Serbia a fost format din următoarele jucătoare: Portari – Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Gabriela Mihaela Dobre, Extreme stânga – Valentina Ardean Elisei, Camelia Balint Hotea, Pivoţi – Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Extreme dreapta – Ada Nechita, Adina Brot, Ramona Farcău, Linia de 9 metri – Aurelia Brădeanu, Adina Meiroşu, Cristina Zamfir, Diana Mihaela Druţu, Nicoleta Tudor, Mihaela Ani-Senocico, Alina Horjea, Daniela Băbeanu, Oana Chirilă, Patricia Vizitiu.

IHF Women‘s Olympic Qualification Tournaments 25-27 May 2012 (Franta, Spania si Danemarca gazde ale IHF Women’s Olympic Qualification Tournaments).

Turneul 1 Turneul 2 Turneul 3
FRA ESP DEN
MNE CRO RUS
ROU ARG TUN
JPN NED DOM

ROMANIA – Franta (25 mai), ROMANIA – Muntenegru (26 mai), ROMANIA – Japonia (27 mai) – este ordinea jocurilor echipei noastre de la Lyon.

DOISPREZECE ECHIPE (6 MASCULIN SI 6 FEMININ) sunt deja calificate la Turneul Final al JO Londra 2012, iar alte 12 se vor califica dupa turneele de calificare din 6-8 Aprilie (la masculin s-a desfasurat deja – Spania, Serbia, Suedia, Ungaria, Croatia si Islanda au obtinut biletele pentru Anglia) si 25 – 27 Mai (turneele de calificare feminine in care va fi angrenata si Romania).

In total 24 echipe vor fi in urne pe 2 Iunie, la tragerea la sorti a grupelor turneului final. Sase echipe feminine respectiv sase masculine vor juca in cate 2 grupe preliminare pe fiecare sex, care vor incepe in 28 Iulie, prima zi a competitiei 2012 London Olympic Games. Primele 4 formatii din fiecare grupa se vor califica in sferturile competitiei, apoi in semifinale, iar meciurile pentru medalii vor avea loc in 11 August (feminin) si 12 August (masculin).

Urmatoarele echipe sunt calificate deja la JO Londra:
ECHIPE FEMININE:
1.    Marea Britanie (gazda),
2.    Norvegia (Campioana Mondiala),
3.    Suedia (Argint European la EHF EURO 2010),
4.    Korea de Sud (Castigatoarea turneului olimpic de calificare Asia),
5.    Brazilia (Castigatoarea turneului olimpic de calificare Pan American).
6.    Angola (Campion Africa)

ECHIPE MASCULINE:
1.    Marea Britanie (gazda),
2.    France (Campioana Mondiala),
3.    Korea de Sud (Castigatoarea turneului olimpic de calificare Asia)
4.    Argentina (Castigatoarea turneului olimpic de calificare Pan American),
5.    Tunisia (Campioana Africii)
6.    Danemarca (Campioana Europeana)

7.Spania, 8.Serbia, 9.Suedia, 10.Ungaria, 11.Croatia si 12.Islanda (calificate in urma turneelor de calificare din aprilie)