Selecţionerul României – Radu Voina a făcut o declaraţie specială pentru ziarul “Sportul Sălăjean”: “Din păcate, nu am văzut cele două partide din semifinalele Cupei EHF, în care a jucat HC Zalău. Însă, am auzit că Mirela Nichita a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să închidă poarta foarte bine. Cu siguranţă, şi ea va face parte din lotul echipei naţionale. Este o jucătoare tânără şi foarte valoroasă”.

Portarul lui HC Zalău a fost, de departe, cea mai bună jucătoare din semifinalele Cupei EHF impotriva lui CB Mar Alicante!

În ultimul timp, cea mai bună jucătoare a Zalăului a fost “portăriţa” Mirela Nichita. Şi în “dubla” cu C.B. Mar Alicante, din semifinalele Cupei EHF, portăriţa în vârstă de 26 ani s-a remarcat la ambele meciuri. În manşa tur, ea a avut nu mai puţine de 18 intervenţii reuşite, unele în postura unu la unu! Dacă prima repriză a fost bună, a doua a fost de “vis” pentru HC Zalău şi asta datorită Mirelei. Portarul s-a ambiţionat şi a uitat “cheia” de la poartă la vestiar astfel că, aproape un sfert de oră ibericile au tot “căutat-o”, dar fără succes! Abia în minutul 43 al partidei, Alicante a găsit o “portiţă” şi a marcat. În schimb, zălăuancele în primele minute ale reprizei secunde cred că au jucat cu două mingi, având în vedere că au înscris de şapte ori şi au înregistrat, un având considerabil de 10 goluri, diferenţă care s-a regăsit şi la finalul partidei.

Şi în manşa retur, în care HC Zalău a evoluat puţin mai modest, Mirela Nichita a fost imbatabilă, reuşind să închidă poarta de cel puţin 14 ori! HC Zalău a reuşit să se califice în marea finală a Cupei EHF şi asta datorită evoluţiei de excepţie a tinerei portăriţe.

În ultimii ani, au fost multe momente în care ea a fost “îngerul păzitor” al Zalăului, dar, din păcate, ea nu a fost remarcată de selecţionerul României. De această dată, însă, evoluţia ei a strălucit până în ochii antrenorului lotului naţional, care se pare că doreşte să o convoace la echipa naţională a României.

Lotul naţional al României se pregăteşte pentru Olimpiadă, astfel că, pentru Zalău ar fi foarte frumos să aibă încă o jucătoare în “naţională”, după ce Georgiana Ciuciulete îmbracă deja “tricoul” României!

JOACA HANDBAL! cu sportulsalajean.ro colaborator in promovarea handbalului romanesc