Experimentatul Liviu Paraschiv – antrenorul care ne-a ajutat in acest sezon de LC cu comentarii LIVE TEXT despre tactica si evolutia jocurilor Valcei, aici pe CHAT, face si avancronica Gyor – Oltchim!
După meciul de săptămâna trecută, chiar şi românii care nu au urmărit vreodată vreun meci de handbal, au devenit suporteri ai Oltchim-ului. Handbalistele pregătite de Radu Voina au demonstrat că în sport nimic nu e imposibil. De la –5 la +7 goluri (de la 13-18 scorul a devenit in doar 12 minute 28-21!!!) nu a fost decât un pas, pe care chimistele l-au făcut rapid. Au realizat o minune, care speră să dureze mai mult de trei zile. Au nevoie de încă un meci mare, pentru a-şi îndeplini obiectivul din acest sezon, de a accede în finala Champions League! Liviu paraschiv – unul dintre reputatii antrenori ai Romaniei – fost selectioner si participant in Cupele Europene chiar cu Oltchim dar si cu Deva, Galati sau Braila isi exprima gandurile pentru partida de azi, exclusiv prin intermediul eurohandbal.ro:
In ce priveste meciul care a trecut, experienta a fost fantastica! Oltchim a demonstrat ca are potential sa joace la un nivel foarte ridicat!!! A reusit in prima parte din a 2-a repriza sa demoleze tot ce au construit adversarele si parerea mea este ca, daca fetele aveau o mai mare atentie, puteau termina meciul la o diferenta mai linistitoare! Pentru meciul retur cred ca sunt mai multi factori pe care Oltchim trebuie sa-i urmareasca: in primul rand jocul in aparare trebuie sa fie perfect, asa cum a jucat si in repriza a 2-a din tur si cum a mai demonstrat in meciul de la Krim Ljubljana! Gyor are fata de Oltchim o linie de 9m mai puternica, cu cele 3 elemente despre care vorbeati si dv (Gorbicz, Lekic, Amorim) si un pivot de clasa mondiala (Loke). Asa cum am observat in primul meci, din aceste 4 jucatoare, doua au un aport substantial, majoritar in evolutia si jocul echipei (Loke si Amorim). Asta insemna ca apararea trebuie sa fie extrem de atenta, sa blocheze pivotul (chiar cate 2 oameni ) si jucatoarea care-i pe partea interului stanga sa o intampine in permanenta pe Amorim. Gorbicz in schimb, e o jucatoare inconstanta, are 5 min. bune, dupa care 5 slabe, s-a vazut asta si-n meciul tur si nu e atat de periculoasa ca celelalte doua pe care le aminteam. Lekic e jucatoare de mana dreapta si joaca pe partea opusa (inter dreapta de multe ori), ceea ce inseamna ca ii este mai greu; In tur Oltchimul a reusit sa o anihileze destul de bine pe Lekic.
In concluzie concentratia maxima pe aparare trebuie canalizata pe Loke si Amorim. In rest, daca merge totul ca in repriza a 2-a sansele de calificare sunt mari!
Vor fi si alti factori care pot influenta rezultatul: Mobilizarea si puterea de lupta a echipei, pentru ca s-a vazut ca daca emotiile sunt lasate deoparte, capacitatea e buna si chiar foarte buna, deci trebuie sa prinda toata lumea varf de forma!; Publicul (6000 de maghiari vor incuraja echipa adversa si va trebui sa stim sa manageriem emotional acea presiune); Arbitrajul; Daca joaca sau nu Jovanovic, inter stanga care are un aport deosebit si in atac si in apararea noastra!
HAI OLTCHIM si sa ne intalnim in curand pentru FINALA!!! Al dumneavoastra Liviu Paraschiv!
Dacă ar fi să apelăm la statistică, se întrevede un viitor strălucit pentru chimiste. Gyor nu este tocmai o specialistă a acestei faze a competiţiei. Din cele cinci semifinale jucate în ultimii ani, o singură dată a reuşit să acceadă în finală, dar nu a câştigat trofeul. Oltchim a trecut prin aceeaşi situaţie în 2010, când a pierdut Cupa Campionilor în faţa aceleiaşi echipe care s-a interpus şi în care grupării maghiare, Viborg.