DE CE ESTE HANDBALUL SPORTUL DE ECHIPA NR.1? PENTRU CA EL ADUCE – DIN NOU, PENTRU ROMANIA, O IMAGINE EXTRAORDINARA! PE LANGA SENZATIILE OFERITE SAPTAMANA TRECUTA DE OLTCHIM, ATAT CU TRANSFERUL DE MARCA A LUI PINEAU DAR SI CU APROBAREA COMISIEI EUROPENE A UNEI CONVERSII IN ACTIUNI DE 125 MILIOANE DE EURO LA COMBINATUL AFLAT IN SUFERINTA, CASTIGUL ESTE CA LUMEA VORBESTE DIN NOU MULT DESPRE HANDBAL! LUMEA A INCEPUT SA STIE CINE ESTE CIUCIULETE SAU CHIAR ROXANA ROB – DESI ARE 19 ANI SI EVOLUEAZA CU O DEZINVOLTURA IESITA DIN COMUN! PE LANGA TITRATELE SZUCS SI BESE, ELE AU REUSIT SA IL DUCA IMPREUNA CU CELELALTE COECHIPIERE, DIN NOU INTR-O SEMIFINALA EUROPEANA – PE INIMOSUL SI VALOROSUL TEHNICIAN GHEORGHE TADICI!

Motiv de mandrie! Nu vedeti deja imaginile din trecut…? Si ei ce-au facut! Din facem si dregem – Sala noua pentru galactice a ramas tot in stadiul de proiect – un vis! Noroc ca oficialii valceni au gasit repede solutia si avand imaginea fantastica, au reusit sa induplece EHF-ul sa poata juca in propria ograda in fazele finale! Deci compromis! La Zalau am putut vedea cum intra aschia in mana unei jucatoare si oameni cocotati pe niste bancute ca in Luxemburg, sa poata vedea un joc de cupa europeana, intr-o astfel de faza avansata! Cu specificatia ca aici se incearca aducerea la nivel european a salii (tot cea veche – evident) polivalente! Deci nu il ajutam cu nimic nou! In continuare JOACA HANDBAL-ul  – desi el este din ce in ce mai iubit printre concetateni, o sa il vedem la turneele finale de CE sau CM, tot pe la altii! Pentru ca noi NU avem proiecte – decat razlete (vezi Piatra Neamt sau Calarasi), si in primul rand NU avem dorinta sau macar recunostiinta in fata unui astfel de fenomen!Nici macar nu stim cum de nu le este rusine!

Semifinalele Ligii Campionilor 2011/12 le stiam – aproape! Ele sunt certitudine acum: Oltchim – Gyor si Larvik – Buducnost (31 martie/ 1 aprilie turul, o saptamana mai tarziu returul). Larvik a obtinut calificarea dupa ce a invins Gyor in ultima etapa a grupelor, ajutata fiind si de victoria de palmares a lui Ixako Navarra 24:21 cu danezele de la FC Midtjylland (ce aveau prima sansa sa mearga mai departe in cazul unei victorii).

Am pierdut iar cu Buducnost – de unde dorim sa aducem intariri adevarate! Insa ce mai conteaza! Gandul zboara deja la sfarsitul lunii! Oltchim va juca returul din Ungaria chiar la Veszprem, adica exact locul unde romanii vor putea aduce inca un omagiu lui Marian Cozma! Ironia sortii – exact acolo au ales sefii lui ETO Gyor sa fie lovitura decisiva in confruntarea romano – maghiara! Si dupa cum au aratat in Grupa 1 din Main Round si in primele 25 minute la Larvik – cand le-a ascuns mingea norvegiencelor campioane mondiale si europene, Gorbicz si co. par a fi favorite clare! Insa JOACA HANDBAL-ul va fi pe teren, iar la Valcea atmosfera e inegalabila!

In schimb marti la pranz aflam daca meciul Tadici vs Trefilov este posibil chiar din semifinale, sau se amana pentru finala 🙂. Duminica dupa amiaza s-a aflat si ultima jucatoare din careul de asi. KIF Vejen – dupa 35-25 si 25-32 cu Bayer Leverkusen, Lada Togljatti şi C.B. Mar Alicante pe langa formatia noastra HC Zalau se vor afla marti in urne la tragerea la sorti pentru semifinalele EHF Cup!Cu cine vrem sa jucam? Nu stim cu cine ar fi mai bine, dar parca ar fi mai indicat sa nu ii vedem fata lui Trefilov inca!

Lada Togljatti şi C.B. Mar Alicante au fost primele echipe calificate în semifinalele Cupei EHF, acolo unde si HC Zalau a patruns duminica – dupa 29-29 cu HBC Nimes! După ce a izbutit un rezultat de egalitate în Spania, (26 – 26) pe terenul formaţiei C.B. Mar Alicante, gruparea din Turcia, Maliye Milli Piyango SK care si-o doreste pe Ozel de la Valcea inapoi sub semiluna pentru un proiect indraznet, ea s-a pierdut cu firea in returul de pe teren propriu si a fost invinsa la şase goluri diferenţă (20 – 26). La fel s-a întâmplat şi în duelul dintre Team Tvis Holstebro (Danemarca) şi Lada Togljatti (Rusia). Danezele s-au impus la opt goluri pe teren propriu (42 – 34) insa in Rusia, echipa daneză a pierdut tot la opt goluri diferenţă (30 – 38) insa rusoaicele au mers mai departe! Cealalta echipa daneza a reusit sa se califice, desi germanele au recuperat 7 din cele 10 goluri diferenta, astfel ca KIF Vejen este singura scandinava in careul de asi din EHF Cup.

“HAI ROMANIAAA!”, “JOACA HANDBAL!” “HUTUPAN APARAAA!” “TADICI STRIGA DE PE BANCA, CA UN LEU IN CUSCA!”, etc, vor fi din nou cuvinte rostite pe buzele oamenilor care inteleg sportul, daca nu il si iubesc! Aceste lucruri simple cred ca sunt destule elemente, incat sa intelegem ca trebuie sa-l rasplatim cumva…el e REGELE! Sa vedem cum se intelege iar ca trebuie sa ii fim alaturi! Pe locurile acelea putine ramase – deja, sau printr-o organizare arhitecturala! sa vedem cine va ramane pe buzele noastre cu o astfel de realizare! Noi promitem ca ii vom arbora numele aceluia ce va da o astfel de nascare, exact pe prima pagina cu aceasta mentiune – timp de un an! Cin’ se baga?