Serbia a condus ostilitatile 45 minute si a fost deasupra Romaniei care a avut in noile tricolore Zamfir si Babeanu - cele mai bune marcatoare. Avem nevoie de "ingrijiri" atente inaintea preolimpicelor.

Reprezentativa feminină de handbal a României a fost învinsă în deplasare de Serbia, cu scorul de 29-27 (17-11), joi, 22 martie, la Zajecar, într-un meci din grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European Olanda 2012. Asa cum au spus la Conferinta de presa inaintea jocului, gazdele au dat totul pentru o victorie in fata tricolorelor, avand si sprijinul a 3.000 suporteri.

DECLARATII dupa partida Elena Babeanu si Radu Voina – premiera eurohandbal.ro, mai jos!

VIDEO – ultimele 2 minute (Sursa Digi Sport): CLICK AICI!

www.hotel-flora.ro va prezinta partida Romania – Serbia (sambata ora 18:00), decisiva pentru locul 1 in Grupa Stati aproape de noi in week-end pentru GALERII FOTO si DECLARATII de la Severin!

Echipa noastră a făcut un meci slab, salvat doar de impresia lăsată în ultimul sfert de oră. Serbia a controlat meciul de la un capăt la altul şi a condus permanent, cu 2-0 (min. 6), 3-2 (8), 6-3 (12), 9-5 (18) şi chiar cu 17-10 (30). În partea secundă, tricolorele au redus diferenţa la trei goluri, 19-16 (38), dar echipa gazdă a refăcut ecartul, 24-17 (44). Ultimul sfert de oră a aparţinut echipei României, care a reuşit să se apropie pe tabela de marcaj, scorul final fiind de 29-27.

Selecţionerul Radu Voina (foto) a folosit o echipă cu multe jucătoare noi, pe care le testează în vederea turneului preolimpic din Franţa, de la sfârşitul lunii mai. Romania poate termina insa lejer pe prima pozitie in clasament pentru a fi cap de serie la tragerea la sorti de la CE Olanda (decembrie 2012), chiar daca si statutul de bronz la ultimele europene ii poate conferi acest aspect, daca reuseste sa invinga la Tr.severin la mai mult de 2 goluri formatia din tara vecina.

Elena Babeanu, România: – Eu felicit echipa Serbiei, care a fost mai bună decât noi azi. … Eu sper că vom putea să ne răzbunam sâmbătă. Am jucat mai bine în a doua jumătate a partidei. Vom face tot posibilul pentru a corecta greselile pe care le-am facut azi – aici, pentru că scopul nostru este de a deveni un grup cat mai puternic.

Radu Voina, antrenor România: Cu toate că ambele echipe se califica pentru CE, fiecare a vrut să fie prima. Felicitări pentru sârboaice la felul in care au jucat in seara asta. Pentru fanii locali de handbal, Serbia a facut un joc foarte bun. In seara asta noi ne-am jucat doar in nouă jucătoare. Avem nevoie ca cele tinere să se adapteze şi să depăşească emoţiile în meciurile importante,.. Sper că încrederea jucătoarelor tinere sa fie câştigaul nostru, pentru că avem nevoie de acest aspect în procesul de regenerare a acestei echipe. Sper că impreuna si cu jucătoarele care a rămas acasă, sa putem sa ne calificam pentru Jocurile Olimpice dupa turneul de calificare din mai. Eu felicit Serbia inca o data pentru jocul bun. Două jocuri cu Serbia vor servi pentru a îmbunătăţi evolutia noastra. Sper că în a doua partida va fi un joc de calitate, şi ceea ce este cel mai important, esta că nimeni din echipa nu este accidentata.

va prezinta partida revansa de sambata ora 18:00 - Stati aproape de noi in week end!

Serbia: Katarina Tomasevic – Jelena Nisavic, Jovana Bartosic (3 goluri), Sladjana Pop-Lazic (2), Katarina Krpez (2), Biljana Filipovic (4), Jelena Eric (1), Andrea Lekic (8), Ivana Milosevic, Danijela Matic (2), Kristina Liscevic, Sanja Rajovic, Marina Dmitrovic (7). Selecţioner: Sasa Boskovic.
România: Tereza Pâslaru, Gabriela Vasile-Dobre – Ramona Farcău (2), Diana Druţu, Adriana Nechita (4), Andreia Ciuciulete (1), Nicoleta Tudor, Patricia Vizitiu, Oana Chirilă, Oana Manea (2), Cristina Zamfir (4), Mihaela Ani-Senocico (2), Aurelia Brădeanu (3), Dana Băbeanu (5, 1 din 7m), Valentina Elisei (3, 1 din 7m), Camelia Hotea (1). Selecţioner: Radu Voina.

În clasament, pe primul loc se află Serbia, cu 6 puncte, urmată de România, 4 p, Portugalia, 2 p, Grecia, 0 p. Primele două clasate se califică la turneul final din Olanda. Partida decisiva cu Serbia pentru locul 1 in grupa va avea loc sâmbătă, la Drobeta Tr. Severin. Parte din informatii, sursa: Agerpres