Petrea a fost din nou la "inaltime" - dupa 11g cu HCM a reusit 10 si la Satu Mare! (foto Radu Sergiu)

CSM Satu Mare – CS Caras Severin 26-27, in etapa 21 din LN Handbal masculin, dupa un final dramatic si incaierare a echipelor pe teren pentru un presupus fault neacordat gazdelor la jucatorul Libert! Datorita presiunii din final de meci si vazand spulberate visele de a mai ramane direct in Liga I, nervii i-au cedat si domnului viceprimar Gabor Kereskenyi – care s-a certat cu toata presa locala! Vedeti evolutia dramatica din final a partidei, dar si cum au intervenit fortele de ordine – mai jos!

Echipa resiteana ia fata lui HC Odorhei in lupta pentru al patrulea loc (ultimul) de cupe europene, dupa partidele desfasurate ieri in LNHM. Banatenii au doua puncte in plus in clasament si o restanta cu CSM Bucuresti de disputat in deplasre, iar Suceava are 26 puncte, cu 3 mai mult decat harghitenii, cu 5 etape inainte de finalul sezonului.

Handbaliştii cărăşeni au făcut un meci mare la Satu Mare, aşa cum a apreciat şi antrenorul Aihan Omer pentru partenerul Radio Romania Resita, în ciuda absenţelor de marcă din lot, pivotul Eremia Pîrîianu şi interul Adrian Tucanu. „Nici nu vă imaginaţi ce meci dramatic a fost, un meci extraordinar, pe viaţă şi pe moarte. Jucătorii noştri s-au dăruit exemplar. Suntem foarte bucuroşi că am câştigat, pentru că Satu Mare juca cu sabia deasupra capului şi această înfrângere a lor pe teren propriu, îi trimite în Divizia A“, a spus antrenorul Aihan Omer imediat dupa partida pentru postul de radio.

Co o alta atitudine CSM Satu Mare stia ca este o partida importanta pentru mentinerea in Liga I. Astfel, cu un Florin Mates renascut , CSM -ul a jucat de la egal la egal cu Resita lui Aihan Omer, o formatie de cupe europene si care a avut in Petrea si Grigoras cei mai buni oameni de pe teren. CSM-ul a condus cu 17-14, dar apoi oboseala si mai ales banca scurta a facut ca trupa satmara sa piarda partida intr-un final dramatic pentru ei si suporterii lor. A fost 25-25 in min. 58 dar banatenii au trecut in avantaj de 2 goluri 25-27! Mateias a irosit doua contraatacuri, dar totusi se ajunge la 26-27 cu 20 de secunde inainte de final! Cu cinci secunde inaintea de ultimul fluier Dinescu reuseste sa scoata un fault la 9m…Din pacate pentru gazde, Libert – incomodat, nu gaseste calea spre poarta lui Ionescu si meciul se incheie cu victoria oaspetilor. Dar si cu o incaierare generala intre jucatori provocata de un presupus fault neacordat la acest ultim atac – la Libert, informeaza in cronica despre partida de ieri, ziarele locale care a felicitat jocul bun al echipei. Ele precizeaza ca daca handbalistii satmareni ar fi evoluat precum aseara, adica intre bine si foarte bine, cu siguranta CSM ar fi avut 3-4 puncte sn plus si ar fi fost scutita de emotiile retrogradarii.

Scandal la final de meci cu imbranceli intre jucatori si amenintari incredibile ale viceprimarului asupra unui gazetar local, anunta www.informatia-zilei.ro!

Tensiunea si-a spus cuvantul si a finalul meciului, jucatorii ambelor echipe s-au incaierat, impartindu-si pumni si coate. A fost nevoie de interventia fortelor de ordine pentru a-i desparti. Din pacate, nervii i-au cedat si domnului viceprimar Gabor Kereskenyi care a reprosat unor gazetari, pe un ton neadecvat functiei sale, faptul ca au avut intrazneala  sa scrie si despre greselile manageriale ale conducerii clubului, club finantat, sa nu uitam asta, din bugetul local. Mai mult decat atat, domnia sa a trecut la amenintari verbale si interzicand (cu ce drept ?!) , unui gazetar, in fata a zeci de martori, accesul la sala de sport. Spiritele au fost linistite cu greu si in acest caz, dupa aparitia fortelor de ordine.

CSM Satu Mare: Olah 8g, Mateas 4, Dinescu 4,  Matea 3, Libert 2, Prskalo 2, Sas 2, Galan 1.

CS Caras Severin: Adrian Petrea 10g, Grigoraş 6, Cuciula 3, Pârvan, Rohozneanu si Grozăvescu cate 2, Ciubotariu si Vaidasigan cate 1.