Tadici reuseste inca o performanta notabila pentru Romania si sportul salajean ? (foto eurohandbal.ro)

UPDATE 2: HC Zalaul – CB Mar Alicante 24-26 sambata in partida a doua din semifinale. Cu scorul general de 54-46 formatia condusa de Gheorghe Tadici aduce prima bucurie Romaniei din acest week-end handbalistic formidabil si se califica in FINALA CUPEI EHF!

UPDATE: Gruparea de la poalele Meseşului a învins la 10 goluri diferenţă în partida tur şi a luat o obţinue serioasă pentru calificarea în ultimul act al Cupei EHF

În faţa unei săli care s-a dovedit a fii neîncăpătoare, HC Zalău a făcut spectacol, câştigând la 10 goluri manşa tur cu C.B. Mar Alicante (30 – 20), astfel gruparea de la poalele Meseşului a luat o obţiune serioasă pentru marea finală! Chiar dacă au început mai ezitant meciul, spaniolele aflându-se la conducere în primele minute (3 – 1), HC Zalău a revenit rapid şi a preluat conducerea, iar la jumătatea reprizei, Georgiana Ciuciulete şi compania erau în avantaj cu trei goluri (8 – 5).  Cu toate că, Mar Alicante a restabilit egalitatea (9 – 9) min 20, zălăuancele nu s-au lăsat intimidate şi până la pauză s-au desprins la trei goluri (16 – 13).

A urmat o a doua repriză de vis pentru HC Zalău, care în primul sfert de oră, a marcat de şapte ori fără să primească vreun gol! Cei drept au avut-o şi pe Mirela Nichita în mare formă care a închis foarte bine poarta. În a doua jumătate a reprizei secunde, tabela a arătat în permaneţnă 10 goluri avans pentru echipa noastră, diferenţă care s-a înregistrat şi la final. Gruparea zălăuană este în mare măsură calificată în finala competiţiei, dar mai are de jucat un meci retur, care este programat mâine de la ora 11.00.

Echipa zalauana se va duela azi (ora 18:00) si maine (ora 11:00), in semifinalele EHF Cup cu ibericele de la CB Mar Alicante. Exista o incertitudine, daca va juca sau nu Gabi Szucs in formatia noastra. La intrebarea pusa de redactorii nostrii pe facebook daca va fi prezenta la partida si va juca, jucatoarea maghiara ne-a raspuns cu un like! Formatia noastra va intalnii formatia care si-a dorit-o la tragerea la sorti, evitand o deplasare in Rusia sau Danemarca.

“Sper sa jucam de 1 aprilie la ele si sa reusim sa le si pacalim”, a declarat managerul Gheorghe Tadici imediat dupa tragerea la sorti. Pana la urma de 1 aprilie formatia noastra poate fi deja in Finala competitiei unde il asteapta pe “prietenul” Trefilov pentru a sparge cotele de audienta inregistrate in ultimul deceniu de formatia zalauana.

HC Zalău este în faţa unei mari performanţe europene şi anume calificarea în finala Cupei EHF, a doua competiţie europeană din handbal ca importanţă. Gruparea de la poalele Meseşului joacă pentru a 8-a oară într-o semifinală de cupă europeană şi mai mult, gruparea condusă de Tiberiu Marc a reuşit să aducă “dubla manşă” la Zalău. Astfel iubitorii de handbal vor avea ocazia să vadă două meciuri de calitatea la poalele Meseşului, primul azi de la ora 18.00, iar returul sâmbătă de la ora 11.00. Să mai spunem că preţul unui tichet de intrare la meci este de numai 10 lei. Cele două meciuri din cadrul semifinalei Cupei EHF vor fi arbitrare de o brigadă de arbitri din Belarus, formată din Ihar Zudchyts şi Siarhei Kot. Observator din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost delegat David Boker din Israel.

EXACT CUM SI-AU DORIT SALAJENII! IN CAREUL DE ASI FORMATIA NOASTRA VA EVITA O DEPLASARE GREA PANA IN RUSIA SAU DANEMARCA SI VA INTALNII PE C.B. MAR ALICANTE (SPA) -FINALISTA ULTIMEI EDITII A CUPEI CUPELOR! INFO COMPLETE DESPRE ADVERSAR – MAI JOS!

Formatia CB Mar Alicante – advresarul lui HC Zalau din semifinalele EHF Cup a ajuns anul trecut pana in Finala Cupei Cupelor pe care a pierdut-o in fata maghiarelor de la FTC-Rail Cargo Hungaria vs C.B. Mar Alicante 34 : 29 si 23-23

Formatia spaniola cu trei straine in componenta (Popovic Marija (CRO), Tobiasen Lene(DEN), Krnic Hrvatsko Natasa (MNE) ), a trecut in sferturi de o echipa din Turcia dupa ce a facut egal acasa, castigand clar mansa retur din deplasare:

C.B. Mar Alicante vs Maliye Milli Piyango SK 26 : 26 (10 : 14)

Maliye Milli Piyango SK vs C.B. Mar Alicante 20 : 26 (9 : 10)

Echipa iberică a mai trecut in actuala ediţie a Cupei EHF de formaţia belarusă HPK Arkatron în turul III, cu 29-17 şi 31-22, eliminand în optimi echipa maghiară Budapest Bank-Bekescsabai cu 22-25 şi 25-19, iar în sferturi a trecut de formaţia turcă mentionata.

Ortuno Torrico Isabel Maria  – 35 goluri in acest sezon european, a fost jucatoarea decisiva pentru iberice in cele doua manse cu formatia turca din sferturi reusind cate 8 goluri atat in tur cat si in returul de foc din tara semilunei, astfel ca se anunta una dintre jucatoarele de baza – punctele forte in jucurile cu Zalau.

Club infiintat in anul 1996, ibericele se afla pe locul 4 in actuala editie a Division de Honor Femenina. Ea are 24 puncte in clasament si se afla la 12 puncte de G.ASFI ITXAKO NAVARRA – reprezentanta Spaniei in Liga Campionilor. Echipa joaca partidele in Pabellon Municipal Pitiu Rochel (700-1000 locuri) si are tricourile oficiale de joc albastru/alb.

Aproape de Cupa Cupelor a fost Alicante in urma cu un sezon

MALIYE MILLI PIYANGO 20: MAR ALICANTE 26 (Caseta tehnica retur)

Sala: Profesor Dr. Yasar Sevim SportHall (Ankara) 1000 spectatori Arbitrii: Aliyev y Aghskishiyev (Azerbayan)

MALIYE MILLI NPIYANGO: Turkay 1, Vlahovic, Salur, Mercimek 3, Keskin 1, Ozcän, Pekmutlu 4, Hosgor, Aydogan 1, Pirsl, Snopova 10.

MAR ALICANTE: Maestro, Manaut, Amoros, Tobiasen 3, Nuñez 1, Popovic 4, Krnic 4, Gracia 1, L.Ortuño, Castellanos, I.Ortuño 8, Morales 5.

Evolutie scor: 1-1,2-2,2-4,3-7,6-8,9-10 (prima repriza); 9-12,10-14,13-17,19-21,20-24,20-26 FINAL

HC Zalau a ajuns in semifinalele Cupei EHF dupa ce a eliminat trei echipe. Formatia zalauana a eliminat in 16-imi echipa israeliana Bnei Hertzeliya, pe care a invins-o in ambele partide, 33 – 21, 30 – 21. Optimile de finala a pus fata-n fata doua echipe romanesti, HC Zalau duelandu-se cu CSM Bucuresti. Formatia condusa de Gheorghe Tadici a castigat si de aceasta data ambele partide, sustinute la Zalau, 27 – 24, 28 – 20. In sferturile de finala, Ciuciulete si compania s-au duelat cu echipa franceza HCB Nimes, formatie pregatita de romanca Manuela Ilie, fosta componenta a echipei nationale a Romaniei si a Rulmentului Brasov. Partida tur a avut loc in Franta, HC Zalau castigand la o diferenta de trei goluri, 24 – 27, iar in meciul retur, de duminica, scorul a fost egal, 29 – 29.

Cealaltă semifinală va avea parte de un duel de foc, între două echipe care provin din ţări unde handbalul se “mănâncă pe pâine”. Lada Toglijatti condusă de vulcanicul Trefilov se va bate pentru un loc în finală cu KIF Vejen din Danemarca.

DECLARATIE GHEORGHE TADICI DESPRE SEMIFINALA CU CB MAR ALICANTE (vineri si sambata la Zalau): “Visăm să ajungem în finală şi să o câştigăm. Asta nu ne va aduce însă decât faimă, pentru că, dacă mergem în finală, trebuie să plătim federaţiei europene o taxă de 3.000 de euro. Calificarea asta în semifinale ne-a costat 1.500 de euro, iar în caz de câştigare a trofeului, nu primim nimic! De Oltchim o să mai vorbesc doar atunci când o să mai câştige un trofeu european. Să mă anunţe şi pe mine!”, a precizat fostul selectioner Gheorghe Tadici, conform EVZ.ro la tragerea la sorti a semifinalelor EHF Cup