Ghe.Tadici nu a stat cuminte nici la Nimes. (foto Rompres la JO impotriva FRA)

HBC Nimes – HC Zalau 24-27 (9-16) in prima partida din sferturile EHF Cup. Tadici a plecat de la Valcea si a preluat o echipa de “retrogradare” ducand-o inapoi in luptele performantei din zona inalta a competitiilor continentale! Presedintele FRH – Cristian Gatu se pare ca a lasat-o mai moale cu declaratiile impotriva acestui tehnician de marca din Romania, dupa rezultatele tricolorelor la CM Brazilia comentate acid de profesor.

Doua echipe din Danemarca si una din Turcia, au si ele sanse mari sa fie in “Careul de asi”, dupa rezultatele inregistrate in prima mansa, jucata in acest week-end! Din acest motiv se pare ca HC Zalau ar putea avea noroc la tragerea la sorti daca se tine cont de catre EHF (asa cum se facea in trecut) – ca doua formatii din aceeasi tara nu se pot intalnii in Finala. Atfel, salajencele ar urma sa dispute partida pentru a aduce trofeul in Zalau, chiar cu outsiderul acestei faze – formatia turca. Returul partidei formatiei noastre, se joacă la Sala „Avram Iancu” din Zalău, duminică – 11 martie, de la ora 11.00.

Gruparea sălăjeană a trecut de HBC Nimes, chiar în Franţa! În faţa unor tribune pline, HC Zalău a dat o lecţie de handbal, câştigând la o diferenţă de trei goluri. Meciul a fost echilibrat doar în primele minute, astfel că, după 10 minute, reprezentanta României în Cupa EHF avea deja un avans de două-trei goluri. Formaţia sălăjeană a avut şi un avans de şapte goluri, în prima repriză (9 – 16). Aceeaşi diferenţă a fost şi în alte momente din prima repriză (6 – 13, min. 24; 8 – 15, min. 28).

În începutul din repriza a doua, ambele echipe „au uitat” golul la vestiare, astfel că tabela de marcaj a rămas „îngheţată”, minute bune! În ultimele  minute, formaţia antrenată de românca Manuela Ilie a revenit, dar ecuaţia partidei era deja rezolvată. Oricum, echipa finanţată de Consiliul Judeţean Sălaj a plecat din Franţa cu o victorie importantă, care înseamnă, în proporţie de 90%, calificarea în semifinalele Cupei EHF!

Au marcat pentru HC Zalău in Franta: Roxana Rob (7 – 4 din7m), Gabriella Szucs (6 goluri), Georgiana Ciuciulete (6), Valeria Beşe (2), Carmina Bădiţă (2), Florina Ţurcaş (2) şi Andrada Trif (2).

De la HBC Nimes, slovena Jericek a punctat de nouă ori în poarta Zalăului. Conform EHF-ului, Gabriella Szűcs a primit rosu in a doua repriza pentru 3 eliminari temporare, iar echipa noastra a primit nu mai putin de 9 eliminari temporare din partea arbitrelor Alexandra Siewert Delle   Natasha Engberg (SWE) .

În „careul de aşi” sunt ca şi calificate HC Zalău, dar şi KIF Vejen (Danemarca), deoarece formaţia nordică a câştigat turul cu TSV Bayer Leverkusen, la o diferenţă de 10 goluri. Surpriză ar putea să fie Maliye Milli Piyango SK, deoarece echipa din Turcia a reuşit un egal în Spania, cu C.B. Mar Alicante, într-un meci în care oaspetele au condus aproape în permanenţă, având un avans de 4 goluri la pauză! Derby-ul sferturilor, adică Team Tvis Holstebro – Lada Togljatti s-au jucat duminică, în Danemarca. La fel ca şi în celălalt meci din Danemarca a câştigat la scor (8 goluri), chiar dacă adversara era una de calibru – Lada Togljatti. Astfel, Team Tvis Holstebro are prima şansă pentru semifinale.

 

Valeria Bese - HC Zalau cel mai reprezentativ nume de la salajence

REZULTATELE din prima mansa a sferturilor de finală:

KIF Vejen (Danemarca) – TSV Bayer Leverkusen (Germania) 35 – 25 (14 – 12)

HBC Nimes (Franţa) – HC Zalău (România) 24 – 27 (9 – 16)

Team Tvis Holstebro (Danemarca) – Lada Togljatti (Rusia) 42 – 34 (22 – 16)

C.B. Mar Alicante (Spania) – Maliye Milli Piyango SK (Turcia) 26 – 26 (10 – 14)