Jakob Vestergaard cu trofeul LC!

UPDATE: INCANTAT DE A ANTRENA IN ROMANIA! EUROHANDBAL.RO A FOST PRIMUL DIN ROMANIA CARE L-AINVITAT SA ANTRENEZE IN ROMANIA! CE A RASPUNS REPUTATUL ANTRENOR INCA DINAINTEA SEMIFINALEI LIGII CAMPIONILOR OLTCHIM-GYOR? AVETI MAI JOS DESPRE PLACEREA DE A ANTRENA IN ROMANIA! SUNTEM INCANTATI DE ADUCEREA UNUI DUBLU CASTIGATOR AL LIGII CAMPIONILOR LA VALCEA!

AVANCRONICA SI CRONICA OLTCHIM-GYOR – SEMIFINALA LIGII CAMPIONILOR, FACUTA CHIAR DE ACTUALUL TEHNICIAN AL CAMPIOANEI, IN URMA CU 2 LUNI!

“PUTEA FI LA FEL DE BINE FINALA ACESTUI SEZON! JOCUL IN VITEZA, AGRESIV SI FOLOSIREA TERENULUI PROPRIU CU ATMOSFERA DIN PRIMA MANSA, AR PUTEA FI PENTRU OLTCHIM CHEIA CASTIGATOARE IN FATA GYORULUI!” NE INFORMEAZA VESTERGAARD. CINE ESTE PENTRU EL CA UN MESSI AL HANDBALULUI, DACA AR ANTRENA ECHIPA NATIONALA A ROMANIEI DIN VARA – DUPA RETRAGEREA LUI VOINA, CUM ESTE VAZUT HANDBALUL ROMANESC TOCMAI DIN DANEMARCA, DAR SI TOATE ELEMENTELE COMPLETE ALE AVANCRONICII SEMIFINALEI, LE AVETI MAI JOS!

Fostul tehnician al capitanului tricolor – Cristina Varzaru, pana anul trecut, a acceptat provocarea noastra de a face o evaluare a celor doua formatii in incercarea lor de a atinge din nou ultimul act al celei mai puternice competitii din lume! Respectul fata de handbal si lumea care il urmareste chiar si in Romania – atat de departe de casa lui, este un element important la un profesionist si nu a fost lasat la voia intamplarii. Emeritul Vestergaard s-a documentat foarte bine si si-a ales cu grija cuvintele in raspunsurile sale, pe care ni le-a transmis anuntat, dupa 36 ore, pentru a oferii din experienta sa de pe teren si cititorilor nostrii – tot ceea ce este mai interesant in aceasta superpartida de la Valcea!

OLTCHIM sau GYOR?

Ar putea fi la fel de bine şi finala din acest an! Eu văd în mod clar, Oltchim, Györ şi Buducnost ca cele mai puternice echipe. Larvik nu are nici o şansă în acest an. Oltchim are o echipă fantastică şi terenul propriu. De fapt, cred că jucand acasă, în primul partida, ar putea fi chiar un avantaj pentru Oltchim. Al doilea joc este de cele mai multe ori foarte tacticizat  fata de prima partida care este mai nervoasa si emotional. Daca Oltchim ramane concentrata poate surprinde Gyor-ul cu un joc agresiv. Este ceva foarte similar cu FINALA CL din 2010, în care Viborg HK a câştigat la diferenta mare în primul joc împotriva Oltchimului.
Intr-un joc mare ca acesta, este esential sa ai un plan tactic foarte bine elaborat pentru a oprii stele ca Haraldsen, Lekic, Löke si Görbicz. În scopul de a reuşi, Oltchim trebuie să fie pregătita in joc pentru fiecare detaliu, si pentru a minimiza greselile si mingile pierdute nefortat. Oltchim are multe jucătoare de calitate şi cred că în cazul în care acestea vor juca cu viteza şi ritmul în care pot face asta, vor fi in avantaj.
Desigur, postul de portar este foarte important. Haraldsen mereu performeaza superb în jocuri importante, cum este acesta. Luminita Hutupan Dinu este o adevărată legendă în handbalul feminin, o jucătoare fantastica – cu aptitudinile sale şi mentalitatea pe care o are, ea va fi extrem de importanta în echipa Oltchim, pentru a o conduce la victorie.
Echipa cu cel mai bun portar şi echipa care înscrie cele mai multe goluri pe contra va câştiga! Györ este favorita, dar Oltchim are o şansă bună!
………………………………………………………………………
V-AR PLACE SA ANTRENATI ECHIPA NATIONALA DE HANDBAL FEMININ A ROMANIEI? (N.R. RADU VOINA A ANUNTAT CA RENUNTA DE LA VARA)
Puteţi găsi unele dintre cele mai bune jucătoare de handbal la echipa naţională a Romaniei. Există un potenţial enorm pentru viitor. Am prevazut că Neagu va fi cea mai buna jucătoare de handbal din lume – sperăm că ea va fi în curând gata din nou de joc. Dar, de asemenea, jucătoarele de 9m şi extremele performeaza la un nivel extrem de ridicat. Am fost in particular antrenor al Cristinei Vazaru la Viborg – o jucătoare fantastica – un Messi al handbalului!
Desigur, ar fi un privilegiu şi o onoare să antrenez această echipă Nationala a Romaniei!
……………………………………………………………………………………………………
CUM CARACTERIZATI HANDBALUL ROMANESC?

Jakob Vestergaard in actiune - incearca sa transmita cat mai bine indicatiile!

Jucătoarele au mare putere mentala, dorinţa de a lucra din greu şi calităţi supreme individuale. Pe lângă jucătorii de înaltă calificare, cu fizic bun si tehnica, publicul este întotdeauna la nivelul cel mai ridicat in România. Ca antrenor al Viborg-ului am jucat de mai multe ori impotriva Oltchimului si a fost o problema pentru noi. Fanii sunt un sprijin incredibil pentru echipele voastre si pun presiune mare pe adversar.
În Scandinavia invidiem fanii români – ei creează absolut, cea mai bună atmosferă în handbalul feminin!

…………………………………………

Traieste in localitatea Hald Ege de langa Viborg si a absolvit Universitatea din Aarhus, ii place in timpul liber sa urmareasca Fotbalul American si face parte dintr-o organizatie daneza de protectie a animalelor. 

CV – CARIERA ANTRENOR
Handbal Expert pentru DR-TV
Din sezonul 2011/12 Antrenor principal la Allborg Handball- echipa masculin
2008 – 2011 Antrenor principal Viborg HK,  cu care a cucerit 2 X Trofee a Champions League si 3 X Titluri de campion al Danemarcei
ABSOLVENT Cea mai inalta scoala de antrenori din Europa – EHF Master Coach.

Dublu castigator al Trofeului LC – Jakob Vestergaard (DAN), impresionat de joc si atmosfera de la Valcea!


Jakob Vestergaard - castigator al Campionatului Danemarcei