M.Timofte extrema POLI - poate fi arma gazdelor in fata resitenilor.

Meciul se va juca sâmbătă, de la ora 17,00, şi va fi arbitrat de acelaşi cuplu care a condus partida din tur dintre Reşiţa şi Timişoara, Constantin Din şi Sorin Dinu.

Nedeljko Vuckovic, antrenorul handbaliştilor alb-violeţi, a declarat pentru presa locala că poliştii au vizionat evoluţiile adversarilor de la CS Caraş Severin, observînd forţa defensivă a reşiţenilor, din prima repriză a jocului cu Ştiinţa Bacău, cîştigat săptămâna trecută.

“Este un derby în care avem şanse 50% – 50%, în care încercăm victoria! Da, în faţa Reşiţei am cîştigat doar în meciuri de pregătire dar cu concentrare maximă din primul minut putem învinge”, a spus antrenorul Vuckovic conform Radio Timisoara. Antrenorul timişorenilor este de părere că şansele la victorie sunt împărţite în mod egal spre deosebire de sezoanele precedente, când Reşiţa era mai puternică şi favorită la victorie. Tehnicianul sârb crede că Petrea şi Pârâianu sunt oamenii cai mai periculoşi ai cărăşenilor, dar Timişoara poate obţine victoria tot printr-o apărare bine organizată.

Experimentatul Petrea bate şi el spre “suta” de reusite în campionatul 2011-2012, valoare depăşită deja de Ioan Claudiu Stan – interul dreapta  al Politehnicii. Fostul ex-polist Vaidasigan a fost insa cel mai prolific dintre cei 8 reşiţeni marcatori în succesul cu băcăuanii de saptamana trecuta, reusind 5 goluri.

Ambele formatii au la dispoziţie loturile complete pentru derbyul bănăţean de sâmbătă dupa amiaza, un spectacol la care Ioan Silviu Doboşi, vicepreşedinte al Consiliului de Conducere al clubului alb-violet şi director general Doset Impex, a facut apel catre suporteri. Oficialul s-a arătat insa ponderat în ceea ce priveşte şansele de a mai atinge cupele europene echipa timisoreana, insa este de parere ca experienta formatiei sale cu Timofte, Baiceanu si Fenici poate incepe sa aduca victorii in fata carasenilor si in partidele oficiale, nu numai in cele amicale.

Dacă timişorenii au 7 victorii acasă, ceeea ce reprezinta si punctul lor forte, în schimb CS Caraş Severin are ascendentul succesului din tur, 23-21, precum şi al poziţiei 5 din ierarhia masculina, cu 21 de puncte acumulate din 17 jocuri, cu unul mai puţin disputat (restanţa cu CSM Bucuresti).