Tadici reuseste inca o performanta notabila pentru Romania si sportul salajean (foto eurohandbal.ro)

De ce este handbalul sportul de echipa nr.1 in Romania: HC Zalau – HBC Nimes 29-29 a fost LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal.ro din mansa retur a sferturilor de finala ale Cupei EHF. Evolutia completa a partidei o aveti acolo! Faza partidei (JOACA HANDBAL!) a fost oferita de portarul Mirela Nechita – vezi mai jos care a fost reusita sa senzationala din minutul 22 care a intors meciul in favoarea echipei noastre! Celebrul antrenor Trefilov aproape sa vina in Romania cu Lada. A patra semifinalista – tot azi!

Formatia condusa de Gheorghe Tadici s-a calificat cu scorul general de 56-53 in semifinalele competitiei, dupa victoria din tur 27-24. VIDEO – Finalul partidei transmisa de Digi Sport : CLICK AICI!

La peste un deceniu de la ultima semifinala europeana, Tadici, Bese si co. reuseste sa atinga din nou o astfel de faza inalta intr-o competitie de anvergura europeana cum este EHF Cup si devine astfel a doua echipa romaneasca calificata intre cele mai bune 4 formatii dupa reusita Oltchimului.

Micuta Sala Avram Iancu din Zalau era oricum sub capacitatea solicitata de suporterii formatiei salajene pentru partidele de campionat, astfel ca pentru meciul cu Nimes-ul Mihaelei Ilie – romanca ce antreneaza formatia franceza, nici nu se punea problema ca ar putea ajunge nici macar pentru 10% din doritorii acestui spectacol sportiv.

Formatia noastra a evoluat sub asteptari in prima parte – cand a fost condusa si la 3 lungimi, dar si-a asigurat prezenta in semifinalele EHF, dupa o repriza a doua excelenta in care a reusit sa se desprinda si la cinci goluri diferenta (21 – 16), cu un sfert de oră înainte de final. Faza meciului (JOACA HANDBAL!) a fost realizata de portarul Mirela Nechita, care a reusit 3 interventii exceptionale in prima parte la aruncarile oaspetelor de pe semicerc la acelasi atac al francezelor si a fost ocrotita in inca doua faze de barele portii sale tot in acelasi minut 22 la scorul de 8-9! un minut mai tarziu echipa sa reusea sa egaleze pe tabela, iar din acel moment calificarea nu a mai fost pusa sub semnul intrebarii pana la finalul celor 60 minute.

FAZA INCREDIBILA! Chiar daca sala Sporturilor din Zalau se afla in reparatii datorita performantelor sportive de la volei si handbal, autoritatile dorind sa o modernizeze pentru competitiile continentale, se demonstreaza inca o data ca handbalul ar trebui sprijinit si mai mult de autoritatile centrale, deoarece am putut sa vedem in aceasta partida ceva incredibil pentru secolul in care traim! Nu ne-a venit sa credem cand am vazut cum portarul francez se accidenteaza in sala din Zalau, dupa ce o aschie i-a sarit in mana la un plonjon dupa minge! Este totusi o Sala de sport a Scolii Avram Iancu! Nu putem sa vedem noi dar mai ales oamenii din judet o semifinala de vis cum ar fi Tadici vs Trefilov intr-o astfel de locatie!

Lada Togljatti şi C.B. Mar Alicante au fost primele echipe calificate în semifinalele Cupei EHF, acolo unde si HC Zalau patruns duminica dimineata! După ce a izbutit un rezultat de egalitate în Spania, (26 – 26) pe terenul formaţiei C.B. Mar Alicante, gruparea din Turcia, Maliye Milli Piyango SK, a pierdut returul de pe teren propriu la şase goluri diferenţă (20 – 26). La fel s-a întâmplat şi în duelul dintre Team Tvis Holstebro (Danemarca) şi Lada Togljatti (Rusia). Danezele s-au impus la opt goluri pe teren propriu (42 – 34) insa in Rusia, echipa daneză a pierdut tot la opt goluri diferenţă (30 – 38) insa rusoaicele au mers mai departe datorita golurilor mai multe inscrise in deplasare! Ultimul posibil adversar al salajencelor din semifinale se va decide azi de la ora 17:00, in partida TSV Bayer Leverkusen – KIF Vejen (în tur  35 – 25 pentru daneze).

HC Zalău: Mirela Nichita, Mihaela Cheţa, Adina Mureşan – Georgiana Ciuciulete (8 goluri), Andrada Trif (6), Roxana Rob (4), Daniela Molfea (4), Gabriella Szucs (3), Valeria Beşe (2), Mariana Cristoaica (1), Crina Ailincăi (1), Ana Maria Şomoi, Florina Ţurcaş, Carmina Bădiţă, Roxana Varga şi Florina Ciobanu. Antrenor: Gheorghe Tadici; Antrenor secund: Valeria Beşe; Kinetoterapeut: Ileana Romocean

Arbitre: Katalin Pech (HUN)  HUN  Maria Vagvölgyi (HUN)