COMITETUL DIRECTOR AL FEDERATIEI ROMANE DE HANDBAL A LUAT UNELE HOTARARI IN SEDINTA DE MIERCURI 22.02.2012 CU PRIVIRE LA COMPLETAREA ECHIPELOR TEHNICE DE LA LOTURILE ROMANIEI DE SENIORI, ATAT LA MASCULIN CAT SI LA FEMININ. APROBARILE COMITETULUI DIRECTOR FACUTE IERI IN CAZUL NATIONALEI MASCULINE TREBUIE ACCEPTATE SI DE MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE AL FRH IN ADUNAREA GENERALA (Nu se stie inca data convocarii ei). DUPA DESPARTIREA ANUNTATA A LUI VOINA DE NATIONALA, FRH PARE CA A ASIGURAT VIITORUL REPREZENTATIVEI. DECLARATIE CRACIUN DESPRE DESPARTIREA DE HCM – MAI JOS!

Membrii Comitetului Director au luat ieri hotararea de a-l numi pe fostul tehnician al campioanei HCM Constanta la carma reprezentativei feminine, ca secund al antrenorului Radu Voina, iar pe langa propunerea Comisiei Tehnice de a-l numi ca selectioner la Nationala masculina pe Eliodor Voica – Stiinta Bacau, s-a votat si secundul acestuia in persoana actualului antrenor al lui Dinamo – Sebastian Bota. Pe langa completarea colectivelor tehnice, FRH a decis prin Comitetul director, modificarea cuantumului indemnizatiilor acordate jucatorilor care participa la actiunile primei reprezentative dar si desfasurarea Trofeului Carpati masculin la Oradea (6-8 aprilie 2012) si nu la Baia Mare cum se hotarase initial!

Membrii Comitetului Director ai FRH sunt urmatorii: Presedintele FRH – Cristian Gatu, Secretarul general – Marinescu Mihail, Catuti Mariana – Director economic, Secretarii federali – Mihail Bocan si Bogdan Macovei si Directorii tehnici ai loturilor nationale – Goran Gheorghe (masculin), Draganescu Remus (feminin) – toti din Bucuresti!

Iata punctele aprobate ieri in sedinta Comitetului Director (Cu mentiunea ca unele – ca si propunerea ca selectioner lot masculin, trebuie votate, aprobate si in Adunarea generala a FRH, de catre membrii ei):

Craciun - secund al lui Voina la nationala

1. Validarea si completarea colectivelor tehnice la loturile nationale de seniori (masculin si feminin) dupa cum urmeaza:
-lot national seniori feminin -Voina Radu (antrenor principal), Craciun Ion (antrenor secund), Georgescu Mariana (medic), Baciu Victor si Ionescu Adrian (maseur) si Popa Violeta (pshiholog);
– lot national seniori masculin – Voica Eliodor (antrenor principal), Bota Sebastian (antrenor secund), Buligan Alexandru (antrenor portari), Ciocoiu Florin (medic), Dima Iulian si Cucu Valentin (maseur), Raducanu Cristian (Psiholog).

2. S-a aprobat  modificarea cuantumului indemnizatiilor de lot national la toate colectivele loturilor nationale. Aceste indemnizatii se acorda anual in 3 rate egale corespunzatoare activitatii la lotul national respectiv dar nu mai mult de 90 de zile anual.

3. S-a aprobat ca Turneul International Trofeul Carpati (masculin) sa se desfasoare in Municipiul Oradea, in perioada 06-08 aprilie 2012.

4. S-a aprobat ca jocul pentru calificare la Turneul Final al CE 2012 feminin (Romania-Grecia) sa se desfasoare in Municipiul Sighisoara, in perioada 02-03 iunie 2012.

Reamintim ca Ion Craciun, a fost printre putinii antrenori din Romania care si-a inaintat demisia de la carma unei formatii puternice cum este cea a campioanei HCM Constanta. Reprezentanta noastra in LC nu a evoluat deloc mai bine dupa demisia dansului, actualul sezon european fiind un fiasco total conform declaratiilor conducerii ei – mai ales dupa jocul cu Plock de la Buzau. FRH si-a asigurat spatele, avand asigurat astfel, macar interimatul la Nationala feminina, la sfarsitul mandatului actualului selectioner, care se va retrage de la carma reprezentativei, asa cum a anuntat public deja, dupa Turneul de calificare la Olimpiada – din Franta, sau dupa Londra 2012, in cazul fericit in care tricolorele vor reusi sa se claseze pe primele 2 pozitii in Grupa cu Franta, Muntenegru si Japonia.

Ce a spus Crăciun despre despărţirea de HCM Constanţa
Fostul antrenor al campioanei, aflat in vacanta in Bucovina in acest inceput de an, a vorbit despre despărţirea de fosta sa echipă intr.-un interviú acordat preseei locale constantene (Cuget Liber) : „A fost o despărţire amiabilă, am stat de vorbă cu cei din conducerea clubului, pentru a lămuri toate aspectele. Eu sunt un om de caracter şi am înţeles că se dorea mai mult de la această echipă, nu doar performanţe în competiţiile interne. De fapt, se ştie că titlul naţional sau Cupa României sunt obiective care se subînţeleg pentru o echipă ca HCM Constanţa şi că întotdeauna se aşteaptă mai mult de la ea. Tocmai de aceea am înţeles că trebuie să las loc unui tehnician care să facă performanţă şi în Liga Campionilor. Oricum, eu le urez succes băieţilor în urmă-toarele bătălii din competiţiile interne şi internaţionale şi îi asigur că voi fi mereu cu sufletul alături de ei!”, a declarat in 9 ianuarie fostul tehnician al echipei HCM Constanţa.