Spiridon ne anunta: Gorbicz e revenita la forma de altadata si va fi factotum - la ETO Gyor!

SIMONA SPIRIDON – “SUNT SIGURA CA FANII CELOR DOUA ECHIPE VOR FACE CA ACEST MECI SA PARA MAI MULT DECAT O FINALA! GORBICZ – DIRIJORUL ECHIPEI!”. AVANCRONICA FACUTA DE O PERFORMERA IN HANDBAL, CARE A PARTICIPAT CHIAR PE TERENUL DE JOC, IN ACEST DUEL TARE INTRE OLTCHIM SI GYOR DIN SEMIFINALA LC – 2010! SUPERBE DECLARATII IN PREMIERA PENTRU ROMANIA, FACUTE DIN RUSIA!

Jucatoare importanta a lui ETO Gyor timp de 5 sezoane pe postul de pivot, romanca – vorbitoare a 5 limbi si cu studii absolvite la Universitatea de Sport din Viena, a acceptat rapid incursiunea media propusa de eurohandbal.ro si desluseste pentru dumneavoastra din tainele duelului senzational, ce se anunta in cele doua super partide intre campioanele Romaniei si Ungariei in penultimul act al LC!

“Un meci al orgoliilor.Un meci pe viata si pe moarte, un meci al galeriilor. Care dintre echipe este mai buna? Asa au fost toate meciurile dintre Oltchim si Gyor! Mereu mi-a placut sa joc astfel de meciuri. Adrenalina e la maxim! Cine ramane mai calm, cine greseste mai putin, acela poate castiga. Va fi un spectacol pe cinste, cu o audienta maxima!” simte deja partida si parca face parte din ea in continuare, la fel cum a trait performanta sportiva in trecut – Simona Spiridon, actualmente la Zvezda Zvenigorod (Rusia), dupa ce a mai trecut si pe la Hypo Viena – Austria, locul in care s-a si stabilit de multi ani si pentru care nationala joaca in prezent.

“Cred ca in urma evolutiilor din acest sezon al LC a celor 2 echipe, fiecareia ii este greu sa dea un raspuns exact ,in ceea ce priveste calificarea. Vor fi insa, 120 de minute de joc, in care ambele echipe se vor tatona pana in ultima secunda. Asa au fost toate duelurile dintre Gyor si Oltchim. Ambele echipe au jucat in grupele LC cu fluctuatii foarte mari.

Daca Gyorul s-a intarit pe faza de atac, prin aducerea celor 3 jucatoare noi, “calcaiul lui Ahile” ramanane totusi APARAREA. Jocul din atac al Anitei Gorbicz s-a imbunatatit extraordinar de mult dupa plecarea antrenorului Konkoly Csaba, care incerca sa o treaca pe linie moarta. Era parerea lui ca ea e terminata ca si handbalista … GRESIT!!! Ea este dirijorul echipei, iar daca ea nu evolueaza bine, Gyorul poate avea probleme mari!

De partea cealalta jocul Olchimului pe atac, a slabit insa, fata de anii anteriori. Se simte clar lipsa Cristinei Neagu, care facea jumatate din echipa. Este parerea mea personala si nu cred ca ma insel. Este jucatoarea care a dus Oltchimul in Finala LC in 2010. Multi au contestat-o, dar pentru mine, Neagu e jumatate din Oltchim si jumatate din Nationala Romaniei. Jocul cu pivotii, la Oltchim , a slabit la fel. Oana si Ionela erau armele principale ale Olchimului. Ionela e insarcinata, dar Oana este aceeasi. Erau mai bine si mai precis jucate pe faza de atac. Mereu imi placea sa vad cum sunt jucate (numai in meciurile directe NU! 🙂 ).

Spiridon trece de Lekic - transferata intre timp de Gyor, un alt punct forte al maghiarelor!

In ceea ce priveste poarta, echipa din Ungaria sta mult mai bine decat Oltchim. Poarta Gyorului e mult mai constanta decat cea a Oltchimului. Valcea are portari buni, dar nu au constanta meci de meci. Oltchimul in schimb, poate excela in aparare. Are apararea mult mai solida, astfel putand ajuta mai bine poarta. Gyorul a avut mereu echipa buna, dar nu a avut antrenor! Ani la rand nu poti sa faci aceleasi greseli. Dar asta o stiu si cei de acolo, de aceea au si luat masurile pe care le-au luat in toamna.

Mult succes ambelor echipe si ca de fiecare data, cine este mai bun sa castige! Am suferit tot timpul cand nu am reusit sa mergem mai departe, dar am acceptat ca adversarul a fost mai bun. Sigur va fi un meci de referinta pentru ambele echipe. SUCCES !!!” – incheie romanca Simona Spiridon care a facut cariera handbalistica in Austria si Ungaria iar acum se afla pe final de cariera in Rusia!

ISTORIC HANDBALISTIC SIMONA SPIRIDON! CEEA CE NU A SPUS NICIODATA – RECUNOSTIINTA ROMANIEI SI ANTRENORILOR DE AICI!

Am evoluat 5 sezoane la Gyor, pana in vara lui 2011. Gyorul a fost echipa mea de suflet, a fost echipa cu care am realizat cele mai bune rezultate ale carierei mele handbalistice. Acolo am ajuns cu o experienta acumulata atat la Hypo NO Viena cat si la Zalau. Am jucat 10 ani numai in Liga Campionilor, acumuland 115 meciuri numai in CL cu HYPO si Gyor!

Dar nimic din toate acestea nu ar fi avut loc daca Profesorul Holban Ioan de la LPS CSS Roman, nu mi-ar fi pus mingea in mana, daca Antrenorul Emerit Gheorghe Tadici nu m-ar fi invatat sa fiu o luptatoare si sa nu cedez niciodata in fata oricarui adversar, daca Antrenorul Emerit Musi Dumitru nu m-ar fi invatat jocul pivotului in atac si nu in ultimul rand, daca scoala de handbal romaneasca nu ar fi scos atatea si atatea talente, alaturi de care am obtinut rezultatele ce nu pot fi sterse din istoria handbalului romanesc. Tuturor celor care m-au invatat si tuturor celor cu care am jucat impreuna as dori sa le multumesc. Inclusiv celor care mi-au dat viata si mi-au calauzit pasii,adica parintilor mei. Ei au decis ca eu sa joc handbal si au decis bine!

Eu evoluez pana la sfarsitul lunii mai, in Rusia, la Zvezda Zvenigorod, dupa care am luat decizia de a ma retrage de pe teren, ca si jucator, dar vreau sa incep cariera de antrenor, pentru a putea transmite mai departe tot ceea ce am acumulat eu in acesti ani. As dori sa performez ca si antrenor, cel putin la modul cum am facut-o ca si jucator 🙂

SUNT SIGURA CA FANII CELOR DOUA ECHIPE VOR FACE CA ACEST MECI SA PARA MAI MULT DECAT O FINALA! Am omis sa scriu acest lucru, dar mereu, in toate intalnirile dintre Gyor si Oltchim, fanii celor 2 echipe, au avut un comportament mai mult decat FAIR PLAY, in ciuda tuturor speculatiilor de pe margine! Au sustinut sportul in adevaratul sens al cuvantului!

Hobby in timpul liber – Canta la Pian. Cea mai buna prietena – Gabriela Rotis Nagy. Vorbeste cinci limbi: germana, maghiara, engleza, rusa si romana…

Admira astfel, cariera lui André Léon Marie Nicolas Rieu – violonist olandez, compozitor pentru Orchestra Johann Strauss din Viena. Evident ca ii place muzica clasica – Ennio Morricone. Ii mai place si Formatia YANNI.

Spiridon in nationala Austriei - aici cu Suedia in recenta partida din Prel.CE OLA 12 autoare a 6 goluri!