Pivotul Chintoan a luptat eroic in partida cu Oltchim!

Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de “U” Jolidon Cluj, cu scorul de 29-27 (13-15), într-o partida restanta din etapa a 16-a a LN Handbal feminin, acesta fiind primul eşec după mai mult de trei ani în competiţia internă!!! In mai putin de 24 ore campioana joaca si celalalt derby al campionatului, evoluand pe terenul formatiei conduse de Gheorghe Tadici, incepand cu ora 17:00 – maine la Zalau!

Declaratie Gheorghe Covaciu si Caseta Tehnica – mai jos!

VIDEOFinalul incendiar de partida si golul lui Senocico care a “aruncat in aer” Sala Horia Demian din Cluj, CLICK AICI: FINALUL INCENDIAR AL PARTIDEI!

PARTIDA A FOST LIVE TEXT IN TIMP REAL PE CHAT-UL EUROHANDBAL.RO. Petroczi Viktoria – portar si Clara Vadineanu (venita tocmai de la Valcea) – inter stanga, ambele de la U Jolidon, au fost principalele puncte forte care au adus o victorie mare gazdelor! Oana Manea a suferit o accidentare grava chiar de ziua sa de naştere, ajungând la spital, cu capul spart. Tabăra clujeană nu a scăpat nici ea fără victime, Laura Oltean fiind accidentată grav la genunchi, tot în prima repriză.

Campioana a pierdut ultimul meci în campionatul intern in sezonul 2008-2009 (11.02.09), tot în deplasare cu Rulmentul Braşov (scor 41-36) – formatie condusa de Mariana Tarca la care evoluau pe atunci Amariei si Vizitiu, iar în 2010-2011 (11.03.11), “U” Jolidon era echipa care îi smulgea ultimul punct, după egalul de la Cluj, scor 31-31.

Dupa o prima repriza echilibrata in startul reprizei secunde campioana s-a desprins la 4 goluri: 15-19 36′. Jolidon sustinuta frenetic de Galeria Universitatii Cluj, lupta cu toate resursele si se apropie la un singur gol de Oltchim: 19-20 42′; reusind egalarea in mintul 43 (scor 20-20), din 7 metri! Gazdele au şi avantajul unui om în plus, astfel ca la jumătatea R2, handbalistele lui Gheorghe Covaciu reusesc sa treaca în avantaj, 22-21! Sala fierbe la Cluj, Horia Demian gazduind un real spectacol handbalistic miercuri dupa amiaza, iar Clara Vadineanu vrea sa demonstreze ca a fost aruncata prea usor de la Oltchim! Interul inscrie spectaculos de 4 ori consecutiv si ajutata in  spate de poarta aparata de maghiara Petroczi, duce Clujul la un avantaj incredibil pentru multi, dar conform cu realitatea din teren: 26-22, min. 52!!!

Senocico inscrie ultimul gol al partidei si consfinteste o victorie meritata a Jolidonului!

Handbalistele lui Radu Voina simt ca se fac de ras si reiau urmarirea gazdelor. Campioanele sunt la un punct de  egalare: 27-28, min. 59, însă  “U” Jolidon mai punctează o dată în ultimele secunde prin Senocico si ceea ce parea incredibil pentru competitia interna se intampla: Performera JOLIDON intra in istorie din nou, dupa egalul de anul trecut reusind sa invinga pentru prima data Oltchim dupa 3 ani, 2 luni si 1 saptamana, intr-o partida oficiala din competitia interna .

După meci, antrenorul Gheorghe Covaciu a declarat: “Am câştigat datorită acestui public minunat, căruia îi mulţumim. Dacă am juca meci de meci cu 2.000 de oameni care să ne susţină ca astăzi, cred că am avea şanse să fim campioni. Locul doi nu este încă adjudecat de noi, pentru că mai avem un meci dificil la Brăila”.

“U” JOLIDON CLUJ vs. OLTCHIM RÂMNICU VÂLCEA 29-27 (13-15)

“U” Jolidon: Petroczi – Parachiv (2 goluri), Senocico (8), Jula, Chintoan (6), Tivadar, Dincă (4). Antrenor: Gheorghe Covaciu. Au mai jucat: Vădineanu (7), Tetean (1), Oltean (1).

Oltchim: Huţupan- Dinu, Curea (1), Brădeanu (2), Ozel (3), Chirilă (2), Manea, Managarova (3). Antrenor:  Radu Voina. Au mai jucat: A. Mieroşu (3), Băbeanu (5), Vetkova (3), Vizitiu, Elisei (2), Nechita (3).

Sala: “Horia Demian”. Spectatori: 2.000!!! Arbitrii: Stark/Stefan – Buc

Galeria Univ Cluj la partida Jolidonului a fost un al 8-lea jucator pentru formatia ardeleana!

RULMENTUL – OLTCHIM (in 2009) 

Rulmentul Brasov: Neagu (8), Barbosa (10), Amariei (11), Galca (5), Woo Sun Hee (2), C. Niculae (2), Orvath (1), Barcan (1) si Gasca (1).

Oltchim Rm.Valcea: Manea (9), Luca (5), Meirosu (4), Pidpalova (4), Ardean (4), Gatzel (3), Maier (2), Avadanii (2), Szuczs (2) si Lecusanu (1).

Sursa foto: citynews.ro