Csepreghi (5g) - a fost cel mai bun de la HCM CT cu Hamburg (Prezenti la spectacol - foto eurohandbal)

NICI DRUMURILE DE 4 ZILE BLOCATE DATORIA ZAPEZILOR, NU-I STAU IN CALE LUI HCM CONSTANTA INAINTEA PARTIDEI CU WISLA PLOCK! PARTIDA ESTE ARBITRATA DE  2 SLOVACI – MILAN SIVAK   PETER DVORSKY SI ESTE LA DIGI SPORT DIRECT. FORMATIA NOASTRA CAMPIOANA SE POATE APROPIA DE ECHIPA POLONEZA IN CLASAMENTUL GRUPEI, IN URMA UNEI VICTORII – CARE ESTE ABSOLUT OBLIGATORIE! TOTUL DESPRE PARTIDA MAI JOS!

VIDEO – HCM Constanta vs Metalurg Skopje 20-19 (9-12) Ultimul minut, cu Csepreghi care inscrie in ultima secunda (singurele 2 puncte ale dobrogenilor pana acum in LC) CLICK AICI!

HCM Constanţa a plecat miercuri dimineaţă spre Buzău, cu autocarul în ciuda vremii extrem de vitrege. Au sosit la Bucureşti, pe Aeroportul Otopeni, şi adversarii celor de la HCM, handbaliştii de la Wisla Plock, de al căror transport până la Buzău s-a ocupat tot Consiliul Judeţean Constanţa ca si in cazul echipei noastre.

Viscolul şi nămeţii nu i-au speriat pe campioni, care se gândesc doar la cum să depăşească mâine defensiva poloneză. Autocarul formaţiei de pe litoral a străbătut cu greu drumul spre Buzău, ajutat însă de o adevărată „escortă”, menită să îndepărteze de pe traseu eventualele obstacole. Chiar şi aşa, nămeţii au stopat, pentru moment, drumul campionilor spre destinaţie.

Forţaţi de împrejurări, antrenorii HCM-ului au început studiul video al adversarilor încă din autocar. Campionii României au deschis practic drumul spre Buzău pentru cei din Ialomiţa, zeci de maşini trase pe dreapta reluându-şi drumul în spatele autocarului HCM-ului. Handbaliştii constănţeni au fost la rândul lor uimiţi să vadă nămeţii de zăpadă cât casa, daţi la o parte de utilajele de dezăpezire venite de la Constanţa, care au pus umărul alături de cele locale, pentru a elibera calea, care fusese închis timp de 4 zile.

Autocarul a fost obligat să se oprească de mai multe ori pe drumul dintre Slobozia şi Urziceni, în timp ce utilajele lucrau la turaţie maximă împotriva infernului alb. Din cauza întârzierii, campionii României au fost nevoiţi să renunţe la antrenamentul oficial programat înaintea partidei, ei urmând să intre în sala de antrenament chiar în ziua meciului, pentru a pune la punct ultimele detalii tehnico-tactice.

IN TUR DOBROGENII AU AVUT CURAT GHINION SI AU PLECAT LA LIMITA INVINSI CU 30-29!

”Meciul ăsta o să ne bântuie mult timp”, au spus constănţenii după finalul de coşmar de la Plock, pentru Televiziunea Neptun. Pentru redactorul Constantin Cealera, ce a fost prezent atunci la partida din Polonia, vedeta care coordoneaza jocul de atac al polonezilor – Eklemovic Nikola (HUN- venit de la Veszprem), a recunoscut superioritatea Constantei cu mult fair play: „As vrea sa felicit sincer echipa Constantei, pentru ca a fost mai buna ca noi! Noi am avut un mare noroc! Ii multumim lui D-zeu pentru asta! HCM s-a întors din Polonia – dupa partida din tur, cu un gust amar: pînă şi adversarii, evident jenaţi de ajutorul pe faţă dat de arbitri, le-au recunoscut superioritatea. Antrenorul danez Lars Walther a mulţumit Fortunei la conferinţa de presă din tur si ii vede favoriti pe jucatorii nostrii diseara spunand pentru NTV ca “Vom incerca sa il tinem bine de data asta pe Stamate, care ne-a dat 10 g atunci” a punctat acesta la sosirea in Romania.

VIDEO cu faultul clar fara minge asupra lui TOMA (jucatorul incercuit din filmulet) facut cu 35 secunde inainte de final de jucatorii de la Plock, chiar sub ochii unuia dintre cei doi arbitrii. Acestia insa nu au dorit sa dea nimic si au lasat jocul sa continue, in loc sa dea sanctiune de 2 minute adversarilor si 9m pentru echipa noastra: VIDEO – CLICK AICI!

“Imi doresc să aibă o determinare bună în apărare. Trebuie să ajutăm mult portarii pentru că şi ei vor avea un rol important. Aici cred că se va face diferenţa. Sper să jucăm foarte bine în apărare, iar în atac să înscriem goluri cât mai uşoare pe contraatac şi faza a doua, să fim cât mai eficienţi. Întâlnim însă o formaţie cu mulţi jucători de valoare, cu mare experienţă şi va fi greu“, a afirmat antrenorul principal al HCM-ului – C-tin Stefan pentru presa locala dobrogeana.

În ceea ce priveşte lotul constănţean, nu sunt probleme medicale deosebite care să pună în pericol prezenţa unui jucător în meciul de joi.

HCM are 2 puncte după 7 etape şi încă trei meciuri de disputat. Singură şansă la calificare este victoria în toate cele trei partide cu Plock si Petersburg (Buzau) si Cimos (deplasare. Adversarii au 5 puncte si mai au de jucat cu Metalurg Skoje (acasa) si Petersburg (deplasare). Partida cu formaţia poloneză Wisla Plock, contează pentru etapa a 8-a a grupei C din Liga Campionilor.

VIDEO – Prin ce nameti a trecut campioana ca sa ajunga la Buzau: CLICK AICI!