În cadrul etapei a 18-a, handbaliştii de la “U” Transilvania au învins pe teren propriu pe CSM Satu Mare, scor 34-26, la pauză 15-11, luând o mare gură de oxigen in privinta evitarii retrogradarii. Echipa clujeana a urcat de pe locul 13 în clasament până pe locul 10, făcând rocada chiar cu sătmărenii! In derby-ul suferintei din zona Ardealului se pare ca s-au “pus in joc emotii si interese” de catre oameni din afara si din interiorul handbalului, aceste persoane incercand se creeze o diversiune cu jucatorii gazda – asa cum a precizat Mihai Tritean, Managerul Univ.Cluj, la declaratiile de la sfarsitul partidei. Acesta a mentionat ca va face mai multe lucruri publice intr-o conferinta de presa ulterioara!

VIDEO – Rezumatul partidei si Declaratii antrenori Jurca si Palko, dar si Managerul Tritean: CLICK AICI!

La meci au asistat  200 de spectatori, dintre care 20 de suporteri veniţi de la Satu Mare, care au arborat steagul Ungariei , iar, spre surprinderea asistenţei, tricolorul românesc era arborat invers. Atât  firma de pază cât şi Jandarmeria au fost impasibili şi nu au luat masuri la înlăturarea drapelului maghiar, ba mai mult cei luaţi în vizor fiind fanii clujeni care au fost filmaţi şi liniştiţi de firma de pază informeaza ucluj.ro

Trioul Andrei Grasu – Radu Lazăr – Mihai Bogdan au fost principalii artizani ai gazdelor care au reusit sa intre in avantaj de 4g la pauza (15-11). Revenită de la cabine, “U” Trans. Cluj a prins aripi şi s-a desprins la o diferenta maxima de şapte goluri (19-12, min. 35)! Dar partida nu era nici pe departe terminata. Clujenii s-au juca cu focul şi CSM Satu Mare s-a apropiat vertiginos (22-20, min. 45). Faţă de alte partide, “studenţii” s-au descătuşat pe final, marcând gol după gol, iar victoria a coincis cu un salt de trei locuri în clasament.

Marcatorii Univ.Cluj: Grasu 13, Lazăr 6, Bogdan 5, Busecan 4, Irimieş 3, Vlad 2, Micu 1 gol.