Alexandru Dedu, presedinte interimar al Ligii Profesioniste de Handbal (LPH), a sustinut prima sa conferinta de presa in aceasta calitate, prezentand obiectivele si etapele de constituire ale organizatiei, care a avut marti primul sau Birou Executiv. ”Vreau sa anunt pe toata lumea ca LPH a inceput demersurile de a exista”, a declarat cu aceasta ocazie Alexandru Dedu. In continuare el a prezentat gazetarilor componenta Biroului Executiv: presedinte Alexandru Dedu, vicepresedinti – Andrei Luca (Oltchim Ramnicu Valcea), Nurhan Ali (HCM Constanta), membri – Flaviu Sasaeac (Potaissa Turda), Arpad Csaba Benedek (HC Odorheiul Secuiesc), Gheorghe Carnariu (HCM Roman) si Marian Muntean (CSM Cetate Deva).

EUROHANDBAL.RO V-A PREZENTAT IN PREMIERA PROIECTUL DE STATUT AL LIGII PROFESIONISTE DE HANDBAL – GALERIE FOTO CU EL, MAI JOS! CINE VA PUNE MANA PE DREPTURILE TV IN HANDBALUL ROMANESC DIN ACEST SEZON? VOM AFLA PANA IN SEPTEMBRIE!

In privinta constituirii LPH, Dedu a precizat ca a fost obtinut acordul federatiei de specialitate si urmeaza avizul pentru personalitate juridica din partea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, intrarea in registrul federatiilor, iar la final se va obtine certificatul de identitate sportiva. ”Liga apare la initiativa cluburilor si federatiei, cu ajutorul presedintelui Cristian Gatu. Apoi, exista o directiva la nivel european, care sugereaza ca si handbalul sa devina sport profesionist”, a spus Dedu. Obiectivele acestei noi structuri sunt: obtinerea statutului juridic si a unui sediu, constituirea echipei de lucru si elaborarea Regulamentului handbalului profesionist.

Dedu a spus ca asemenea ligi au avut mare succes in Germania, Spania si Danemarca si a prezentat obiectivele generale ale LPH: ”dezvoltarea handbalului, organizarea ligilor pe criterii de performanta sportiva si financiara, apararea intereselor cluburilor afiliate, in raport cu orice institutie”. Alexandru Dedu a mai precizat ca se lucreaza acum la elaborarea unui Manual de aderare a cluburilor la LPH.

Pentru viitoarea competitie organizata de LPF, unde participa doar cluburi profesioniste, Dedu doreste, pentru inceput, sa fie cel putin opt echipe de fete si opt echipe de baieti. Campionatele din esaloanele inferioare, precum si competitiile de copii si juniori raman in competenta FR Handbal.

Alexandru Dedu a jucat la Barcelona (Spania, 1996-1999) unde a castigat trei Cupe ale Campionilor Europeni, o Supercupa a Europei si un titlu national; Porto (Portugalia, 2000-2004) – patru titluri nationale; Pontevedra (Spania, 2005); Wuppertal (Germania, 1999-2000); Istres (Franta, 1996); Steaua (1991-1995) de doua ori campion national, Poli Timisoara (1989-1991) – campion national, a avut 240 de prezente in nationala Romaniei.

EXCLUSIV EUROHANDBAL.RO – Proiectul de Statut Ligii Profesioniste Handbal Romania pe care cluburile il vor discuta si adapta in functie de cerintele majoritatii.

 

Sursa: Agerpres