Chintoan - aici la incalzire cu Spania (CE DAN 10)

Vicecampioana României a câştigat joi, restanţa din etapa 14 cu Oţelul Galaţi, scor 33-28 (16-12) şi a urcat pe locul secund în clasament, la un punct distanţă de HC Zalău.

Cu Mihaela Tivadar pe bancă, care se resimte în urma unei accidentări, clujencele le-au surprins pe puternicele jucătoare din Galaţi cu atacuri în viteză, dar şi cu un joc bun al pivotului Florina Chintoan. Clujencele nu au avut mari emoţii în faţa gălăţencelor. Angrenate în lupta pentru medaliile de argint, universitarele au pus piciorul pe acceleraţie încă din prima repriză, pe care şi-au adjudecat-o la patru goluri diferenţă (16-12). Elevele lui Gheorghe Covaciu au dominat autoritar şi actul secund, iar victoria nu avea cum să le scape.

“Ne-a fost frică de acest meci, dar fetele au început bine partida şi au jucat mult mai liniştite. Din păcate, în a doua repriză fetele s-au relaxat mai mult şi au permis oaspeţilor să reducă din diferenţă. Chiar şi aşa, nu ne era teamă că nu vom câştiga”, a declarat pentru Citynews.ro Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al vicecampioanei.

Marcatoare: 

JOLIDON – Chintoan 7, Senocico 6, Vădineanu 6, Dincă 6, Oltean 4, Paraschiv 3 şi Tivadar 1.

OTELUL – Şi de această dată interul Diana Druţu a fost principala marcatoare a Oţelului, cu 13 reuşite. Alături de ea au mai punctat: Roxana Bodîrlău 6, Paula Pavăl 3, Manuela Manda 3, Nicoleta Tudor 2 şi Daciana Curtean – un gol. Din cele două aruncări de la 7m primite, Oţelul nu a izbutit să marcheze niciun gol.

În runda următoare, joi, 12 aprilie, vicecampioanele vor primi chiar vizita trupei pregătite de Gheorghe Tadici, HC Zalău care este finalista Cupei EHF.