õîááèò èëè òóäà è îáðàòíî

JOS, JOS…LA COADA EUROPEI! Platind tribut mai degraba infrangerilor de anul trecut cu Lituania, dar si din cauza neaccederii la barajul pentru CM Spania 13 (in fata Belarus), naţionala de handbal masculin a României va intra în preliminariile Campionatului European din 2014, care va avea loc în Danemarca, încă din prima fază, faţă de anii precedenţi în care juca direct în grupe – anunta EHF! Vom cheltui si mai multi bani pentru a ajunge in urna 2 valorica, jucand 6 partide la pret de matineu cu Malta ori Cipru, etc

Rezultatele slabe din ultimii ani obţinute de reprezentativa masculină a României i-au scăzut acesteia coeficientul continental, astfel că lupta pentru calificarea la turneul final al CE din 2014 va începe pentru jucătorii lui Eliodor Voica chiar din prima fază.

EHF a anunţat miercuri procedurile de calificare, la start înscriindu-se 39 de echipe naţionale, printre care şi România. Potrivit regulamentului, prima fază a preliminariilor se va derula sub forma unor turnee, între 8 şi 10 iunie, România aflându-se printre cele 16 echipe participante. Acestea sunt Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, România, Elveţia, Ucraina şi Turcia. Se vor forma patru grupe a câte patru echipe, prima clasată din fiecare şi alte două echipe cu cea mai bună linie de clasament obţinând calificarea în faza a II-a a preliminariilor.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 27 martie, la Viena, România fiind în prima urmă valorică, alături de Ucraina, Grecia şi Estonia.

Faza a II-a a preliminariilor CE din 2014 se va desfăşura cu şapte grupe a câte patru echipe, cele şase provenind din faza I, plus alte 22 care au obţinut calificarea directă, adică Austria, Bosnia-Herţegovina, Belarus, Croaţia, Cehia, Spania, Franţa, Germania, Ungaria, Islanda, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Serbia, Slovacia şi Suedia.