Univ. Suceava - UCM Resita (foto gazetasv.ro)

UPDATE: Univ. Suceava – CS Caras Severin 27-26. Doua puncte extrem de importante – Vedeti cel mai complet clasament actualizat al LNHM!

VIDEO – Omer primeste cartonas ROSU corect in finalul meciului (De ce? Explicatii in descrierea video): CLICK AICI!

Eurohandbal duminica la Suceava, intre echipele conduse de profesorii Ghervan si Omer (impreuna fosti tehnicieni ai tricolorilor – buni prieteni), ce au oferit singura Finala europeana masculina – exclusiv romaneasca! Se intampla in ultimul act al Challenge Cup din 2009 (24.05 la Resita si 31.05 la Suceava), cand cele doua formatii au oferit suporterilor handbalului din cele doua orase – in principal, dar si iubitorilor de sport din Romania – in general, doua spectacole superbe de “JOACA HANDBAL!”. Omer si-a apropiat definitiv Challenge Cup si a iesit atunci invingator, dupa 25-27(Resita) si 25-20 (Suceava)! Intre timp UCM Sport a disparut – chiar la acest inceput de luna, dupa dizolvarea personalitatii sale juridice! Totul despre cel mai galonat club din Caras care a avut o evolutie fabuloasa sub conducerea lui Aihan Omer, dar si o disparitie la fel de fulgeratoare – mai jos!

Amintiri Finala Challenge din 2009 mai jos! AUDIO cu Bojan Butulja si Mihai Rohozneanu despre de ce se “JOACA HANDBAL!”

Ajunsa pe locul al 3-lea, gratie sirului de sase victorii consecutive inregistrate in ultima perioada, trupa pregatita de Leonard Bibirig vrea sa-si apere pozitie de pe podium printr-o victorie in fata banatenilor.

Desi recunoste ca vor intalni un adversar experimentat, Adi Mitrea considera ca printr-o mobilizare buna, “studentii” isi pot adjudeca cele doua puncte. “Intalnim o echipa extrem de buna, cu jucatori experimentati, pe care ii cunoastem foarte bine. Nu ne ramane decat sa ne mobilizam foarte bine la ora meciului si sa obtinem cele doua puncte de care avem nevoie”, a spus Adi Mitrea pentru gazetasv.ro, colaboratorul eurohandbal.ro in promovarea handbalului bucovinean.

Partida de duminica dintre Universitatea Suceava si HC Caras Severin va fi condusa de cuplul bucurestean de arbitri Costin / Vicea. In meciul tur, “studentii” au fost invinsi in fieful banatenilor, cu scorul de 22-26.

Neplatiti de la jumatatea lunii noiembrie, jucatorii Universitatii spera sa vada primii bani odata cu primirea bugetului pe anul in curs. “Suntem in intarziere cu banii. Ni s-a comunicat ca vom primi in curand o mare parte din restante. Le asteptam cu sufletul la gura. Din asta traim si speram sa vina cat mai repede”, a precizat pentru GazetaSv.ro suceveanul Gavriloaia.

Universitatea ar trebui sa primeasca in acest an, din partea Primariei Suceava, suma de 1,165 milioane de lei – incheie sursa citata.

AMINTIRI FINALA CHALLENGE 2009!

UCM Sport s-a desfiinţat!UCM Sport, clubul sportiv al uzinei reşiţene, a cunoscut în doar câţiva ani de existenţă performanţe fantastice, greu de egalat vreodată de o altă grupare din judeţ, şi a murit odată cu arestarea lui Adrian Chebuţiu. UCM Sport şi-a pierdut însă definitiv identitatea abia in luna februarie 2012! Arestarea lui Adrian Chebuţiu, numărul 1 în cadrul UCMR, a dus la desfiinţarea celui mai galonat club sportiv din judeţul Caras, pentru că a rămas fără finanţare. Judecătoria Reşiţa a admis, la finele săptămânii a doua din luna februarie, cererea de dizolvare a personalităţii juridice a UCM Sport.

HANDBALUL ESTE SINGURUL SPORT DE ECHIPĂ CARE NE-A OFERIT O FINALĂ MASCULINĂ DE CUPĂ EUROPEANĂ – EXCLUSIV ROMÂNEASCĂ!

– Dupa prima mansa castigata de Suceava cu 27-25 la Resita, „ironia sorţii” prin care antrenorul secund al naţionalei noastre – Ghervan Petru, îl putea priva pe antrenorul principal – Aihan Omer, de o performanţă notabilă în rândul antrenorilor români (de 3 ori consecutiv, câştigător al unei cupe europene), era foarte aproape să se întâmple. Bucuria Sucevei se putea transforma atunci, în necazul lui UCM Reşiţa, care se afla foarte aproape de a obţine definitiv – Cupa Challenge, după ce o câştigase de 2 ori consecutiv;

– De ce sa JUCAM HANDBAL? AUDIO – cu Mihai Rohozneanu si Bojan Butulja, declaraţii luate de Marian Căravan si Ioan Stan – coordonator, Director Doru Dinu Glăvan – Radio Reşiţa.

Rohozneanu

[media id=161 width=200 height=80]

Butulja

[media id=160 width=200 height=80]

-Reamintim iubitorilor de handbal că la capitolul financiar, performanţa din Cupa Challenge obţinută de cele două echipe româneşti atunci, au presupus cheltuieli mari, in condiţiile in care EHF nu acorda nici macar un bonus pentru nivelul atins, ci, chiar taxa prezenţa in fiecare faza a competiţiei. Pana in optimi, inclusiv, inscrierea costa 375 de euro de echipa, in sferturi – 750 de euro, in semifinale – 1.500 de euro, iar prezenta in finala s-a taxat cu 3.000 de euro. Totuşi trebuie spus că EHF nu acorda bonusuri de performanta nici în celelalte competiţii europene, decât in fazele finale ale Champions League!

CUM DE A CÂŞTIGAT ATUNCI SUCEAVA PRIMA MANŞĂ?

La sfârşitul campionatului 2008/2009, după etapa a 26-a a Ligii I masculine, liniile de clasament pentru cele două, arătau astfel:

CLASAMENT GENERAL
Loc
Echipa
M
V
E
I
Gm
Gp
Dif. G
P
M Gm
M Gp
2
UCM Resita
26
19
2
5
818
686
132
40
31,46
26,38
6
Univ. Bucovina Suceava
26
13
2
11
775
709
66
28
29,81
27,27
CLASAMENT JOCURI ACASA
Loc
Echipa
V
E
I
Gm
Gp
Dif. G
P
M Gm
M Gp
2
UCM Resita
11
1
1
416
316
100
23
32,00
24,31
6
Univ. Bucovina Suceava
9
1
3
396
328
68
19
30,46
25,23
 CLASAMENT JOCURI
DEPLASARE
 
 
 
 
 
 
Loc
Echipa
V
E
I
Gm
Gp
Dif. G
P
M Gm
M Gp
2
UCM Resita
8
1
4
402
370
32
17
30,92
28,46
6
Univ. Bucovina Suceava
4
1
8
379
381
-2
9
29,15
29,31

Pornind de la liniile de clasament al celor două echipe, la sfârşitul campionatului, nimeni nu dădea aproape nici o şansă, în prima manşă echipei din Suceava. Chiar, declaraţiile antrenorului Ghervan, prin care spunea că important era să obţină un rezultat cât mai strâns, care să le dea şanse în retur, susţinea acest lucru.
Se observa că Suceava a câştigat în deplasare doar 9 puncte, în condiţiile în care 4 puncte, cu Piteşti şi Oradea, aproape toate echipele din liga I le-a câştigat. Pe cand Reşiţa a câştigat acasă 23 de puncte din 26 posibile, ea pierzând un singur meci, cel cu campioana HCM Constanţa, un punct fiindu-i luat de Steaua. Reşiţa avea şi o diferenţă de golaveraj totală de +132, dublă faţă de Suceava care avea +66 la sfărşitul ligii I. Reşiţa a avut o diferenţă de golaveraj de +100 în meciurile jucate acasă şi o medie a numărului de goluri marcate/primite de 32,00/ 24,31, faţă de Suceava care a avut o diferenţă de golaveraj de -2 în meciurile jucate în deplasare şi o medie a numărului de goluri marcate/primite de 29,15/ 29,31. În plus în ultimii 2 ani Reşiţa a câştigat de fiecare dată în meciurile de campionat desfăşurate împotriva Sucevei, iar pe teren propriu, în Cupa Challenge nu a pierdut niciodată vreun joc.
Probabil şi din acest motiv jucătorii echipei UCM au privit lucrurile mai uşor decât trebuia, iar declaraţiile de avertizare ale antrenorului Omer nu au fost întelese la nivelul cerut de către ei. Conştientizând faptul că Suceava este o echipă valoroasă, antrenorul principal la prima reprezentativă, a încercat să întindă o cursă chiar să producă şi o surpriză echipei moldovene, anunţând înaintea partidei faptul că talentatul inter dreapta, I.Stan este accidentat. Dar Stan a jucat şi poate şi din această cauză, a fost unul dintre cei mai buni oameni ai echipei UCM, nimerind şi de trei ori în bară pe parcursul meciului, cu toate că Suceava se aştepta doar la un singur om pe acea parte a atacului – în persoana lui I. Pancu. Acesta a fost singurul lucru pozitiv al reşiţenilor în confruntarea cu sucevenii, de duminica trecută. Prea puţin pentru o finală de cupă europeană.
Suceava a răsturnat toate aceste calcule şi a obţinut o victorie prestigioasă, printr-un joc foarte bine pus la punct tactic, anihilând punctele tari ale formaţiei reşiţene, şi având în portarii echipei, principalii artizani ai victoriei.

Reputatul crainic sportiv Doru Dinu Glăvan, si actualmente Director la Radio Reşiţa, a spus atunci în exclusivitate pentru eurohandbal romania, următoarele (lucru extrem de valabil si azi):

„În primul rând vreau să subliniez că o asemenea performanţă, obţinută în aceste vremuri, când sportul nu mai este suficient de bine sprijinit şi nu mai există sport de masă care să clădească sportul de performanţă, înseamnă un rezultat deosebit. Trebuie, însă, să aşezăm acolo unde-i este locul această Cupă Challenge, şi anume o competiţie de nivel 3. desigur ambiţia antrenorului Aihan Omer a fost de a realiza aici la Reşiţa, ceea ce nu a mai realizat nimeni, şi anume de a câştiga de 3 ori consecutiv această cupă şi a reuşit acest lucru. Sezonul următor vor venii alte examene pentru antrenorul Aihan Omer, care este după părerea mea principalul artizan al acestei performanţe, după care urmează sprijinul sponsorilor şi patronilor echipei, la care voi adăuga şi Consiliul Judeţean Caraş Severin, care a creat pentru handbal o bază materială de excepţie, la nivel de ţară! (ex. Am văzut cu toţii condiţiile de la Suceava şi condiţiile de acum o săptămână de la Reşiţa, cu modernizările făcute la standarde europene). Pentru suporterul reşiţean, această performanţă a echipei de handbal UCM este ca un balon de oxigen, în viaţa asta pe care o trăim la început. Ei ştiu să se bucure de fiecare eveniment, ştiu să crească bucuria, uitând necazurile şi nevoile.”

Istorie în handbalul european facuta de resiteni
Ajunsă în 2004 în Liga Naţională, echipa de handbal a avut nevoie de un singur an pentru a obţine participarea într-o cupă europeană. În sezonul 2006-2007 UCM Reşiţa a realizat o performanţă extraordinară, câştigând Cupa Challenge chiar la prima participare a sa într-o competiţie internaţională. Au urmat alţi doi ani fabuloşi pentru handbalul reşiţean, UCM câştigând din nou Challenge Cup şi fiind astfel singura echipă care se poate lăuda cu trei trofee europene cucerite în ani consecutivi. UCM Reşiţa a mai jucat în Cupa EHF şi a atins sferturile Cupei Cupelor, a câştigat titlul de vicecampioană în Liga Naţională şi Cupa României.