Galacticele sunt din nou aproape de el! foto exclusiv eurohandal.ro.

CS Oltchim Rm.Valcea vs. Györi AUDI ETO KC
– Semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin –
(tur la Valcea in 01.04 – ora 18:00, retur la Veszprem in 07.04.12 – ora 16:00)

Toate gandurile sportive romanesti incep sa se indrepte catre galactice si Sala Traian din Ramnicu Valcea! Am intrat in saptamana primului mare duel dintre super campioanele Romaniei si Ungariei! Eurohandbal.ro va introduce deja in atmosfera si va propune sa retraiti bucuria ultimilor 30 minute din marea izbanda in fata lui Gorbicz & co. din 2010 – AUDIO-ul ruleaza pe site-ul nostru inca de la accesarea lui! (Ascultati repriza fantastica facuta atunci de Oltchim, dar si atmosfera incredibila de la Valcea la intrarea supercampioanei noastre in Finala LC 2010 – la min.43 al inregistrarii)

Norvegianul Karl Erik Böhn a menajat vedetele lui ETO Gyor la TRIER (GER), in Prel. CE OLANDA 12, iar Ungaria va termina astfel pe 2 in grupa, dupa nemtoaice! Primele informatii din tabara adversa! Arbitrii din Letonia pentru primul joc!

“JOACA HANDBAL!”SI SPERAM DOAR ATAT – Toata lumea va vorbi iar de jocul cu mingea la semicerc, chiar daca multi habar nu au cu ce se mananca acest fenomen. Insa vor descoperii niste sportive minunate sau cel putin vor intelege in pleiada cu articole care va curge despre echipa noastra, ca avem niste caractere si niste personalitati in Romania, despre care nu se stiu multe lucruri interesante! Si oricum isi vor da seama ca merita sa scrie mai des si mai mult, decat despre unii care sunt “muti” pe terenul de joc, dar care isi schimba des sosetele, ceasul sau incaltarile! Acum vor zbarnaii telefoanele celor de la Valcea … Pe de alta parte, toti vor in finala Ligii Campionilor! Aproape 500 de suporteri ai handbalului au votat – sensibil egal, in chestionarul pus la dispozitie doar de eurohandbal.ro. Semn ca va fi greu, de asta nu se indoieste nimeni, insa nu imposibil! Chiar daca Gyorul pleaca favorita echipa noastra a aratat de nenumarate ori cat este de puternica in fata propriilor suporteri condusi de Brigada Zavoi – care are deja pregatita o coregrafie demna de o astfel de confruntare. Una care pe langa tensiunea fazei in care se disputa, are incarcatura aceea, dusa de unii in extrem – stiti dumneavoastra! Sa speram ca nu vor exista personalitati istorice “spanzurate” sau oameni care sa se injure pe internet sub nick name-uri pro sau contra Romaniei sau Ungariei. Cu siguranta ca anumite aspecte politico-geografice nu vor dispare niciodata, insa important este sa intelegem ca ne aflam in fata a doua saptamani in care “JOACA HANDBAL!” este cuvantul de ordine…macar pentru si in memoria lui Marian Cozma! Amintirea lui vegheaza la Veszprem o noua performanta a Oltchimului? Vom vedea peste 13 zile cine isi va da viata in VESZPREM ARENA pentru a traii sportiv o noua performanta istorica! Inima noastra nu poate bate decat in ros-albastru! HAI OLTCHIM! … Nu va auzim! Strigati si voi pe CHAT alaturi de noi!

EUROHANDBAL VA VA TINE LA CURENT CU TOATE DETALIILE DESPRE ACEASTA CONFRUNTARE, CARE TINDE SA DEVINA UNA ISTORICA IN HANDBALUL FEMININ EUROPEAN!

– Ungaria a jucat a doua partida cu Germania in preliminariile CE Olanda 2012, pe care a pierdut-o clar 26-18 (13-9), cu un Görbicz (actuala golgetera a LC cu 91 goluri reusite in 12 partide din actualul sezon) nereusind sa inscrie deloc, norvegianul Karl Erik Böhn preferand sa o menajeze in majoritatea timpului de joc a partidei desfasurate la Trier, ca de altfel pe majoritatea fetelor venite la nationala de la formatia de club condusa tot de acesta – la Gyor. In primul joc insa, desfasurat joi pe teren propriu, conducatorul de joc al campioanei Ungariei a reusit sa inscrie 7 goluri, dintre acestea 3 fiind din aruncari de la 7 metrii. Aniko Kovacsics insa, a reusit sa inscrie cele mai multe goluri in aceasta partida pentru nationala maghiara – 6 reusite (1 din 7m), jucatoare ce provine si ea din lotul lui ETO, fiind astfel golgetera Ungariei in Germania.

– OFICIALII MANSA TUR – VALCEA: ARBITRII Zigmars Stolarovs (LAT)   Renars Licis (LAT) si DELEGATI EHF  Björn Ericsson (SWE) respectiv  Viktor Konoplyastyy (UKR) – observator de arbitrii.

– ETO GYOR arată cu totul altfel în acest sezon faţă de anii precedenţi. Practic, dacă e să ţinem cont chiar de ultimele confruntări directe, care au avut loc în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2009-2010 (an în care Oltchim-ul a ajuns în finală), Audi ETO Gyor este mult schimbată. Noutăţile se numesc Katrine Lunde-Haraldsen (portar, Norvegia), Heidi Loke (pivot, Norvegia), Jovanka Radicevic (extremă dreapta, Muntenegru), Andrea Lekic (conducător de joc, Serbia) şi Ana Gros (inter dreapta, Slovenia). Din lot nu mai fac însă parte Simona Spiridon (în prezent la Zvezda Zvenigorod), slovaca Katerina Mravikova (retrasă din activitate) şi Aurelia Brădeanu (care a ajuns între timp la Oltchim).

– O schimbare importantă s-a consemnat şi pe banca tehnică, Csaba Konkoly avea să fie demis în luna noiembrie a anului trecut, iar în locul său a fost instalat norvegianul Karl Erik Bohn, ex-tehnicianul echipei Larvik HK timp de nouă ani. În ianuarie 2011, Bohn a fost dat afară de oficialii campioanei Norvegiei după ce iubita sa, nimeni alta decât jucătoarea Heidi Loke (desemnata intre timp cea mai buna din lume pe 2011 la handbal feminin), a ales să semneze pentru Gyor. Iată însă că destinele handbalistice ale celor doi îndrăgostiţi s-au unit din nou, de această dată în Ungaria.

foto facebook - Pagina Fan Oana Chirila