Danezul Mikkel Hansen şi norvegiana Heidi Loke au fost desemnaţi cei mai buni jucători ai anului 2011, a anunţat joi, 1 martie, Federaţia internaţională de handbal (IHF).

Hansen, extremă stânga a echipei Danemarcei, vicecampioană mondială în 2011 şi campioană europeană în 2012, a primit 31 la sută din voturile celor care au votat pe internet (faniii), reprezentanţilor media şi ale unui juriu de experţi. Jucătorul lui FCK Copenhaga devine, la 24 ani, primul danez care obţine această distincţie. El îl devansează pe predecesorul său, cehul Filip Jicha (21 la sută), şi trei jucători francezi, Nikola Karabatic (19 la sută), Luc Abalo (19 la sută) şi Thierry Omeyer (10 la sută).

Loke (29 ani), campioană mondială în 2011 cu Norvegia şi câştigătoare a ultimei ediţii a Ligii Campionilor cu Larvik, este a treia jucătoare norvegiană care obţine titlul în cinci ani. Ea îi succede româncei Cristina Neagu. Pivotul norvegian, care evoluează acum la clubul ungar Gyor, a obţinut 28 la sută din sufragii, devansându-le pe franţuzoaica Allison Pineau (22 la sută), care a obţinut trofeul în 2009, norvegiana Katrine Lunde Haraldsen (20 la sută), jucătoarea sârbă Andrea Lekic (18 la sută) şi pe croata Andrea Penezic (12 la sută).

sursa: Agerpres