Contractul dintre echipa masculină de handbal CSM Satu Mare şi antrenorul Ioan Palko a fost reziliat miercuri, 21 martie, pe cale amiabilă, în urma rezultatelor modeste, asta dupa ce echipa a fost sanctionata cu 30% din contracte inca de saptamana trecuta inaintea jocului cu Steaua.

Preşedintele Comitetului Director al CSM Satu Mare, viceprimarul Kereskenyi Gabor, a declarat că în mod normal contractul trebuia să expire la finalul sezonului, pe 31 mai, dar s-a luat această măsură sperând să se producă schimbări rapide în echipă şi să nu fie nevoită să retrogradeze. “Antrenorul Ioan Palko simte că nu mai poate. Vrem să-i determinăm pe băieţi, poate acest şoc va avea efecte pozitive. Obiectivul este menţinerea echipei în Liga Naţională. Îi mulţumim d-lui Palko pentru ce a făcut, cât timp a stat aici a reuşit performanţe chiar istorice”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Preşedintele Comitetului Director a ţinut să aprecieze activitatea antrenorului Ioan Palko în celelalte trei sezoane, el fiind cel care a reuşit să promoveze CSM Satu Mare în Liga Naţională. Conducerea tehnică a echipei a fost preluată de adjunctul Nicolae Istrate, pe perioadă nedeterminată.CSM Satu Mare se află pe locul 11, având şanse de a rămâne în ligă doar dacă nu retrogradeaza direct de pe pozitia 13 sau castiga un meci de baraj pentru mentinere in Liga 1.

„Din păcate e un moment critic pentru echipă. Am lucra cu domnul Palko, îmi pare foarte rău pentru că a plecat, dar ei ştiu mai bine ce discuţii au avut. Eu sunt un om curajos şi sper să ne agăţăm de orice meci până la sfârşit şi sper să ne atingem obiectivul şi să ajungem măcar la baraj. E cam greu, dar nu imposibil. Cred că dacă s-a făcut această schimbare să aibă efect pozitiv asupra lor şi împreună cu ei să încercăm să menţinem echipa în prima ligă. Obiectivul se poate atinge numai cu ajutorul băieţilor şi a conducerii, pentru că singur nu pot face minuni” , spune pentru satumaresport.ro, tehnicianul CSM-ului, Nicolae Istrate.

Ioan Palko a plecat miercuri dimineață la Baia Mare fără a mai avea o ultimă întîlnire cu jucătorii. Vineri de la ora 17, CSM SATU MARE va întîlni acasă pe HCM Caraș Severin, echipa antrenată de fostul selecționer Aihan Omer.

Sursa: Agerpres