Handbalistele de la Oltchim dispută duminică, de la ora 18.00, cel mai important meci din Grupa 2, a Ligii Campionilor, cu puternica formatie a lui B.Popovic – Buducnost Podgorica (MUN). Duel intre Tacalie plecata de la Valcea la Buducnost si Jovanovic venita la Valcea, de la aceeasi formatie oaspete de duminica seara! Tolnai a fost eroul Valcei la ultima victorie in fata lui Buducnost (scor 21-20 teren propriu)! Cu 21 interventii, portarul nostru a salvat-o impreuna cu V.Elisei – 8 reusite, inca de atunci de demisie, pe Anja Andersen! In 2009 dupa 31-22, Oltchim devenea prima echipa romaneasca din semifinalele LC! Totul despre derby-ul de la Valcea mai jos!

Calificate în proporţie de 80 la sută în semifinalele Ligii Campionilor, după victoriile din primele două etape, cu Krim Ljubljana (31-25, deplasare) şi Metz (30-21, acasă), handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea primesc duminică, de la ora 18.00 (în direct la DigiSport), vizita formaţiei Buducnost Podgorica (Muntenegru), în derbiul grupei 2, miza fiind primul loc. Şi echipa muntenegreană, semifinalistă anul trecut, are tot două victorii, iar câştigătoarea disputei din Sala „Traian“ îşi va asigura matematic accederea în „careul de aşi“ al Ligii. Ambele formaţii ţintesc primul loc în grupă deoarece doresc să evite puternica echipă maghiară Gyor, care are şanse foarte mari să câştige grupa cealaltă.

În plus, primul loc conferă învingătoarei şi şansa de a juca returul din semifinale pe teren propriu. Oltchim şi Buducnost s-au întâlnit şi în ediţia de anul trecut a competiţiei, atunci când oltencele au obţinut un succes pe teren propriu (21-20) şi au pierdut în deplasare (32-21).

M.Jovanovic vrea inca un succes cu Oltchim in Liga Campionilor - foto eurohandbal.ro.

Jovanovic şi Ţăcălie, adversare ale fostelor echipe ale jucatoarelor!
Întâlnirea de la Vâlcea va fi specială pentru două dintre componentele celor două formaţii, care îşi vor înfrunta echipele de la care au provenit. Jucătoarea Oltchimului, muntenegreanca Maria Jovanovic, a evoluat şase sezoane pentru Buducnost.

„Am emoţii, dar sper ca până duminică să scap de ele. Buducnost este o echipă foarte bună, cu o apărare dură. Sunt într-o formă excelentă, au câştigat şi ele primele două meciuri din Ligă. Probabil va fi cel mai greu meci de până acum“, a declarat Jovanovic, fostul căpitan al formaţiei muntenegrene, conform Prosport. De partea cealaltă, la Buducnost evoluează olteanca Adriana Ţăcălie, care s-a transferat la Podgorica de la Oltchim.

centrul Tacalie Adriana (23 ani, 178 cm, 70 kg)

“Mi-am dorit foarte mult să joc alături de Bojana Popovic, de la care cred că am multe de învăţat şi pe care o consider cea mai bună jucătoare a lumii. Am ambiţii mari pentru viitor, îmi doresc să joc în Liga Campionilor, altfel nu aş fi semnat contractul”, a declarat Adriana Ţăcălie,conform cotidianului muntenegrean Arena, o data cu trecerea la Buducnost.

Fosta jucătoare de la Oltchim a făcut referiri şi la faptul că nu a mai primit şansa de a evolua la nivel înalt la campioana României, după plecarea lui Gheorghe Tadici, care a introdus-o pe teren şi în meciurile din Liga Campionilor, unul fiind chiar împotriva celor de la Buducnost, în sezonul 2007/2008, când a marcat 7 goluri.

Deşi au arătat o formă foarte bună în primele două partide, pe care le-au câştigat la scor, elevele lui Radu Voina sunt conştiente că meciul cu Buducnost va fi mult mai greu. „Meciul cu Buducnost va fi, cu siguranţă, cel mai tare, mai ales dacă ne aducem aminte şi de anul trecut…“, a declarat Iulia Curea pentru DigiSport.

OLTCHIM – BUDUCNOST 21-20 in 06.02.2011!
Oltchim: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru – Valentina Ardean (8 goluri), Valeria Beşe, Iulia Curea (3), Ramona Farcău (1), Adina Fiera (1), Steluţa Luca, Oana Manea (1), Cristina Neagu, Adriana Nechita, Yeliz Özel (5), Anastasia Pidpalova (2). Antrenor: Anja Andersen.
Buducnost: Sanela Knezovic, Marina Vukcevic – Jovanka Radicevic (1), Katarina Bulatovic (5), Ana Radovic, Bojana Popovic (4), Ana Djokic (3), Marija Jovanovic (5), Milena Knezevic (2), Gabriella Kindl-Kovacs, Andzela Bulatovic, Dragana Pecevska. Antrenor: Dragan Adzic.

Oltchim Rm. Valcea – Buducnost Podgorica 31-22 / Calificare istorica in semifinalele Ligii Campionilor, Duminică, 15 martie 2009!

Victorie istorica pentru handbalul feminin din Romania! Oltchim Rm. Valcea este prima echipa care se califica in semifinalele Ligii Campionilor. Fetele antrenate de Radu Voina au castigat partida pe teren propriu cu Buducnost Podgorica, scor 31-22, iar Gyorul le-a dat o mana de ajutor invingand pe Krim (34-33). Hutupan a facut din nou un meci mare, anihiland-o pe Bulatovic.

Oltchim Rm.Valcea si Buducnost Podgorica (Muntenegru).
Brigada de arbitri este din Danemarca si este compusa din: Claus Gramm Pedersen si Henrik Mortensen.
Delegat din partea EHF este Ivan Dolejs din Cehia.
Biletele vor fi puse in vanzare la casele de bilete ale Salii Sporturilor ,,Traian’’ din Rm.Valcea incepand de vineri 17 februarie 2012, ora 9.00.
Costul unui bilet este de 30 lei.
Transmisie TV: Digi Sport 1, live.

Z.R.K. Buducnost (Muntenegru)
Nume: Zenski Rukometni Klub.
Fondat: 13 februarie 1949.
Culori: alb-albastru.
Arena: Moraca Sports Center, Podgorica, 5.000 locuri.
Adresa: Ivana Milutinovica b b, 81000 Cma Gora, Podgorica, Muntenegru. 
Performante: Campioana nationala (24), Cupa nationala (16), Cupa EHF (1).
Lot jucatoare Z.R.K. Buducnost: Clara Woltering, Sonja Barjaktarovic, Marina Vukcevic, Maja Savic, Majda Mehmedovic, Ana Radovic, Bojana Popovic, Adriana Gabriela Tacalie, Ivana Božovic, Anđela Bulatovic, Milena Knezevic, Suzana Lazovic, Ana Đokic, Dragana Cvijic, Jelena Markovic, Katarina Bulatovic, Elena Gjorgjievska, Dijana Stevin, Radmila Miljanic, Dijana Jovetic.

Antrenori: Dragan Adzic (principal), Vlatko Donovic (secund).

Clasament Grupa 2 (UPDATE: dupa a doua etapa + Metz – Krim 20-21)

Loc Echipa M V E I Gol. +/- P
1. Oltchim 2 2 0 0 61-46  15  4
2. Buducnost 2 2 0 0 58-48  10  4
3. Krim 3 1 0 2 67-80 -13  2
4. Metz 3 0 0 3 68-80 -12 0