Colaboratorul nostru www.gazetasv.ro va transmite detaliile de la partida din etapa XIV, derby pentru locurile de cupe europene si duelul intre actualul si fostul selectioner, precum si declaratiile de dupa partida

Universitatea Suceava a facut unul dintre cele mai bune meciuri din actuala editie de campionat in partida cu echipa selectionerului Vasile Stanga. Cu un Bogdan Pralea in zi mare, dar si concentrati perfect la importanta meciului, “studentii” s-au impus in fata “pandurilor” din Targu Jiu cu scorul de 28-22 (14-10).

Inceputul de meci le-a apartinut oaspetilor, handbalistii suceveni reusind sa conduca pentru prima data abia in minutul 9, scor 4-3. Din acel moment, jucatorii selectionerului Vasile Stanga nu au mai revenit deloc in avantaj. Dupa 9-6 la mijlocul primei reprize, Universitatea a reusit sa se distanteze la 5 goluri, iar la pauza a fost 14-10. Diferenta luata dupa primele 30 de minute de suceveni, a fost recuperata de oaspeti dupa pauza. Astfel, in minutul 46, scorul era 18-17. Jucatorii pregatiti de Leonard Bibirig au dat insa dovada de maturitate si si-au majorat treptat avantajul, impunandu-se in final cu scorul de 28-22.

CSU Suceava a inceput in urmatoarea formula:
Pralea – Mitrea, Chirut, Bursuc, Tcaciuc, Adomnicai, Gavriloaia

Pentru CSU Suceava au marcat:

Adomnicai – 6 goluri, Mitrea – 5, Gavriloai, Ignat – 4, Bursuc, Dediu – 3, Tcaciuc, Chirut, Dospinescu – 1

Pralea – 19 interventii, Andrei – 1

DECLARATII:

Vasile Stanga nu s-a ferit sa arunce o sageata spre brigada de arbitrii dupa infrangerea cu Universitatea. Antrenorul gorjenilor considera victoria “studentilor” a fost facilitata de faptul ca trupa lui Bibirig a evoluat pe tot parcursul meciului in efectiv complet, in timp ce elevii sai au fost mai “tolomaci” in privinta faulturilor si a eliminarilor de doua minute.

E foarte usor pentru o echipa gazda sa joace un meci intreg fara nicio eliminare. Puteau fi date cateva eliminari si in tabara suceveana, dar arbitrii s-au abtinut. Poate ca Suceava a jucat foarte corect, in timp ce noi am fost mai tolomaci la acest capitol“, a declarat Stanga.

Stiam ca intalnim poate cea mai buna echipa pe contraatac si faza a doua. Dar de ce ne era frica, de aceea nu am scapat. Am incercat sa-i blocam, dar degeaba incerci doar prin vorbe. La ora actuala, handbalul se joaca pe alergatura, insa unii dintre jucatorii mei nu au inteles acest lucru. Am jucat prost, in special in aparare si pe faza de repliere. Ne-am si pierdut in multe momente ale jocului, dar asta e o chestie mai veche la echipa din Targu-Jiu. Cand evolueaza in deplasare, parca li se pune o pata pe creier si nu mai stiu sa joace handbal“, a recunoscut cu franchete Stanga.

Antrenorul Leonard Bibirig considera ca victoria repurtata in aceasta seara in fata Pandurilor Targu-Jiu este o consecinta fericita a pregatirii foarte bune pe care a efectuat-o in pauza de iarna, precum si a omogenitatii superiore existente in cadrul echipei sucevene.

Stiam ca ne asteapta un meci foarte greu, in care am incercat sa nu le permitem adversarilor sa intre in suprafata de 9 metri, de unde ar fi putut arunca la poarta mult mai usor. Cred ca omogenitatea echipei noastre si-a spus pana la urma cuvantul. Chiar daca jucatorii au acuzat duritatea pregatirii pe care am facut-o in aceasta iarna, consider ca ea a inceput sa dea roade inca de la primul meci. Cu toate ca au si gresit pe parcursul joculuilui, nu pot decat sa-mi felicit jucatorii pentru victoria de astazi“, a spus Leonard Bibirig, care spera ca programul incarcat din urmatoarea perioada sa nu-si puna amprenta asupra prospetimii eleviilor sai.

Joaca handbal! cu www.gazetasv.ro si Universitatea Suceava