Szabo Levente, portar Potaissa - a aparat excelent cu Dinamo!

Partida a fost LIVE TEXT pe CHAT-ul eurohandbal.ro cu sprijinul exclusiv al colaboratorului TurdaNews.net. GALERIE FOTO si VIDEO – Declaratii, info transmise de colegii nostrii pentru dumneavoastra – mai jos!

Handbaliştii antrenaţi de Horaţiu Gal au jucat miercuri restanţa cu Dinamo Călăraşi, un meci extraordinar de dificil, având în vedere că bucureştenii-calaraseni tocmai veneau dupa o victorie in fata lui HC Odorhei cu 31-27, în ultima etapă de campionat. In tur Potaissa reusea primul egal in deplasare din istoria echipei in LN, tocmai pe terenul adversarului de la acest mijloc de saptamana. 17 minute de ineficacitate aproape totala a oaspetilor au rupta partida in favoarea ardelenilor in startul reprizei a doua.

Chiar daca intrarea la acest meci a fost doar 5 lei, ora rapida de start a partidei a facut ca micuta sala din Ardeal sa fie pentru prima data cand nu este umpluta pana la refuz! Insa chiar si asa, atmosfera a fost superba, iar finalul unul fericit pentru gazde, care da sperante de mai bine in continuare in acest sezon, dupa ce s-au apropiat la 2 puncte de formatia dinamovista.

Startul partidei a apartinut dinamovistilor care au sprintat pana la 4-1, insa in doar 4 minute lucrurile au revenit la normal cu doua goluri inscrise consecutiv de Suciu Dorin pentru 4-4 in 10′. Cap la cap se merge din acest moment pana la pauza (scor 12-12), jucatorii oaspetii fiind cei care au avut sansa sa intre in avantaj la odihna. Rezultat ce a aratat ca apararile sunt cele care dicteaza pe teren.

Cu Levente Szabo parand senzational la unele faze, gazdele au sprintat imediat dupa pauza si au pus lacatul in propria aparare, dinamovistii negasind cheia deschiderii lui decat in doua randuri intr-un interval ingrijorator pentru ei, de 17 minute! Totusi mai multe greseli si in tabara gazda au facut ca scorul sa fie doar 19-14 in 48′. Dinamovistii prind sperante de 2 bani la 22-19 in minutul 56! Insa turdenii inscriu 6 goluri in ultimele 4 minute cu acelasi Suciu (3g in acest final) – in prim plan!

VIDEO – DE LA PARTIDA OFERIT DE TURDANEWS.NET CU AMABILITATEA DIGI SPORT.

[media id=165 width=480 height=210]

Potaissa Turda: Vyzbovskyy Yan 7g, Dorin Suciu 6g, Munea David 4g, Marian Raul 4g, Cimpan Flavius 3g, Stef Ionut 2, Claudiu Dediu 1g, Prisie Mircea 1.

Dinamo Calarasi: Iulian Stamate 5g, Vasile Marius 4g, Capota Cosmin 4g, Purcarea Dorin 3g, Balut Catalin 3g, Saulescu Ionut 2g, Cojocea Mihai 1g. 

Eliminari: 3 la gazde, 4 la oaspeti; Aruncari de la 7m: 3 din 4/ 0 din 1.

Arbitrii: Barca/Ciurea – DJ

VIDEO – Dinamo egaleaza norocos in ultimele secunde din tur 28-28 final (primul punct smuls in deplasare din istoria Potaissei pe prima scena a handbalului masculin): CLICK AICI!