Adrian Petrea s-a ridicat din nou la "inaltimea" unui derby - 11g cu HCM Constanta! (foto Radu Sergiu)

HCM Constanţa este de “neoprit” de conationalele din Liga I, în marşul spre cel de-al 7-lea titlu din istorie! La Reşiţa, campioana a câştigat insa cu multa munca, derby-ul etapei a 20-a din Liga Naţională, scor 30-26 cu Handbal Club Caraş Severin, “beneficiind” si de accidentarea suferita a inca unui om de baza la gazde – Eremia Piriianu, dupa lipsa anuntata a lui Tucanu, din formatia pregatita de strategul Omer.

Declaratiile AUDIO ale antrenorilor Constantin STEFAN si Aihan OMER – le aveti mai jos! Partida a fost LIVE TEXT in timp real pe CHAT! In tribuna s-au aflat si resitenii Răzvan şi Dani, realizatorii emisiunii Neatza de la Antena 1, transmite partenerul Radio Romania Resita – care au avut de vazut un altfel de spectacol, de “JOACA HANDBAL!”. VIDEOCLICK AICI – PENTRU FAZE SPECTACOL!

CS Caraş-Severin rămâne fără victorie în campionat în faţa echipei HCM Constanţa. Derby-ul etapei a 20-a a Ligii Naţionale masculine de handbal a adus faţă în faţă cele două formaţii, în Sala Polivalentă din Reşiţa, în prezenţa a peste 1.000 de spectatori. Portarii Ionescu si Popescu/Stanescu au fost din nou in forma maxima, oferind spectatorilor prezenti o buna propaganda handbalului.

Începutul jocului a fost favorabil formaţiei cărăşene, care a condus chiar si 7-4 în faţa constănţenilor. Gazdele suferă însă un şoc puternic în minutul 11, când cel mai experimentat jucător, pivotul Eremia Pîrîianu se accidentează, fiind necesară transportarea acestuia la spital. Fără omul pe care se bazau cel mai mult pe semicercul advers, cărăşenii mai continuă doar câteva minute acel joc debordant şi apoi se sting pret de 10 minute reusind doar un singur gol. Astfel iese la rampă campioana, care zburdă în Polivalenta reşiţeană, scorul devenind 8-11 cu cateva minute inaintea sirenei de odihna.

După primele 30 de minute avea să fie 15-10 pentru HCM Constanţa, iar în partea secundă campionii au condus chiar şi cu şapte goluri diferenţă, 20-13, în minutul 39. Altădată soluţia ideală pentru executarea aruncărilor de la şapte metri, interul Ilie Vaidasigan nu a fost deloc inspirat, ratând toate cele trei oportunităţi pe care le-a avut. În aceste condiţii, Aihan Omer l-a desemnat pe Adrian Petrea să execute următoarele aruncări de care a beneficiat echipa sa, iar interul cărăşenilor a transformat de fiecare dată, fie că în poartă s-a aflat Rudi Stănescu sau Mihai Popescu.

Inimosul handbalist cărăşean – Eremia Pîrîianu are umărul imobilizat într-un bandaj, după reducerea luxaţiei şi urmează să efectueze un RMN la Timişoara, pentru detectarea unor eventuale leziuni ale articulaţiilor, după cum a declarat medicul Ioan Şerbescu jr pentru partenerul Radio Romania Resita.

În ritmul în care merge, HCM Constanţa îşi va depăşi foarte probabil recordul de victorii în Liga Naţională, într-un singur sezon. În 2006, cu Tucanu, Pîrîianu şi antrenorul Omer, acum adversari, HCM încheia campionatul cu doar două puncte pierdute. După victoria clară obţinută la Reşiţa, în faţa unei săli pline, Stavrositu, Buricea, Toma, Csepreghi, Stamate, Novanc şi ceilalţi jucători ai campioanei par să arate încă o dată, dacă mai era nevoie, că nicio echipă nu le poate rezista în România anul acesta.

Resitenii Razvan si Dani de la emisiunea Neatza - Antena 1, au asistat si ei la spectacolul handbalistic!

DECLARATII AUDIO CONFERINTA DE PRESA:

AIHAN OMER – RESITA

[media id=178 width=200 height=100]

CONSTANTIN STEFAN – HCM

[media id=179 width=200 height=100]

CS Caraş-Severin – HCM Constanţa 26-30 (10-15)

CS Caraş-Severin: Cristian Ionescu, Cristian Antonaru – Adrian Petrea 11, Ilie Vaidasigan 4, Mihai Rohozneanu 3, Sebastian Pârvan 3, Florin Ciubotariu 3, Eremia Pîrîianu 1, Roland Czari 1, Demis Grigoraş, Tiberiu Popovici, Alexandru Vulpe, Florin Cuciula,  Tudor Marta, Atila Eros. Antrenori: Aihan Omer şi Gligore Czari.

HCM Constanţa: Stănescu, Popescu – Stamate 7, Novanc 6, Ghionea 5, Csepreghi 5, Buricea 2, Sabou 2, Sadoveac 2, Toma 1, Stavrositu, Şimicu, Criciotoiu. Antrenor: Ştefan Constantin.

“JOACA HANDBAL!” cu Radio Romania Resita (sursa) – partener eurohandbal.ro in promovarea handbalului romanesc!