UPDATE -DERBY DE FOC: Potaissa Turda – U Cluj 33-27, dupa ce Clujul a condus clar in startul partidei! Revenim cu amanunte!

VIDEO – Rezumatul partidei oferit de TurdaNews.net cu amabilitatea Digi Sport: CLICK AICI!

Vă oferim astfel câteva secvenţe video din această partidă extrem de tensionată la care au fost prezenti şi Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, flancat în tribună de primarul Tudor Ştefănie şi viceprimarul Mircea Irimie, iar la final puteţi vedea ce au declarat cei doi antrenori, Horaţiu Gal (Potaissa), respectiv Liviu Jurcă (U Cluj).

Meci extrem de tensionat la Turda, între Potaissa şi “U” Cluj, cu nu mai puţin de 14 eliminări de câte 2 minute, câte 7 de fiecare parte şi cu câteva secunde în debutul părţii a doua în care ambele echipe evoluau cu câte 2 jucători mai puţin!

Dacă oaspeţii îşi doreau cele două puncte pentru a ieşi din zona locurilor care i-ar putea duce în eşalonul secund, turdenii visează la şansa de a juca în Cupa României, în situaţia în care se vor clasa în primele 8 echipe din Ligă. De altfel, chiar dacă înaintea jocului existau unele suspiciuni privind corectitudinea jocului, având în vedere situaţia clujenilor din clasament, oficialii echipei gazdă s-au ţinut de promisiune şi nu au cedat nici unei tentaţii, respectându-şi blazonul nepătat din acest punct de vedere.

Chiar daca clujenii au inceput mai bine partida conducand si cu 10-6 pe tabela, Repriza a doua însă, a fost de vis pentru gazde. Turdenii au ieşit foarte motivaţi de la cabine şi au reuşit să ducă scorul până la 23-17, în minutul 42 sau cea mai mare diferenta de pe tabela 31-23 55′. Iar diferenţa n-a mai putut fi recuperată de jucătorii antrenaţi de Liviu Jurcă, pentru că turdenii au luptat pentru fiecare balon, având un portar în zi bună (Szabo Levente) şi o apărare agresivă avansată, care a dereglat construcţia clujenilor

Potaissa Turda, antrenor: Horaţiu Gal 

Portari: Szabo Levente (11 intervenţii), Viman Vasile (4 intervenţii). Jucători de câmp: Vizhbovskyy Yan (16 aruncări/9 goluri), Ignat Lucian (8/7), Dediu Claudiu (9/6), Ştef Ionuţ (3/3), Munea David (6/3), Marian Raul (3/2), Câmpan Flavius (4/2), Savic Nenad (3/1), Alisie Mircea, Suciu Dorin, Pop Andrei.

Eliminări 2′: 7 (Marian Raul – 3, Munea David, Câmpan Flavius, Pop Andrei, Savic Nenad). Lovituri de la 7 metri: 7, din care 6 transformate.

“U” Transilvania Cluju, antrenor: Liviu Jurcă

Portari: Szopka Răzvan, Stănescu Tudor. Jucători de câmp: Grasu Andrei (10 aruncări/6 goluri), Burcă Cristinel (8/4), Lazăr Radu (6/4), I(rimias Ionică (5/3), Bogdan Mihai (7/3), Micu Alexandru (3/2), Vlad Vlăduţ (3/2), Şomlea ramon (2/2), Busecan Mihai (2/1), Turcu Emilian, Fazakas Levente.

Eliminări 2′: 7 (Lazăr Radu – 2, Burcă Cristinel, Irimias Ionică, Grasu Andrei, Fazakas Levente, Bogdan Mihai).Lovituri de la 7 metri: 1, ratată.

JOACA HANDBAL! cu Potaissa Turda si TurdaNews.net – partener eurohandbal.ro in promovarea handbalului romanesc

…………………………………………………………………………………………………….

AVANCRONICA: SE ANUNTA UN JOC PE “VIATA SI PE MOARTE”! PARTENERUL TURDANEWS.NET VA TRANSMITE LIVETEXT PE CHAT – EVOLUTIA PARTIDEI, CA DE OBICEI!

Sâmbătă de la ora 18, micuta Sala de sport „Gheorghe Bariţiu” va fi din nou arhiplină la partida dintre vecinele Potaissa Turda şi Universitatea Transilvania Cluj, din cadrul etapei a 22-a. Înaintea rundei, echipa turdeană ocupă locul 8 cu 20 de puncte, iar clujenii sunt clasaţi pe poziţia a 11-a, cu 15 puncte, unul care duce la barajul pentru mentinerea in Liga I! “NU INTRAM IN JOCURI DE CULISE!” – anunta Presedintele gruparii turdene.

Din acest motiv, asupra acestei partide se tot discuta despre un ajutor al vecinilor din Turda, pentru ca Universitarii sa recupereze din punctele pierdute incredibil, datorita lipsei de organizare la meciul cu contracandidata CSM Bucuresti, in care au pierdut la masa verde cu 0-10 si au fost penalizati si cu 1 punct in clasament neavand asistenta medicala prezenta la sala Horia Demian. raspunsul gazdelor a venit insa prompt:

„Aş vrea să reamintesc propriilor suporteri că vom întâlni un adversar care la ultima ediţie a Trofeului Carpaţi a dat patru jucători la Nationala, dar asta nu ne v-a împiedica să ne luăm revanşa pentru jocul din tur. Datorită poziţiei ocupată în clasament de echipa clujeană, mulţi cred că nu ne vom apăra şansele corect. Chiar dacă o asemenea situaţie s-ar ivi, cu riscul retragerii echipei noastre din campionat, nu am putea accepta!”, a declarat conform partenerului turdanews.net, preşedintele Constantin Flaviu Sâsâeac.