“Circ de prost gust” Asa titreaza site-ul oficial al gruparii baimarene – jocul dintre HCM Baia Mare – HC Zalau din et. XIII

Ultima etapa a turului (Etapa XIII) a programat un derby al nordului intre Baia Mare si Zalau. Intalnirea a fost castigata de echipa lui Tadici cu 29-32 (13-16), dar spectacolul sportiv asteptat de peste 1500 de spectatori a lasat de dorit. Echipa din Zalau ramane pe 2 la egalitate cu Romanul si Clujul la puncte – 19 puncte.

Imagini video cu Tadici primind cartonas rosu de la arbitrii, pe site-ul www.emaramures.ro la adresa de mai jos. Cititi cronica meciului.

Cronica jocului oferita de www.hcmbaiamare.ro:

Din păcate, este foarte dificil să redactezi o cronică sportivă când spectacolul din teren este umbrit de prestaţia unor arbitri care şi-au bătut joc de toţi cei prezenţi în sală: jucătoare, oficiali, sponsori şi spectatori. Bineînţeles, aceştia nu au acţionat dezinteresat. Şi interesul lor principal era să facă tot posibilul ca HC Zalău să câştige meciul. Pentru a-şi atinge obiectivul totul a fost calculat până în cele mai mici detalii.
Maniera de arbitraj a fost una care să pară că gafează, alternativ, în favoarea (defavoarea) ambelor tabere. Totuşi, după patru-cinci gafe în favoarea sălăjencelor, fluieraşii scăpau şi câte o minge pentru gazde. Un spectator neavizat în handbal ar putea spune că “s-a greşit şi într-o parte şi în cealaltă”. Specialiştii au dat însă un verdict categoric (părerea aparţine inclusiv unui antrenor emerit): “Baia Mare putea juca două zile şi oricât de bine o făcea tot nu avea şanse să câştige cu un asemenea arbitraj”.

Meciul în sine a fost echilibrat, însă HC Zalău a condus în permanenţă, cu excepţia unui egal la 4 în minutul 10: 7-11 (21′), 13-16 (30′), 20-21 (43′), 27-28 (55′), 29-32 (60′).
Lăsând la o parte arbitrajul, trebuie să menţionăm că o parte dintre handbalistele băimărene au evoluat modest, în special extremele, centrul şi portarii. Peste media echipei au jucat cei doi interi, care au dus greul jocului, Geiger şi Amariei marcând în total 19 dintre golurile băimărene.

Partida a fost presărată cu picanterii care se văd rar pe un teren de handbal: eliminări şi cartonaşe roşii acordate aiurea, şedinţă ţinută la centrul terenului de Tadici după ce a fost descalificat de pe teren, bruscarea unei jucătoare proprii, aflată pe banca de rezerve, tot de către Tadici, ş.a.m.d.

Declaratii:

Tehnicianul băimărean Ioan Băban a declarat la finalul meciului cu HC Zalău că îşi asumă toată responsabilitatea pentru evoluţia echipei, însă consideră că succesul obţinut de oaspeţi s-a datorat în mare măsură arbitrilor Barbu şi Nica, care au favorizat echipa lui Tadici: “Arbitrii au stat cu ochii pe tabelă, la scor şi la timp! Eu vreau să-i întreb pe aceşti cavaleri ai fluierului: mie îmi dau două minute eliminare pentru că am stat jos şi le-am spus că la o fază au fost paşi, iar Tadici a fost de 5-6 ori în teren şi nu l-au sancţionat! În ce minut i-au dat roşu? Când nu se mai putea face nimic! Dar în prima repriză de ce i-au permis lui Tadici să intre în teren când Băban nu avea voie nici măcar să se ridice?! A fost arbitraj pro Zalău. Pro Tadici!”

Antrenorul echipei HC Zalău, Sorin Rădulescu, consideră că maniera de arbitraj din meciul cu Ştiinţa HCM “a dezavantajat amândouă echipele. A fost un fel de vânătoare, şi la eliminări, şi la cartonaşe roşii.” Referitor la evoluţia celor două echipe, Rădulescu a spus că “HC Zalău a jucat mai bine, în special faza defensivă, unde am avut mai multă determinare decât băimărencele, iar poarta a făcut diferenţa. Poarta dumneavoastră nu a scos nimica, pe când noi am avut mingi scoase de portari.”

Ştiinţa HCM – HC Zalău 29-32 (13-16)
Sala Polivalentă – circa 1.500 de spectatori.
Arbitri: Adrian Barbu – Sorin Nica (Piteşti).

Ştiinţa HCM: Cetăţeanu (7 intervenţii, a apărat o aruncare de la 7m), Matei (4) – Geiger 11 (6 din 7m), Amariei 8, Pop 4, Rudics 4, Dobromir 2, Pomohaci, Pîrvuţ, Buceschi, Ravasz, Kovacs.
Antrenor: Costică Buceschi. Delegat: Ioan Băban

HC Zalău: Nechita (14), Cheţa – Czeczi 11 (4), Holhoş 9 (4), Molfea 6, G. Coadălată 5, Ţurcaş 1, Şomoi, Viscreanu.
Antrenor: Sorin Rădulescu. Delegat: Gheorghe Tadici.

Aruncări de la 7m: 6-9 (transformate 6-8, a ratat Holhoş).
Minute de eliminare: 16-16.
Au fost acordate trei cartonaşe roşii pentru oficiali: min. 54 – Rădulescu, min. 58 – Tadici, min. 59 – Buceschi.

sursa: www.hcmbaiamare.ro

Imagini video cu Tadici primind cartonas rosu de la arbitrii, pe www.emaramures.ro la adresa de mai jos:

http://www.emaramures.ro/Video-Maramures/2012/VIDEO-Stiinta-HCM-Baia-Mare-HC-Zalau-29-32-13-16-prea-mult-scandal-si-prea-putin-handbal